Таг: Агенција за вработување

1 2 10 / 19 НАПИСИ
БЕЗ РАБОТА ОСТАНАЛЕ 16.ООО РАБОТНИЦИ ЗА ДВЕ ГОДИНИ НА ПАНДЕМИЈАТА

БЕЗ РАБОТА ОСТАНАЛЕ 16.ООО РАБОТНИЦИ ЗА ДВЕ ГОДИНИ НА ПАНДЕМИЈАТА

За изминативе две години откако започна пандемијата, во државата дури 16.000 работници биле отпуштени од работа. Од Агенцијата за вработување велат де ...
ИСЕЛУВАЊЕТО НА ЕДЕН МЛАД ОБРАЗОВАН ЧОВЕК ЈА ЧИНИ ДРЖАВАТА 40.000 ЕВРА, 30 ПРОЦЕНТИ ОД МЛАДИТЕ РАБОТАТ НА ЦРНО

ИСЕЛУВАЊЕТО НА ЕДЕН МЛАД ОБРАЗОВАН ЧОВЕК ЈА ЧИНИ ДРЖАВАТА 40.000 ЕВРА, 30 ПРОЦЕНТИ ОД МЛАДИТЕ РАБОТАТ НА ЦРНО

Дваесет и пет годишната Марија е архитектка од Скопје, која во февруари годинава дала отказ од работа, поради лошите услови и ниската плата, со надеж ...
ПОЛОВИНА ОД НЕВРАБОТЕНИТЕ НЕ СЕ ПРИЈАВУВААТ ВО АГЕНЦИЈАТА ЗА ВРАБОТУВАЊЕ ОТИ НЕ ВЕРУВААТ ДЕКА ЌЕ ИМ СЕ НАЈДЕ РАБОТА

ПОЛОВИНА ОД НЕВРАБОТЕНИТЕ НЕ СЕ ПРИЈАВУВААТ ВО АГЕНЦИЈАТА ЗА ВРАБОТУВАЊЕ ОТИ НЕ ВЕРУВААТ ДЕКА ЌЕ ИМ СЕ НАЈДЕ РАБОТА

Од 201 невработен битолчанец колку што биле интервјуирани, дури 119 лица или 59 проценти не се пријавени во Агенцијата за вработување, покажа истражув ...
ПЕДЕСЕТИНА НЕВРАБОТЕНИ КУМАНОВЦИ ДОБИЈА ГРАНТ ОД 5.000 И 10.000 ЕВРА ЗА ПОЧНУВАЊЕ СВОЈ БИЗНИС

ПЕДЕСЕТИНА НЕВРАБОТЕНИ КУМАНОВЦИ ДОБИЈА ГРАНТ ОД 5.000 И 10.000 ЕВРА ЗА ПОЧНУВАЊЕ СВОЈ БИЗНИС

Педесетина невработени од Куманово добија неповратни средства во висина од 5.000 или 10.000 евра за да започнат свој бизнис преку програмата за самовр ...
ЛИЦАТА СО ПОСЕБНИ ПОТРЕБИ ОД ТЕТОВО И ГОДИНАВА ИЗВИСИЈА ЗА ПЕРСОНАЛНИ АСИСТЕНТИ

ЛИЦАТА СО ПОСЕБНИ ПОТРЕБИ ОД ТЕТОВО И ГОДИНАВА ИЗВИСИЈА ЗА ПЕРСОНАЛНИ АСИСТЕНТИ

Откако минатата година Тетово не влезе во пилот програмата за персонални асистенти, и годинава лицата со посебни потреби од градот нема да можат да ја ...
ОД ДЕНЕС ОГЛАСИ ЗА СЕДУМ ПРОГРАМИ ОД МЕРКИТЕ ОД ОПЕРАТИВНИОТ ПЛАН ЗА ВРАБОТУВАЊЕ

ОД ДЕНЕС ОГЛАСИ ЗА СЕДУМ ПРОГРАМИ ОД МЕРКИТЕ ОД ОПЕРАТИВНИОТ ПЛАН ЗА ВРАБОТУВАЊЕ

Со оперативниот план за вработување 2019 на владата насловен „Шанса за сите“ предвидени се 16 мерки поделени во три групи. Директорката на Агенцијата ...
СОЦИЈАЛНИТЕ РАБОТНИЦИ ОД ДЕНЕС НА ОБУКА КАКО ДА ВОДАТ И ДА СЛЕДАТ СЕМЕЈСТВО ВО РИЗИК

СОЦИЈАЛНИТЕ РАБОТНИЦИ ОД ДЕНЕС НА ОБУКА КАКО ДА ВОДАТ И ДА СЛЕДАТ СЕМЕЈСТВО ВО РИЗИК

Социјалните работници од Центрите за социјална работа и 30 отсто од вработените во Агенцијата за вработување од денес се на обуки за интегрирано управ ...
БИТОЛА СО 84 НЕВРАБОТЕНИ МАГИСТРИ, ТРЕТИНА ОД НИВ МАГИСТРИРАЛЕ  ПРАВО

БИТОЛА СО 84 НЕВРАБОТЕНИ МАГИСТРИ, ТРЕТИНА ОД НИВ МАГИСТРИРАЛЕ  ПРАВО

На листата со важни услови за вработување, магистратурата не котира баш најдобро со оглед на тоа дека само во Агенцијата за вработување во Битола без ...
ХАН СЕ ВОЗЕШЕ СО АВТОБУС ДА ПРОМОВИРА ПРОЕКТ ОД 37 МИЛИОНИ ЕВРА ЗА ВРАБОТУВАЊЕ

ХАН СЕ ВОЗЕШЕ СО АВТОБУС ДА ПРОМОВИРА ПРОЕКТ ОД 37 МИЛИОНИ ЕВРА ЗА ВРАБОТУВАЊЕ

Еврокомесарот Јоханес Хан утринава се возеше со автобус од ЕУ инфо центарот до Агенцијата за вработување и назад за промоција на кампањата на ЕУ „Веру ...
15.000 ДЕНАРИ Ѝ БИЛА ПЛАТАТА НА СОПАТНИЧКАТА НА ДИМЕ СПАСОВ КОГА НЕ ОДЕЛА НА РАБОТА

15.000 ДЕНАРИ Ѝ БИЛА ПЛАТАТА НА СОПАТНИЧКАТА НА ДИМЕ СПАСОВ КОГА НЕ ОДЕЛА НА РАБОТА

Сопатничката на Диме Спасов од сообраќајката во октомври минатата година, земала плата од 15.000 денари додека била вработена како референт во Агенциј ...
1 2 10 / 19 НАПИСИ