Таг: донација

1 2 3 22 10 / 218 НАПИСИ
НАЦИОНАЛНАТА БИБЛИОТЕКА ВО ОСЛО ЌЕ ДОБИЕ МАКЕДОНСКО КАТЧЕ СО НАД 400 КНИГИ

НАЦИОНАЛНАТА БИБЛИОТЕКА ВО ОСЛО ЌЕ ДОБИЕ МАКЕДОНСКО КАТЧЕ СО НАД 400 КНИГИ

Во Националната библиотека во Осло ќе се отвори Македонско катче, со донација од Данскиот и Норвешкиот конзулат во Скопје. Тие донираат 377 книги на м ...
МАНЕКЕНКИТЕ ЏИЏИ И БЕЛА ХАДИД ДОНИРАА МИЛИОН ДОЛАРИ ЗА ПОМОШ НА ПАЛЕСТИНА

МАНЕКЕНКИТЕ ЏИЏИ И БЕЛА ХАДИД ДОНИРАА МИЛИОН ДОЛАРИ ЗА ПОМОШ НА ПАЛЕСТИНА

Американските сестри манекенки Бела и Џиџи Хадид донираа милион долари за помош на Палестина. Портпаролот на Бела Хадид рече дека парите се наменети з ...
РЕНОВИРАН ОДДЕЛОТ ЗА ГИНЕКОЛОГИЈА И АКУШЕРСТВО ВО БИТОЛСКАТА БОЛНИЦА

РЕНОВИРАН ОДДЕЛОТ ЗА ГИНЕКОЛОГИЈА И АКУШЕРСТВО ВО БИТОЛСКАТА БОЛНИЦА

Целосно e реконструиран Одделот за гинекологија и акушерство во битолската Клиничка болница, кој ги опслужува родилките од Битола, Прилеп, Ресен, Деми ...
УЧЕНИЦИ ОД КАВАДАРЦИ СОБРАА ПАРИ И КУПИЈА ИНВЕРТЕР КЛИМА ЗА СОЦИЈАЛНО ЗАГРОЗЕНО СЕМЕЈСТВО

УЧЕНИЦИ ОД КАВАДАРЦИ СОБРАА ПАРИ И КУПИЈА ИНВЕРТЕР КЛИМА ЗА СОЦИЈАЛНО ЗАГРОЗЕНО СЕМЕЈСТВО

Младите хуманитарци од Кавадарци преку проектот „Подари насмевка“ од програмата на Црвениот крст набавија инвертер клима уред за семејство од Кавадарц ...
ГИНЕКОЛОГИЈА ЧАИР ДОБИ ИНКУБАТОР, ДОНАЦИЈА ОД ЧЕШКАТА АМБАСАДА

ГИНЕКОЛОГИЈА ЧАИР ДОБИ ИНКУБАТОР, ДОНАЦИЈА ОД ЧЕШКАТА АМБАСАДА

Специјалната болница за гинекологија и акушерство „Мајка Тереза“ во скопската општина Чаир, доби донација инкубатор за бебиња од Чешка. Донацијата од  ...
„ЕУРОЛИНК ОСИГУРУВАЊЕ“ СТАНА ПАРТНЕР НА СОС ДЕТСКО СЕЛО

„ЕУРОЛИНК ОСИГУРУВАЊЕ“ СТАНА ПАРТНЕР НА СОС ДЕТСКО СЕЛО

Децата од згрижувачките семејства во СОС Детско село ќе добијат донација од „Еуролинк осигурување“, кои станаа нивни стратешки партнер. Донацијата ќе ...
„АЛКАЛОИД“ ДОНИРАШЕ ТЕЧЕН „ОМЕПРАЗОЛ“ НА ДЕТСКАТА КЛИНИКА И БОЛНИЦАТА „КОЗЛЕ“

„АЛКАЛОИД“ ДОНИРАШЕ ТЕЧЕН „ОМЕПРАЗОЛ“ НА ДЕТСКАТА КЛИНИКА И БОЛНИЦАТА „КОЗЛЕ“

„Алкалоид“ АД Скопје денеска донираше течен „Омепразол“ за лекување над 200 деца кои се пациенти во Детска клиника и болницатаза респираторни заболува ...
93-ГОДИШНА ЊУЈОРЧАНКА ДОНИРАЛА МИЛИЈАРДА ДОЛАРИ ЗА БЕСПЛАТНА ШКОЛАРИНА НА МЕДИЦИНСКИ КОЛЕЏ

93-ГОДИШНА ЊУЈОРЧАНКА ДОНИРАЛА МИЛИЈАРДА ДОЛАРИ ЗА БЕСПЛАТНА ШКОЛАРИНА НА МЕДИЦИНСКИ КОЛЕЏ

Студентите на медицинскиот колеџ „Алберт Ајнштајн“ во Њујорк ќе имаат бесплатна школарина откако доби донација од милијарда долари од Рут Готесман, ко ...
СО 8.500 ЕВРА ДОНАЦИЈА ОД ЕУ СОБРАНА НА НОВОГОДИШЕН БАЗАР СЕ ДООПРЕМИЈА ГРУПНИТЕ ДОМОВИ НА ЛИЦАТА СО ПОПРЕЧЕНОСТ ВО СКОПЈЕ И ВЕЛЕС

СО 8.500 ЕВРА ДОНАЦИЈА ОД ЕУ СОБРАНА НА НОВОГОДИШЕН БАЗАР СЕ ДООПРЕМИЈА ГРУПНИТЕ ДОМОВИ НА ЛИЦАТА СО ПОПРЕЧЕНОСТ ВО СКОПЈЕ И ВЕЛЕС

На три граѓански здруженија кои имаат групни домови за згрижување на лицата со попреченост им беа врачени донациите што на новогодишниот базар беа соб ...
ГАК И БОЛНИЦАТА „МАЈКА ТЕРЕЗА“ ВО ЧАИР ДОБИЈА СТОЛИЦИ ЗА КЕНГУРСКА НЕГА ЗА ПРЕДВРЕМЕ РОДЕНИТЕ БЕБИЊА, ДОНАЦИЈА ОД СТОПАНСКА БАНКА

ГАК И БОЛНИЦАТА „МАЈКА ТЕРЕЗА“ ВО ЧАИР ДОБИЈА СТОЛИЦИ ЗА КЕНГУРСКА НЕГА ЗА ПРЕДВРЕМЕ РОДЕНИТЕ БЕБИЊА, ДОНАЦИЈА ОД СТОПАНСКА БАНКА

Клиниката за гинекологија и акушерство (ГАК) и Специјалната болница за гинекологија и акушерство „Мајка Тереза“ во Чаир добија донација од Стопанска б ...
1 2 3 22 10 / 218 НАПИСИ