Таг: датум за преговори

АКО ТРЕБА И 10 ПАТИ ЌЕ ОДАМ НА СРЕДБИ СО МАКРОН И МЕРКЕЛ ЗА ДА ДОБИЕМЕ ДАТУМ ЗА ЕУ, РЕЧЕ ЗАЕВ

АКО ТРЕБА И 10 ПАТИ ЌЕ ОДАМ НА СРЕДБИ СО МАКРОН И МЕРКЕЛ ЗА ДА ДОБИЕМЕ ДАТУМ ЗА ЕУ, РЕЧЕ ЗАЕВ

Посетата на папата Фрањо за мене беше големо охрабрување да бидеме фокусирани на секојдневните проблеми на граѓаните, на солидарноста и на заедништвот ...
РУСКИ ПАКЕТ

РУСКИ ПАКЕТ

1 Додека ова го пишувам, на два дена до вториот круг на претседателските избори, ми иде да фатам џенем, оти веќе ми збоктиса по сто пати да се убедува ...
АКО ИМА ПРЕДВРЕМЕНИ ПАРЛАМЕНТАРНИ ИЗБОРИ СО ПРЕТСЕДАТЕЛСКИТЕ, ХОЛАНДИЈА, ДАНСКА И ФРАНЦИЈА МОЖЕ ДА ПОБАРААТ ОДЛОЖУВАЊЕ НА ДАТУМОТ ЗА ПРЕГОВОРИ

АКО ИМА ПРЕДВРЕМЕНИ ПАРЛАМЕНТАРНИ ИЗБОРИ СО ПРЕТСЕДАТЕЛСКИТЕ, ХОЛАНДИЈА, ДАНСКА И ФРАНЦИЈА МОЖЕ ДА ПОБАРААТ ОДЛОЖУВАЊЕ НА ДАТУМОТ ЗА ПРЕГОВОРИ

Ако напролет се организираат заедно со претседателските и предвремени парламентарни избори, Холандија, Данска и Франција може да побараат одложување н ...
ТАКС ФРИ

ТАКС ФРИ

1 Да. Европа е блудница Вавилонска и секогаш си ги гледа личните интереси.  Да. Не сум среќен со условениот, или како и да го викате, датум за отпочну ...
ЈУНИ 2019 Е КРИСТАЛНО ЈАСЕН ДАТУМ ЗА ПОЧЕТОК НА ПРЕГОВОРИТЕ, ТОЧНО ЗНАЕМЕ ШТО ТРЕБА ДА СЕ СРАБОТИ, ВЕЛИ ВЛАДАТА

ЈУНИ 2019 Е КРИСТАЛНО ЈАСЕН ДАТУМ ЗА ПОЧЕТОК НА ПРЕГОВОРИТЕ, ТОЧНО ЗНАЕМЕ ШТО ТРЕБА ДА СЕ СРАБОТИ, ВЕЛИ ВЛАДАТА

Датумот за отпочнување на пристапни преговори за Македонија со Европската Унија е кристално јасен, а тој е условен и зборуваме за јуни 2019 година, ка ...
УСЛОВ ЗА ПОЧНУВАЊЕ ПРЕГОВОРИ СО ЕУ СЕ ПРЕСУДИ ЗА КОРУПЦИЈА НА ВИСОКО НИВО И РЕФОРМИ ВО ТАЈНИТЕ СЛУЖБИ И АДМИНИСТРАЦИЈАТА

УСЛОВ ЗА ПОЧНУВАЊЕ ПРЕГОВОРИ СО ЕУ СЕ ПРЕСУДИ ЗА КОРУПЦИЈА НА ВИСОКО НИВО И РЕФОРМИ ВО ТАЈНИТЕ СЛУЖБИ И АДМИНИСТРАЦИЈАТА

Во заклучоците од вчерашниот состанок на Европскиот совет во Луксембург се вели дека за Македонија е отворен патот за почнување пристапни преговори со ...
ЕУ ЈА ПРЕПОЗНА МАКЕДОНИЈА КАКО ДРЖАВА КОЈА ГИ РЕШАВА СПОРОВИТЕ СО СОСЕДИТЕ, КАЖА ЗАЕВ ПО ОДЛУКАТА ЗА ДАТУМОТ ЗА ПРЕГОВОРИ

ЕУ ЈА ПРЕПОЗНА МАКЕДОНИЈА КАКО ДРЖАВА КОЈА ГИ РЕШАВА СПОРОВИТЕ СО СОСЕДИТЕ, КАЖА ЗАЕВ ПО ОДЛУКАТА ЗА ДАТУМОТ ЗА ПРЕГОВОРИ

Европската Унија и лидерите на сите земји членки ја препознаа Република Македонија како држава која ги решава споровите со соседите и како земја на гр ...
ХОЛАНДСКИОТ ПАРЛАМЕНТ ИНСИСТИРА НА СТРОГ И ПРАВИЧЕН ПРИСТАП ЗА ПОЧНУВАЊЕ ПРЕГОВОРИ НА ЕУ СО МАКЕДОНИЈА

ХОЛАНДСКИОТ ПАРЛАМЕНТ ИНСИСТИРА НА СТРОГ И ПРАВИЧЕН ПРИСТАП ЗА ПОЧНУВАЊЕ ПРЕГОВОРИ НА ЕУ СО МАКЕДОНИЈА

Холандија го поздравува позитивниот развој на настаните во Македонија и историскиот договор за прашањето со името во пресрет на состанокот на Советот ...
ГРАЃАНИТЕ НА ИДНАТА СЕВЕРНА МАКЕДОНИЈА ЗАСЛУЖУВААТ ЕВРОПСКА ИДНИНА, РЕЧЕ ХАН ВО ОТЕШЕВО

ГРАЃАНИТЕ НА ИДНАТА СЕВЕРНА МАКЕДОНИЈА ЗАСЛУЖУВААТ ЕВРОПСКА ИДНИНА, РЕЧЕ ХАН ВО ОТЕШЕВО

Еврокомесарот Јоханес Хан прв го употреби новото име на Македонија во Отешево по потпишувањето на договорот меѓу Македонија и Грција со кој се решава ...
9 / 9 НАПИСИ