Категорија: Сакам зелено

1 41 42 43 44 45 57 430 / 567 НАПИСИ
ВАЛАНДОВО ЌЕ СОБИРА ПОТПИСИ ЗА РЕФЕРЕНДУМ, ДОЈРАН НА 18 ЈУНИ ЌЕ ИМА РЕФЕРЕНДУМ ЗА ИЛИ ПРОТИВ РУДНИЦИТЕ

ВАЛАНДОВО ЌЕ СОБИРА ПОТПИСИ ЗА РЕФЕРЕНДУМ, ДОЈРАН НА 18 ЈУНИ ЌЕ ИМА РЕФЕРЕНДУМ ЗА ИЛИ ПРОТИВ РУДНИЦИТЕ

Иницијативата за референдум  против рудници со собирање потписи помина  во општина Валандово . Доцна синоќа Советот на општината со 8 гласа ЗА, дон ...
ИСТРАГА ЗА СПАЛУВАЊЕТО ОПАСЕН ОТПАД ОД УВОЗ И НЕИНВЕСТИРАЊЕТО ВО ДРИСЛА ПРИОРИТЕТ ЗА НОВАТА ВЛАДА

ИСТРАГА ЗА СПАЛУВАЊЕТО ОПАСЕН ОТПАД ОД УВОЗ И НЕИНВЕСТИРАЊЕТО ВО ДРИСЛА ПРИОРИТЕТ ЗА НОВАТА ВЛАДА

Приоритет за расчистување на новата Влада ќе бидат сомнежите околу концесијата и работењето на депонијата „Дрисла“ посебно п ...
ВАЛАНДОВЦИ СОБРАА ПОТПИСИ ЗА ДА СОБИРААТ ПОТПИСИ ЗА РЕФЕРЕНДУМ ЗА РУДНИКОТ КАЗАНДОЛ

ВАЛАНДОВЦИ СОБРАА ПОТПИСИ ЗА ДА СОБИРААТ ПОТПИСИ ЗА РЕФЕРЕНДУМ ЗА РУДНИКОТ КАЗАНДОЛ

Валандовци собраа потписи за да покренат граѓанска иницијатива за собирање потписи за референдум за рудникот Казандол. Тие покренуваат ваква иницијати ...
ПРОТИВ РУДНИЦИ НА КОЖУФ ЌЕ ИМА БЛОКАДИ НА ПАТОТ, А НЕ РЕФЕРЕНДУМ, ВЕЛИ КАВАДАРЕЧКИОТ ГРАДОНАЧАЛНИК ПАНОВ

ПРОТИВ РУДНИЦИ НА КОЖУФ ЌЕ ИМА БЛОКАДИ НА ПАТОТ, А НЕ РЕФЕРЕНДУМ, ВЕЛИ КАВАДАРЕЧКИОТ ГРАДОНАЧАЛНИК ПАНОВ

Сега засега Кавадарци нема потреба од референдум, вели кавадаречкиот градоначалник Александар Панов, на прашањето дали после референдумот во Гевгелија ...
ВО ЈУГОИСТОКОТ СЕ ФРЛААТ НАД 22 ИЛЈАДИ ТОНИ ОРГАНСКИ ОТПАД, НИКОЈ НЕ ПРАВИ ОРГАНСКО ЃУБРИВО

ВО ЈУГОИСТОКОТ СЕ ФРЛААТ НАД 22 ИЛЈАДИ ТОНИ ОРГАНСКИ ОТПАД, НИКОЈ НЕ ПРАВИ ОРГАНСКО ЃУБРИВО

Илјадници килограми градинарски отпад се фрла по депониите во Југоистокот кој важи за најземјоделскиот регион во земјава. Огромни остатоци од раноград ...
СТРУШКАТА ДЕПОНИЈА ПАК ГОРИ, СЕ СПРЕМА КОНЗЕРВАЦИЈА

СТРУШКАТА ДЕПОНИЈА ПАК ГОРИ, СЕ СПРЕМА КОНЗЕРВАЦИЈА

Струшката дива депонија и денес пак гори. Чадот се прошири на голема површина во близина на градот, а се чувствува и силна смрдеа. Надеж дека ќе има р ...
СТРУГА САКА ДА МУ ГО ПРЕФРЛИ ЃУБРЕТО НА ОХРИД

СТРУГА САКА ДА МУ ГО ПРЕФРЛИ ЃУБРЕТО НА ОХРИД

Стружани сакаат ѓубрето од депонијата во влезот на градот да се складира во Охрид. Ја меркаат депонијата кај Буково покрај патот Охрид-Ресен, каде што ...
БОГДАНЦИ НА 11 ЈУНИ НА РЕФЕРЕНДУМ ЗА СТОПИРАЊЕ НА РУДНИКОТ КАЗАНДОЛ

БОГДАНЦИ НА 11 ЈУНИ НА РЕФЕРЕНДУМ ЗА СТОПИРАЊЕ НА РУДНИКОТ КАЗАНДОЛ

По примерот на Гевгелија и жителите на Богданци преку референдум ќе се изјаснуваат дали во нивната општина би требало да се отвараат рудници. Тие осве ...
ВАЛАНДОВЦИ ЌЕ СОБИРААТ ПОТПИСИ ЗА РЕФЕРЕНДУМ ПРОТИВ РУДНИКОТ КАЗАНДОЛ

ВАЛАНДОВЦИ ЌЕ СОБИРААТ ПОТПИСИ ЗА РЕФЕРЕНДУМ ПРОТИВ РУДНИКОТ КАЗАНДОЛ

Валандовци најавуваат дека ќе почнат акција за собирање потписи за да се распише референдум, на кој граѓаните ќе се изјаснат дали се за или против изг ...
ВМРО ДПМНЕ НЕ ДОЗВОЛИ РЕФЕРЕНДУМ ВО ВАЛАНДОВО ЗА РУДНИКОТ КАЗАНДОЛ

ВМРО ДПМНЕ НЕ ДОЗВОЛИ РЕФЕРЕНДУМ ВО ВАЛАНДОВО ЗА РУДНИКОТ КАЗАНДОЛ

Советот на општина Валандово не донесе одлука за референдум за рудникот Казандол. Советничката група на ВМРО ДПМНЕ која го имаат мнозинството во Совет ...
1 41 42 43 44 45 57 430 / 567 НАПИСИ