Таг: барок

1 3 4 546 / 46 НАПИСИ
БАРОК И ЗА „ПАЛОМА БЈАНКА“ , АРХИТЕКТОТ ВЕЛИ ДЕКА ВЛАСТА МУ ПРЕДИЗВИКУВА ИНФАРКТ

БАРОК И ЗА „ПАЛОМА БЈАНКА“ , АРХИТЕКТОТ ВЕЛИ ДЕКА ВЛАСТА МУ ПРЕДИЗВИКУВА ИНФАРКТ

Барокот за ТЦ „Палома бјанка“ не е повеќе само во најава. Град Скопје на оглас побара фирма која за 7000 евра ќе го изработи основниот проект врз осно ...
ОД ГРАД СКОПЈЕ ПОТВРДИЈА ДЕКА ОГРАДАТА ОКОЛУ ГТЦ НЕ Е ЗА БАРОК, ТУКУ ЗА ПАРК

ОД ГРАД СКОПЈЕ ПОТВРДИЈА ДЕКА ОГРАДАТА ОКОЛУ ГТЦ НЕ Е ЗА БАРОК, ТУКУ ЗА ПАРК

Градот Скопје потврди дека оградата поставена вчера во паркот „Жена Борец“ е за партерно уредување на паркот, кој е под негова надлежност и дека не се ...
ЖЕРНОВСКИ ДЕНЕСКА ЌЕ ДОЗНАЕ ДАЛИ ОГРАДАТА ОКОЛУ ГТЦ Е ЗА БАРОК ИЛИ ЗА ПАРК

ЖЕРНОВСКИ ДЕНЕСКА ЌЕ ДОЗНАЕ ДАЛИ ОГРАДАТА ОКОЛУ ГТЦ Е ЗА БАРОК ИЛИ ЗА ПАРК

Градоначалникот на општина Центар Андреј Жерновски денеска ќе има повеќе информации зошто во паркот Жена борец од вчера е поставена ограда. Откако заг ...
ГТЦ ОГРАДЕН, БАРОКОТ НАПАЃА?

ГТЦ ОГРАДЕН, БАРОКОТ НАПАЃА?

Од денеска е поставена ограда околу Градскиот трговски центар (ГТЦ) во Скопје. Не е познато дали Владата, и покрај масовните јавни протести, дефинитив ...
СЕГА УСТАВЕН СУД МОЖЕ ДА ГИ СПАСИ ОД БАРОК ГТЦ, МОБ И УНИВЕРЗИТЕТСКА БИБЛИОТЕКА

СЕГА УСТАВЕН СУД МОЖЕ ДА ГИ СПАСИ ОД БАРОК ГТЦ, МОБ И УНИВЕРЗИТЕТСКА БИБЛИОТЕКА

Уставниот суд на Република Македонија е последната институција што може да ги спаси од барок Градскиот трговски центар (ГТЦ), Македонската опера и бал ...
ЗАВРШИ ПРОТЕСТОТ ВО СКОПЈЕ

ЗАВРШИ ПРОТЕСТОТ ВО СКОПЈЕ

Со паролата „Нема правда,  нема мир“ и свирежи пред Влада, заврши вечерашниот протест на антивладините демонстранти во Скопје. Вечерва тие се движеа п ...
1 3 4 546 / 46 НАПИСИ