Таг: барокна зграда

ЕДНАТА ЗГРАДА НА ЕСМ 7 ГОДИНИ СТОИ СО РАЗРУШЕНА ФАСАДА, ВТОРАТА КАЈ СТАРА ЖЕЛЕЗНИЧКА ОД 15 МИЛИОНИ ЕВРА ПРОПАЃА БЕЗ ТЕХНИЧКИ ПРИЕМ

ЕДНАТА ЗГРАДА НА ЕСМ 7 ГОДИНИ СТОИ СО РАЗРУШЕНА ФАСАДА, ВТОРАТА КАЈ СТАРА ЖЕЛЕЗНИЧКА ОД 15 МИЛИОНИ ЕВРА ПРОПАЃА БЕЗ ТЕХНИЧКИ ПРИЕМ

Државната компанија Електрани на Северна Македонија (ЕСМ) има две деловни згради и двете се распаѓаат во најстрогиот центар на Скопје. Првата е зграда ...
АД ЗА СТАНБЕН И ДЕЛОВЕН ПРОСТОР ЈА ПРОДАВА БАРОКНАТА ЗГРАДА ОД 8,5 МИЛИОНИ ЕВРА, ВРАБОТЕНИТЕ ЌЕ ОСТАНАТ ВО БАРАКИТЕ ОД ЗЕМЈОТРЕСОТ

АД ЗА СТАНБЕН И ДЕЛОВЕН ПРОСТОР ЈА ПРОДАВА БАРОКНАТА ЗГРАДА ОД 8,5 МИЛИОНИ ЕВРА, ВРАБОТЕНИТЕ ЌЕ ОСТАНАТ ВО БАРАКИТЕ ОД ЗЕМЈОТРЕСОТ

Акционерското друштво за изградба и стопанисување со станбен простор и деловен простор (АДСДП) поранешно ПУИГ нема да се сели во барокната зграда од 8 ...
ОБВИНИТЕЛСТВОТО ЌЕ ИСПИТУВА ДАЛИ СТИРОПОРНАТА ФАСАДА НА МЕПСО НАВИСТИНА ЧИНИ 11 МИЛИОНИ ЕВРА

ОБВИНИТЕЛСТВОТО ЌЕ ИСПИТУВА ДАЛИ СТИРОПОРНАТА ФАСАДА НА МЕПСО НАВИСТИНА ЧИНИ 11 МИЛИОНИ ЕВРА

Јавното обвинителство ќе испитува зошто дошло до паѓање на стиропорната фасада на зградата на МЕПСО и дали таа навистина чини 11 милиони евра, по вчер ...
280.000 ЕВРА ЗА УРЕДУВАЊЕ НА ПЛОШТАДОТ ПРЕД БАРОКНАТА ЗГРАДА НА ФАКУЛТЕТОТ ЗА ДРАМСКИ УМЕТНОСТИ

280.000 ЕВРА ЗА УРЕДУВАЊЕ НА ПЛОШТАДОТ ПРЕД БАРОКНАТА ЗГРАДА НА ФАКУЛТЕТОТ ЗА ДРАМСКИ УМЕТНОСТИ

За 280.000 евра партерно ќе се уредува просторот околу новата зграда каде што ќе биде сместен Факултетот за драмски уметности и дел од државни институ ...
„ВОДОВОД“ НА ДИВО Е ВСЕЛЕН ВО БАРОКНАТА ЗГРАДА НА КЕЈ, ОБЈЕКТОТ НЕМА ТЕХНИЧКИ ПРИЕМ

„ВОДОВОД“ НА ДИВО Е ВСЕЛЕН ВО БАРОКНАТА ЗГРАДА НА КЕЈ, ОБЈЕКТОТ НЕМА ТЕХНИЧКИ ПРИЕМ

ЈП „Водовод и канализација“ е вселен на диво во новата барокна зграда на кејот на реката Вардар во Скопје. Зградата која чини 10 милиони евра уште нем ...
ИСУС И АПОСТОЛИTE СТОЈАТ НА ДРЖАВНАТА ЗГРАДА ЗА СТАНБЕН И ДЕЛОВЕН ПРОСТОР

ИСУС И АПОСТОЛИTE СТОЈАТ НА ДРЖАВНАТА ЗГРАДА ЗА СТАНБЕН И ДЕЛОВЕН ПРОСТОР

Скулптури на Исус Христос и неговите 12 апостоли стојат на куполата на новата барокна зграда на АД за изградба и стопанисување со станбен и деловен пр ...
КРИВИЧНИОТ СУД ЌЕ СЕ СЕЛИ ВО НОВАТА БАРОКНА ЗГРАДА ШТО Е САМО ЗА СЛАБИ И НИСКИ ЛУЃЕ

КРИВИЧНИОТ СУД ЌЕ СЕ СЕЛИ ВО НОВАТА БАРОКНА ЗГРАДА ШТО Е САМО ЗА СЛАБИ И НИСКИ ЛУЃЕ

Основниот суд Скопје 1 ги почнува подготовките за селење од старата во новата барокна зграда, која е готова уште пред три години, но е промашена во пр ...
„ВОДОВОД“ СО СМЕТКИ И ДО 32.000 ЕВРА ЗА ГРАЃАНИ ГИ ПОКРИВА ТРОШОЦИТЕ ЗА НОВИОТ БАРОК

„ВОДОВОД“ СО СМЕТКИ И ДО 32.000 ЕВРА ЗА ГРАЃАНИ ГИ ПОКРИВА ТРОШОЦИТЕ ЗА НОВИОТ БАРОК

Јавното претпријатие „Водовод и канализација“ од Скопје поделило нови вонредни сметки за вода со илјадници евра, откри канцеларијата на Народниот прав ...

АГИМ ИНСТИТУЦИЈА

1 Претседателката на Основниот суд Добрила Кацарска по укинувањето на потерницата за Агим Красниќи се сликаше на телевизија и гордо изјави: "Докажавм ...
9 / 9 НАПИСИ