Таг: дијаспора

ПРЕД МАКЕДОНИЈА СЕ ДОДАВА СЕВЕРНА, ВО ПРЕАМБУЛАТА СЕ НАБРОЈУВААТ СИТЕ ОДЛУКИ ОД АСНОМ – ЦЕЛОСЕН ПРЕДЛОГ ЗА УСТАВНИ ИЗМЕНИ

ПРЕД МАКЕДОНИЈА СЕ ДОДАВА СЕВЕРНА, ВО ПРЕАМБУЛАТА СЕ НАБРОЈУВААТ СИТЕ ОДЛУКИ ОД АСНОМ – ЦЕЛОСЕН ПРЕДЛОГ ЗА УСТАВНИ ИЗМЕНИ

Владата го усвои Предлогот за пристапување кон измена на Уставот на Република Македонија со насоки за изменување и дополнување на Уставот предвидено с ...
ОД 6 МЕСЕЦИ ДО 10 ГОДИНИ ЗАТВОР ЗА КРШЕЊЕ НА ГЛАСАЧКИТЕ ПРАВА ЗА РЕФЕРЕНДУМОТ

ОД 6 МЕСЕЦИ ДО 10 ГОДИНИ ЗАТВОР ЗА КРШЕЊЕ НА ГЛАСАЧКИТЕ ПРАВА ЗА РЕФЕРЕНДУМОТ

Кршењето на гласачките права на граѓаните за референдумот се казнува со истите казни како и за парламентарните, локалните и претседателските избори. К ...
ВО СЕКОЕ МАКЕДОНСКО ДИПЛОМАТСКО ПРЕТСТАВНИШТВО КАДЕ ЌЕ СЕ ПРИЈАВАТ 10 ГЛАСАЧИ, ЌЕ СЕ  ОРГАНИЗИРА ГЛАСАЊЕ ЗА РЕФЕРЕНДУМОТ, ВЕЛАТ ОД ДИК

ВО СЕКОЕ МАКЕДОНСКО ДИПЛОМАТСКО ПРЕТСТАВНИШТВО КАДЕ ЌЕ СЕ ПРИЈАВАТ 10 ГЛАСАЧИ, ЌЕ СЕ ОРГАНИЗИРА ГЛАСАЊЕ ЗА РЕФЕРЕНДУМОТ, ВЕЛАТ ОД ДИК

Нема пропуст во процедурата за пријавувањето на дијаспората за гласање на претстојниот референдум на 30 септември, велат од Државната изборна комисија ...
СЕ ОТВОРААТ КАНЦЕЛАРИИ ЗА ДИЈАСПОРА ВО ШТИП, КУМАНОВО, ТЕТОВО И БИТОЛА

СЕ ОТВОРААТ КАНЦЕЛАРИИ ЗА ДИЈАСПОРА ВО ШТИП, КУМАНОВО, ТЕТОВО И БИТОЛА

Министерот за дијаспора на Македонија Едмонд Адеми во Штип ја отвори првата канцеларија во државата за сонародниците во странство. Заедно со градонача ...
ДИЈАСПОРАТА ПРОТЕСТИРАШЕ ПРОТИВ ПРОМЕНА НА ИМЕТО

ДИЈАСПОРАТА ПРОТЕСТИРАШЕ ПРОТИВ ПРОМЕНА НА ИМЕТО

Илјадници Македонци протестираа во Мелбурн, Сиднеј и Перт против промена на уставното име Република Македонија. На собирите во трите австралиски града ...
ПАЗАРЕЊЕ И ЌАРЕЊЕ

ПАЗАРЕЊЕ И ЌАРЕЊЕ

1 Ајде да пробаме, ние што останавме да живееме во Република Македонија и што не извадивме бугарски пасоши и што немаме работна виза за Германија, нит ...
ПОЛА МИЛИОН ЕВРА ПОТРОШЕНИ ЗА ПРОПАДНАТИТЕ ИЗБОРИ НА ТРОЈЦА ПРАТЕНИЦИ ОД ДИЈАСПОРАТА

ПОЛА МИЛИОН ЕВРА ПОТРОШЕНИ ЗА ПРОПАДНАТИТЕ ИЗБОРИ НА ТРОЈЦА ПРАТЕНИЦИ ОД ДИЈАСПОРАТА

Државната изборна комисија потрошила половина милион евра за организирање на изборот на тројца пратеници од дијаспората, кој пропадна. Не беше избран ...
20.629 ГЛАСАЧИ ОД ДИЈАСПОРАТА ЌЕ ГЛАСААТ ВО 41 ДИПЛОМАТСКО ПРЕСТАВНИШТВО

20.629 ГЛАСАЧИ ОД ДИЈАСПОРАТА ЌЕ ГЛАСААТ ВО 41 ДИПЛОМАТСКО ПРЕСТАВНИШТВО

Во дипломатско-конзуларните претставништва на Македонија во странство на предвремените парламентарни избори закажани за 11 декември ќе гласаат 20.629  ...
ИЗБИРАЧКИОТ СПИСОК ЌЕ БИДЕ СО ФОТОГРАФИИ НА ГЛАСАЧИТЕ

ИЗБИРАЧКИОТ СПИСОК ЌЕ БИДЕ СО ФОТОГРАФИИ НА ГЛАСАЧИТЕ

На избирачкиот список за следните избори, кога и да се одржат, покрај имињата на гласачите ќе стои и фотографија идентична со фотографиите од личните ...
ОБЕДИНЕТАТА МАКЕДОНСКА ДИЈАСПОРА БАРА ОДЛАГАЊЕ НА ИЗБОРИТЕ НА 5 ЈУНИ

ОБЕДИНЕТАТА МАКЕДОНСКА ДИЈАСПОРА БАРА ОДЛАГАЊЕ НА ИЗБОРИТЕ НА 5 ЈУНИ

Обединетата македонска дијаспора (ОМД) ги повика претседателот, Владата и сите потписници на Договорот од Пржино, како и граѓанскиот сектор и здружени ...
10 / 10 НАПИСИ