Таг: депонија

1 10 11 12 13 14 120 / 135 НАПИСИ
ВЛАДАТА СКРАТИ 4,9 МИЛИОНИ ЕВРА ЗА ЗАШТИТА НА ЖИВОТНАТА СРЕДИНА ОТИ ПРОЕКТИТЕ НЕ СЕ РЕАЛИЗИРАЛЕ

ВЛАДАТА СКРАТИ 4,9 МИЛИОНИ ЕВРА ЗА ЗАШТИТА НА ЖИВОТНАТА СРЕДИНА ОТИ ПРОЕКТИТЕ НЕ СЕ РЕАЛИЗИРАЛЕ

Граѓанските иницијативи и здруженија  кои се залагаат за почист воздух се против кратењето на 4.9 милиони евра од Буџетот за 2017 предвидени за заштит ...
СЕДУМ ГОДИНИ НЕКОЈ ГИ ПАЛИ ДРВЦАТА НА РИДОТ КРКАРДАШ НАД БИТОЛА, ПОЛИЦИЈАТА НЕ ФАТИЛА НИКОГО

СЕДУМ ГОДИНИ НЕКОЈ ГИ ПАЛИ ДРВЦАТА НА РИДОТ КРКАРДАШ НАД БИТОЛА, ПОЛИЦИЈАТА НЕ ФАТИЛА НИКОГО

Изгореа неколку стотици млади дрвца кои се имаа зафатено по акциите за пошумување на екологистите и група граѓани на ридот Кркардаш над Битола. Пепел ...
ПАК ЗАПАЛЕНА СТРУШКАТА ДЕПОНИЈА, ПРЕД ЗАКАЖАНАТА РАСПРАВА ВО СОБРАНИЕТО

ПАК ЗАПАЛЕНА СТРУШКАТА ДЕПОНИЈА, ПРЕД ЗАКАЖАНАТА РАСПРАВА ВО СОБРАНИЕТО

Струшката депонија пак е запалена од непознат сторител пред закажаната посебна точка на дневен ред на собраниската седница што е во тек и на која што ...
ЗАТВОРЕНАТА ОБИКОЛНИЦА НАД БИТОЛА СТАНА ДЕПОНИЈА ОПАСНА ПО ЖИВОТ

ЗАТВОРЕНАТА ОБИКОЛНИЦА НАД БИТОЛА СТАНА ДЕПОНИЈА ОПАСНА ПО ЖИВОТ

Во голема дива депонија прерасна обиколницата над Битола на регионалниот пат Прилеп-Охрид, откако веќе половина година е забранета за сообраќај. Мртви ...
ДИВА ДЕПОНИЈА СЕ ТРУПА ВО СРЦЕТО НА ГАЛИЧИЦА, ВЛАСТА НЕ ГЛЕДА

ДИВА ДЕПОНИЈА СЕ ТРУПА ВО СРЦЕТО НА ГАЛИЧИЦА, ВЛАСТА НЕ ГЛЕДА

Купишта ѓубре, пластика, стар мебел, градежен шут се трупа на дива депонија во срцето на националниот парк Галичица, на само стотина метри над управна ...
КОНЕЧНО ЌЕ СЕ РАСЧИСТУВА ДИВАТА ДЕПОНИЈА ВО ТЕТОВО

КОНЕЧНО ЌЕ СЕ РАСЧИСТУВА ДИВАТА ДЕПОНИЈА ВО ТЕТОВО

Тетовското ѓубре од дивата депонија на влезот од градот од наредната недела ќе се собира во специјални контејнери кои се поставени во новата претоварн ...
ГРАДБАТА НА ПОЛОШКИОТ МАНАСТИР НАПРАВИ ДЕПОНИЈА НА ТИКВЕШКО ЕЗЕРО

ГРАДБАТА НА ПОЛОШКИОТ МАНАСТИР НАПРАВИ ДЕПОНИЈА НА ТИКВЕШКО ЕЗЕРО

Депонија од градежен материјал ​ и шут кои останале при градбата во кругот на Полошкиот манастир е расфрлана на брегот на Тиквешкото Езеро. Депонијата ...
ПРОТЕСТИТЕ ГИ НАТЕРАА ИНСТИТУЦИИТЕ ДА ПОЧНАТ ДА ЈА ГАСНАТ СТРУШКАТА ДЕПОНИЈА

ПРОТЕСТИТЕ ГИ НАТЕРАА ИНСТИТУЦИИТЕ ДА ПОЧНАТ ДА ЈА ГАСНАТ СТРУШКАТА ДЕПОНИЈА

Протестите на стружани кои бараат да се реши проблемот со дивата депонија која деновиве ја труе Струга вродија со плод. Со булдожери, камиони и дру ...
СТРУГА ВО ЧАД, ПОЖАРНИТЕ НЕ ГАСНАТ ПОРАДИ НЕПРИСТАПНОСТ НА ДЕПОНИЈАТА

СТРУГА ВО ЧАД, ПОЖАРНИТЕ НЕ ГАСНАТ ПОРАДИ НЕПРИСТАПНОСТ НА ДЕПОНИЈАТА

Дивата депонија во Струга повторно е запалена од непознат сторител. Струшките противпожарни екипи засега не можат да го гаснат пожарот поради неприста ...
НАМЕСТО ГЛАСОВИ, НА ПОЛИТИЧАРИТЕ ЌЕ ИМ ДАДЕМЕ ЃУБРЕ, ПРОТЕСТ КАЈ ТЕТОВСКАТА ДЕПОНИЈА

НАМЕСТО ГЛАСОВИ, НА ПОЛИТИЧАРИТЕ ЌЕ ИМ ДАДЕМЕ ЃУБРЕ, ПРОТЕСТ КАЈ ТЕТОВСКАТА ДЕПОНИЈА

Дивата депонија на влезот во Тетово сè уште останува нерешив проблем. Тоните натрупан смет, тешката миризба што постојано се шири и постојаната опaсно ...
1 10 11 12 13 14 120 / 135 НАПИСИ