Таг: „Џонсон и Џонсон“

ТРОМБОЗА МОЖЕ ДА СЕ СМЕТА ЗА МНОГУ РЕДОК НЕСАКАН ЕФЕКТ НА ВАКЦИНАТА НА „ЏОНСОН И ЏОНСОН“, КАЖА ЕВРОПСКАТА АГЕНЦИЈА ЗА ЛЕКОВИ

ТРОМБОЗА МОЖЕ ДА СЕ СМЕТА ЗА МНОГУ РЕДОК НЕСАКАН ЕФЕКТ НА ВАКЦИНАТА НА „ЏОНСОН И ЏОНСОН“, КАЖА ЕВРОПСКАТА АГЕНЦИЈА ЗА ЛЕКОВИ

Тромбоза може да се смета за многу редок несакан ефект на ковид вакцината на „Џонсон и Џонсон“, објави Европската агенција за лекови (ЕМА). Таа кажа д ...
САД, ЕУ И ЈУЖНА АФРИКА ЈА СУСПЕНДИРАА КОВИД ВАКЦИНАТА НА „ЏОНСОН И ЏОНСОН“ ПО ШЕСТ СЛУЧАИ НА ТРОМБОЗА

САД, ЕУ И ЈУЖНА АФРИКА ЈА СУСПЕНДИРАА КОВИД ВАКЦИНАТА НА „ЏОНСОН И ЏОНСОН“ ПО ШЕСТ СЛУЧАИ НА ТРОМБОЗА

САД, Јужна Африка и Европска Унија привремено го стопираа користењето на вакцината против ковид-19 на „Џонсон и Џонсон“ по извештаите за ретки случаи ...
КОВИД ВАКЦИНАТА НА „ЏОНСОН И ЏОНСОН“ ЌЕ ПРЕСТАНЕ ДА СЕ ДАВА ВО САД ПОРАДИ ШЕСТ СЛУЧАИ НА ТРОМБОЗА

КОВИД ВАКЦИНАТА НА „ЏОНСОН И ЏОНСОН“ ЌЕ ПРЕСТАНЕ ДА СЕ ДАВА ВО САД ПОРАДИ ШЕСТ СЛУЧАИ НА ТРОМБОЗА

Американските здравствени власти повикаа да се запре со употребата на ковид вакцината на „Џонсон и Џонсон“ поради неколку случаи на згрутчување на крв ...
ЕВРОПСКАТА АГЕНЦИЈА ЗА ЛЕКОВИ ИСТРАЖУВА МОЖНА ВРСКА ПОМЕЃУ КОВИД ВАКЦИНАТА НА „ЏОНСОН И ЏОНСОН“ И ЧЕТИРИ СЛУЧАИ НА ТРОМБОЗА

ЕВРОПСКАТА АГЕНЦИЈА ЗА ЛЕКОВИ ИСТРАЖУВА МОЖНА ВРСКА ПОМЕЃУ КОВИД ВАКЦИНАТА НА „ЏОНСОН И ЏОНСОН“ И ЧЕТИРИ СЛУЧАИ НА ТРОМБОЗА

Европската агенција за лекови (ЕМА) истражува можна врска помеѓу вакцината против ковид-19 на „Џонсон и Џонсон“ и појава на згрутчување на крвта. Ова ...
„ЏОНСОН И ЏОНСОН“ ЌЕ УНИШТИ 15 МИЛИОНИ КОВИД ВАКЦИНИ ОТКАКО СОСТОЈКИТЕ БИЛЕ ПОГРЕШНО ИЗМЕШАНИ

„ЏОНСОН И ЏОНСОН“ ЌЕ УНИШТИ 15 МИЛИОНИ КОВИД ВАКЦИНИ ОТКАКО СОСТОЈКИТЕ БИЛЕ ПОГРЕШНО ИЗМЕШАНИ

Поради инцидент во производствен погон во Балтимор, „Џонсон и Џонсон“ ќе мора да уништи 15 милиони дози од својата вакцина против ковид-19, поради што ...
„ЏОНСОН И ЏОНСОН“ НЕ МОЖЕ ДА ИСПОРАЧА ВАКЦИНИ ЗА МАКЕДОНИЈА ДО КРАЈ НА ГОДИНАВА

„ЏОНСОН И ЏОНСОН“ НЕ МОЖЕ ДА ИСПОРАЧА ВАКЦИНИ ЗА МАКЕДОНИЈА ДО КРАЈ НА ГОДИНАВА

До крај на годинава во Македонија нема да може да се испорача вакцината против ковид-19 на „Џонсон и Џонсон“ развиена од нејзината фармацевтска компан ...
САД ЈА ОДОБРИЈА ВАКЦИНАТА ПРОТИВ КОВИД-19 НА „ЏОНСОН И ЏОНСОН“ ЗА КОЈА ТРЕБА ЕДНА ДОЗА

САД ЈА ОДОБРИЈА ВАКЦИНАТА ПРОТИВ КОВИД-19 НА „ЏОНСОН И ЏОНСОН“ ЗА КОЈА ТРЕБА ЕДНА ДОЗА

„Џонсон и Џонсон“ е третата вакцина против ковид-19 чија употреба беше одобрена од американските регулатори и прва за која е потребна само една доза. ...
7 / 7 НАПИСИ