Категорија: Здравство

1 2 3 8 10 / 80 НАПИСИ
ОД 9 ИЛЈАДИ ЗАКАЖАНИ ТЕРМИНИ ЗА ВАКЦИНИ, ВЧЕРА ДОШЛЕ 4.500 ГРАЃАНИ, ВЕЛИ ФИЛИПЧЕ

ОД 9 ИЛЈАДИ ЗАКАЖАНИ ТЕРМИНИ ЗА ВАКЦИНИ, ВЧЕРА ДОШЛЕ 4.500 ГРАЃАНИ, ВЕЛИ ФИЛИПЧЕ

Од 9 илјади закажани термини за вакцинација против ковид-19, вчера на пунктовите низ цела земја дошле 4.500 граѓани, кажа денеска министерот за здравс ...
СИТЕ КОИ ДОБИЛЕ ТЕРМИН ЗА ВАКЦИНИ ВО ДРУГ ГРАД, ДА ОДАТ ВО НАЈБЛИСКИОТ ПУНКТ КАЈ ШТО ЖИВЕАТ

СИТЕ КОИ ДОБИЛЕ ТЕРМИН ЗА ВАКЦИНИ ВО ДРУГ ГРАД, ДА ОДАТ ВО НАЈБЛИСКИОТ ПУНКТ КАЈ ШТО ЖИВЕАТ

Граѓаните кои добивале смс пораки за да се вакцинираат во друг град, а не каде што живеат и вчера не дошле за вакцинирање против ковид-19, треба да до ...
ПОЛОВИНА ОД ЗАКАЖАНИТЕ 910 ТЕРМИНИ НЕ ДОШЛЕ НА ПРВИОТ ДЕН ОД КОВИД ВАКЦИНАЦИЈАТА ВО БИТОЛА, ДЕНЕС ИНТЕРЕСОТ ЗГОЛЕМЕН

ПОЛОВИНА ОД ЗАКАЖАНИТЕ 910 ТЕРМИНИ НЕ ДОШЛЕ НА ПРВИОТ ДЕН ОД КОВИД ВАКЦИНАЦИЈАТА ВО БИТОЛА, ДЕНЕС ИНТЕРЕСОТ ЗГОЛЕМЕН

Повеќе од половината граѓани кои имаа добиено термин за вакцинација против ковид-19 вчера, на првиот ден од почетокот на масовната вакцинација во Бито ...
ВО ШТИП И СТОГОДИШНИЦИ СЕ ВАКЦИНИРААТ ПРОТИВ КОВИД-19

ВО ШТИП И СТОГОДИШНИЦИ СЕ ВАКЦИНИРААТ ПРОТИВ КОВИД-19

Масовната вакцинација во Штип започна денеска и тоа со вакцинирање на највозрасната група граѓани, меѓу кои  и многумина над 90 години, а највозраснат ...
ГРЕШАТ ОНИЕ КОИ НЕ САКААТ ДА СЕ ВАКЦИНИРААТ, ВЕЛИ ПЕНЗИОНИРАНИОТ РЕНТГЕНОЛОГ ВЕЉАНОВ НА СТАРТОТ НА КОВИД ИМУНИЗАЦИЈАТА ВО БИТОЛА

ГРЕШАТ ОНИЕ КОИ НЕ САКААТ ДА СЕ ВАКЦИНИРААТ, ВЕЛИ ПЕНЗИОНИРАНИОТ РЕНТГЕНОЛОГ ВЕЉАНОВ НА СТАРТОТ НА КОВИД ИМУНИЗАЦИЈАТА ВО БИТОЛА

Димитар Вељанов, пензиониран доктор специјалист кој 35 години поминал на Одделението за рентген во Битола, денес беше меѓу првите битолчани кои се вак ...
СМРТНОСТА ОД КОВИД-19 НАМАЛЕНА ЗА 20,9 ОТСТО ОД ПРЕТХОДНАТА НЕДЕЛА, НАМАЛЕНА И СТАПКАТА НА НОВОЗАБОЛЕНИ

СМРТНОСТА ОД КОВИД-19 НАМАЛЕНА ЗА 20,9 ОТСТО ОД ПРЕТХОДНАТА НЕДЕЛА, НАМАЛЕНА И СТАПКАТА НА НОВОЗАБОЛЕНИ

Смртноста од ковид-19 за периодот од 26 април до 2 мај е намалена за 20,9 отсто во споредба со претходната недела, стои во неделниот извештај на Инсти ...
ЈАС ЌЕ ЈА ПРИМАМ КИНЕСКАТА, ГРАЃАНИТЕ ДА НЕ СЕ ГРИЖАТ И ДА НЕ БИРААТ ВАКЦИНИ, СИТЕ СЕ БЕЗБЕДНИ, ВЕЛИ ФИЛИПЧЕ

ЈАС ЌЕ ЈА ПРИМАМ КИНЕСКАТА, ГРАЃАНИТЕ ДА НЕ СЕ ГРИЖАТ И ДА НЕ БИРААТ ВАКЦИНИ, СИТЕ СЕ БЕЗБЕДНИ, ВЕЛИ ФИЛИПЧЕ

Сите вакцини против ковид-19 се безбедни, нема потреба да се става акцент на тоа да се бира вакцина, бидејќи сите се со еднаков квалитет, вели министе ...
СТИГНАА 200 ИЛЈАДИ КИНЕСКИ ВАКЦИНИ, ОД ВТОРНИК ДНЕВНО ЌЕ СЕ ВАКЦИНИРААТ ДО 15 ИЛЈАДИ ГРАЃАНИ

СТИГНАА 200 ИЛЈАДИ КИНЕСКИ ВАКЦИНИ, ОД ВТОРНИК ДНЕВНО ЌЕ СЕ ВАКЦИНИРААТ ДО 15 ИЛЈАДИ ГРАЃАНИ

Во земјава утрово стигнаа 200 илјади вакцини против ковид-19 од кинеската фирма „Синофарм“, кои се купени со директни преговори со производителот. Мин ...
МОБИЛНА КЛИНИКА, ДОНАЦИЈА ОД ТУРЦИЈА, ЌЕ ЛЕКУВА ПОСТКОВИД КОМПЛИКАЦИИ КАЈ ЖИТЕЛИТЕ ВО ПОТЕШКО ДОСТАПНИТЕ РЕГИОНИ

МОБИЛНА КЛИНИКА, ДОНАЦИЈА ОД ТУРЦИЈА, ЌЕ ЛЕКУВА ПОСТКОВИД КОМПЛИКАЦИИ КАЈ ЖИТЕЛИТЕ ВО ПОТЕШКО ДОСТАПНИТЕ РЕГИОНИ

Мобилна клиника која ќе оди до потешко достапни региони за идентификување на постковид компликации кај жителите, доби меѓудругото Институтот за белодр ...
НА ДЕТСКАТА КЛИНИКА ЛЕЖАТ 15 ДЕЦА ПОЗИТИВНИ НА КОВИД-19, СИТЕ СЕ СТАБИЛНИ, РЕЧЕ ДИРЕКТОРКАТА СОФИЈАНОВА

НА ДЕТСКАТА КЛИНИКА ЛЕЖАТ 15 ДЕЦА ПОЗИТИВНИ НА КОВИД-19, СИТЕ СЕ СТАБИЛНИ, РЕЧЕ ДИРЕКТОРКАТА СОФИЈАНОВА

Трендот на намалување на бројот на заболени од ковид-10 се забележува и кај децата, рече денеска директорката на Клиниката за детски болести д-р Аспаз ...
1 2 3 8 10 / 80 НАПИСИ