Таг: Државен санитарен и здравствен инспекторат

1 2 3 20 / 21 НАПИСИ
ЗДРАВСТВЕНИОТ ИНСПЕКТОРАТ БАРА ИТЕН И ВОНРЕДЕН НАДЗОР ОД ЛЕКАРСКАТА КОМОРА ЗА БОЛЕДУВАЊЕТО НА ОБВИНЕТИОТ ТРАЈКОВСКИ КОЈ БЕШЕ КАЈ ГРУЕВСКИ ВО БУДИМПЕШТА

ЗДРАВСТВЕНИОТ ИНСПЕКТОРАТ БАРА ИТЕН И ВОНРЕДЕН НАДЗОР ОД ЛЕКАРСКАТА КОМОРА ЗА БОЛЕДУВАЊЕТО НА ОБВИНЕТИОТ ТРАЈКОВСКИ КОЈ БЕШЕ КАЈ ГРУЕВСКИ ВО БУДИМПЕШТА

Државниот санитарен и здравствен инспекторат побарал итен и вонреден стручен надзор од комисија од Лекарската комора за оправданоста на боледувањето и ...
НЕМА ГРЕШКА ВО ЛЕКУВАЊЕТО НА ЧЕТИРИТЕ ДЕЦА СО ДИЈАБЕТЕС, УТВРДИ ДРЖАВНИОТ САНИТАРЕН И ЗДРАВСТВЕН ИНСПЕКТОРАТ

НЕМА ГРЕШКА ВО ЛЕКУВАЊЕТО НА ЧЕТИРИТЕ ДЕЦА СО ДИЈАБЕТЕС, УТВРДИ ДРЖАВНИОТ САНИТАРЕН И ЗДРАВСТВЕН ИНСПЕКТОРАТ

Државниот санитарен и здравствен инспекторат не утврди грешка во лекувањето на четирите деца, на кои во рок од десетина дена овој месец им беше утврде ...
ДЕТЕТО СО ДИЈАБЕТЕС НА КАРИЛ САМОСТОЈНО ДИШЕ, ЗДРАВСТВЕНИТЕ ИНСПЕКТОРИ ПРАВАТ ВОНРЕДЕН НАДЗОР КАЈ МАТИЧНИТЕ ЛЕКАРИ И ВО БОЛНИЦИТЕ

ДЕТЕТО СО ДИЈАБЕТЕС НА КАРИЛ САМОСТОЈНО ДИШЕ, ЗДРАВСТВЕНИТЕ ИНСПЕКТОРИ ПРАВАТ ВОНРЕДЕН НАДЗОР КАЈ МАТИЧНИТЕ ЛЕКАРИ И ВО БОЛНИЦИТЕ

Четиринаесетгодишното дете од Охрид, кај кое доцна е откриен дијабетес тип1 и кое од завчера е на Клиниката за анестезија, реанимација и интензивно ле ...
УКИНАТА ЗАБРАНАТА ЗА КАТЛАНОВСКА БАЊА ДА ПРИМА ПАЦИЕНТИ НА ТОВАР НА ФОНДОТ ЗА ЗДРАВСТВО

УКИНАТА ЗАБРАНАТА ЗА КАТЛАНОВСКА БАЊА ДА ПРИМА ПАЦИЕНТИ НА ТОВАР НА ФОНДОТ ЗА ЗДРАВСТВО

Државниот санитарен и здравствен инспекторат ја укинува забраната за Катлановска бања да дава здравствени услуги на пациенти на товар на Фондот за здр ...
СО ОДОБРЕНИЕ ОД МИНИСТЕРСТВО ЗА ЗДРАВСТВО СКЛУЧУВАВМЕ ДОГОВОРИ СО КАТЛАНОВСКА БАЊА, ВЕЛАТ ОД ФОНДОТ ЗА ЗДРАВСТВО

СО ОДОБРЕНИЕ ОД МИНИСТЕРСТВО ЗА ЗДРАВСТВО СКЛУЧУВАВМЕ ДОГОВОРИ СО КАТЛАНОВСКА БАЊА, ВЕЛАТ ОД ФОНДОТ ЗА ЗДРАВСТВО

Фондот за здравствено осигурување информираше дека го ставил во мирување договорот со Катлановска бања за купување здравствени услуги и дека ги ставил ...
ПРИВАТНАТА БОЛНИЦА САНТЕ ПЛУС ДОБИ ЗАБРАНА ЗА РАБОТА ОД ДРЖАВНИОТ САНИТАРЕН И ЗДРАВСТВЕН ИНСПЕКТОРАТ

ПРИВАТНАТА БОЛНИЦА САНТЕ ПЛУС ДОБИ ЗАБРАНА ЗА РАБОТА ОД ДРЖАВНИОТ САНИТАРЕН И ЗДРАВСТВЕН ИНСПЕКТОРАТ

Државен санитарен и здравствен инспекторат ја забрани работата во приватната здравствена установа „Свети Лазар“ (Моја болница - Санте плус), по направ ...
МАСОВНО ТРУЕЊЕ ВО ГОСТИВАР, ПРИЧИНИТЕЛОТ ЗАСЕГА НЕПОЗНАТ

МАСОВНО ТРУЕЊЕ ВО ГОСТИВАР, ПРИЧИНИТЕЛОТ ЗАСЕГА НЕПОЗНАТ

Над 300 жители на Гостивар и околните села од вчера вечер и во текот на целиот денешен ден барале медицинска помош во општата болница во Гостивар, бид ...
САНИТАРНАТА ИНСПЕКЦИЈА НЕ ГАРАНТИРА ЗА ИСПРАВНОСТА НА ФИЛТРИТЕ ВО ВЕНТИЛАЦИЈАТА НА СКОПСКА ГИНЕКОЛОГИЈА

САНИТАРНАТА ИНСПЕКЦИЈА НЕ ГАРАНТИРА ЗА ИСПРАВНОСТА НА ФИЛТРИТЕ ВО ВЕНТИЛАЦИЈАТА НА СКОПСКА ГИНЕКОЛОГИЈА

Државниот санитарен и здравствен инспекторат (ДСЗИ) не гарантира за исправноста на филтрите од системот за вентилација на интензивна нега, во операцио ...
САНИТАРНА ИНСПЕКЦИЈА ИСПИТУВА ЗОШТО ЧЕТИРИ БЕБИЊА ВО ИСТ ДЕН ПОЧИНАА НА ГИНЕКОЛОГИЈА

САНИТАРНА ИНСПЕКЦИЈА ИСПИТУВА ЗОШТО ЧЕТИРИ БЕБИЊА ВО ИСТ ДЕН ПОЧИНАА НА ГИНЕКОЛОГИЈА

Државниот санитарен и здравствен инспекторат испитува дали има пропусти во хигиенско санитарните услови и протоколи за работа на Клиниката за гинеколо ...
НА ГИНЕКОЛОГИЈА ПОЧИНАЛЕ ЧЕТИРИ ПРЕДВРЕМЕ РОДЕНИ БЕБИЊА, СУСПЕНДИРАНА ДЕЖУРНАТА ДОКТОРКА

НА ГИНЕКОЛОГИЈА ПОЧИНАЛЕ ЧЕТИРИ ПРЕДВРЕМЕ РОДЕНИ БЕБИЊА, СУСПЕНДИРАНА ДЕЖУРНАТА ДОКТОРКА

Четири предвреме родени бебиња минатата недела починале на Клиниката за гинекологија и акушерство во Скопје, а дежурната докторка е суспендирана. Спор ...
1 2 3 20 / 21 НАПИСИ