Таг: депонија

1 11 12 13 14 130 / 135 НАПИСИ
СТРУЖАНИ БАРААТ ЗА ДЕПОНИЈАТА  ШТО ГО ТРУЕ ГРАДОТ ДА РАСПРАВА ВЛАДАТА

СТРУЖАНИ БАРААТ ЗА ДЕПОНИЈАТА ШТО ГО ТРУЕ ГРАДОТ ДА РАСПРАВА ВЛАДАТА

Стружани и денес доцна попладне излегоа на протест поради нерешавањето на проблемот со дивата депонијата која гори со куси прекини од Велигден . Ст ...
СТРУЖАНИ НА ПРОТЕСТ ЗА ЗАПАЛЕНАТА ДЕПОНИЈА

СТРУЖАНИ НА ПРОТЕСТ ЗА ЗАПАЛЕНАТА ДЕПОНИЈА

Граѓанската иницијатива „Доста“ од Струга денеска ќе организира протестен марш поради нерешавање на проблемот со запалената дива депонија . Протест ...
СТРУШКАТА ДЕПОНИЈА СЕ ПОТПАЛУВА ВО МРАК, НА ВЛАСТА НЕ Ѝ СМРДИ

СТРУШКАТА ДЕПОНИЈА СЕ ПОТПАЛУВА ВО МРАК, НА ВЛАСТА НЕ Ѝ СМРДИ

Струшката депонија вчера пак гореше, а смрдеата се почувствува и во градот. Депонијата од почетокот на годинава речиси постојано гори, а жителите веру ...
СТРУШКАТА ДЕПОНИЈА ПАК ГОРИ, СЕ СПРЕМА КОНЗЕРВАЦИЈА

СТРУШКАТА ДЕПОНИЈА ПАК ГОРИ, СЕ СПРЕМА КОНЗЕРВАЦИЈА

Струшката дива депонија и денес пак гори. Чадот се прошири на голема површина во близина на градот, а се чувствува и силна смрдеа. Надеж дека ќе има р ...
СТРУГА САКА ДА МУ ГО ПРЕФРЛИ ЃУБРЕТО НА ОХРИД

СТРУГА САКА ДА МУ ГО ПРЕФРЛИ ЃУБРЕТО НА ОХРИД

Стружани сакаат ѓубрето од депонијата во влезот на градот да се складира во Охрид. Ја меркаат депонијата кај Буково покрај патот Охрид-Ресен, каде што ...
ТИКВЕШКОТО ЕЗЕРО СТАНА ДЕПОНИЈА ОТИ КАЗНИТЕ СЕ КИНАТ СО ВРСКИ

ТИКВЕШКОТО ЕЗЕРО СТАНА ДЕПОНИЈА ОТИ КАЗНИТЕ СЕ КИНАТ СО ВРСКИ

Реката Црна донесе ѓубре од Битола и Прилеп, од викендаши но и од несовесните поединци од околу три илјади викендички крај Тиквешкото Езеро, и се созд ...
ЗАГАДУВАЊЕТО ОД РЕК „БИТОЛА“ СТИГНУВА ДУРИ ДО ПРИЛЕП И ПЕЛИСТЕР

ЗАГАДУВАЊЕТО ОД РЕК „БИТОЛА“ СТИГНУВА ДУРИ ДО ПРИЛЕП И ПЕЛИСТЕР

РЕК не ја загадува само Битола, туку и многу пошироко. Дури и мовта на Пелистер содржи траги од загадувањето, а прашината од РЕК стигнува и до Прилеп. ...
ПЕПЕЛТА ОД РЕК Е НА ГРАНИЦА ДА СТАНЕ ДЕПОНИЈА НА РАДИОАКТИВЕН ОТПАД

ПЕПЕЛТА ОД РЕК Е НА ГРАНИЦА ДА СТАНЕ ДЕПОНИЈА НА РАДИОАКТИВЕН ОТПАД

Депонијата со пепел во РЕК „Битола“ е на границата да стане депонија на радиоактивен отпад. Пепелта која настанува со согорување на лигнитот и се депо ...
ЧЕТИРИ ПАТИ ЗГОЛЕМЕНА РАДИОАКТИВНОСТ ОКОЛУ РЕК БИТОЛА

ЧЕТИРИ ПАТИ ЗГОЛЕМЕНА РАДИОАКТИВНОСТ ОКОЛУ РЕК БИТОЛА

Зголемена радиоактивност е констатирана во пепелта од депонијата на РЕК Битола и почите од овој регион. Дисперзијата на прашина од депонијата на пепел ...
СОЦИЈАЛНАТА ЗГРАДА ВО КАВАДАРЦИ ЗА ШЕСТ ГОДИНИ СТАНА ДЕПОНИЈА

СОЦИЈАЛНАТА ЗГРАДА ВО КАВАДАРЦИ ЗА ШЕСТ ГОДИНИ СТАНА ДЕПОНИЈА

Новата социјална зграда во Кавадарци е упропастена за само шест години од вселувањето. Кавадарчани се жалат дека во зградата има дел несовесни станари ...
1 11 12 13 14 130 / 135 НАПИСИ