Таг: епидемија

1 5 6 770 / 70 НАПИСИ
ВАКЦИНАЦИЈА И НА БОЖИК, ЗА 4 ДЕНА 1.079 ДЕЦА ВАКЦИНИРАНИ СО МРП ВАКЦИНАТА

ВАКЦИНАЦИЈА И НА БОЖИК, ЗА 4 ДЕНА 1.079 ДЕЦА ВАКЦИНИРАНИ СО МРП ВАКЦИНАТА

Во дежурните пунктови за вакцинација во поликлиниките „Јане Сандански“, „Букурешт“ и „Бит Пазар“ денес со вакцината МРП (морбили, рубеола, паротит) ва ...
ЗА ТРИ ДЕНА ВАКЦИНИРАНИ 1.018 ДЕЦА, НЕМА НОВОЗАБОЛЕНИ ОД МАЛИ СИПАНИЦИ

ЗА ТРИ ДЕНА ВАКЦИНИРАНИ 1.018 ДЕЦА, НЕМА НОВОЗАБОЛЕНИ ОД МАЛИ СИПАНИЦИ

Во пунктовите за вакцинација на Здравствен дом Скопје денес со вакцината МРП (морбили, рубеола, паротит) биле вакцинирани 28 деца, новозаразени со мал ...
ПРОГЛАСЕНА ЕПИДЕМИЈА НА МАЛИ СИПАНИЦИ ВО СКОПЈЕ, ОД УТРЕ ЗАБРАНА ГРАДИНКИТЕ ДА ПРИМААТ ДЕЦА НЕВАКЦИНИРАНИ ЗА МОРБИЛИ

ПРОГЛАСЕНА ЕПИДЕМИЈА НА МАЛИ СИПАНИЦИ ВО СКОПЈЕ, ОД УТРЕ ЗАБРАНА ГРАДИНКИТЕ ДА ПРИМААТ ДЕЦА НЕВАКЦИНИРАНИ ЗА МОРБИЛИ

По појавата на 12 новозаболени од мали сипаници во повеќе скопски општини, прогласена е епидемија во Скопје и донесена е наредба градинките да не ги п ...
ЗА ЧЕТИРИ ДЕНА ВАКЦИНИРАНИ 220 ДЕЦА ЗА МАЛИ СИПАНИЦИ, ВЕЛИ ДИРЕКТОРОТ НА ЗДРАВСТВЕН ДОМ СКОПЈЕ МЕХМЕДОВИЌ

ЗА ЧЕТИРИ ДЕНА ВАКЦИНИРАНИ 220 ДЕЦА ЗА МАЛИ СИПАНИЦИ, ВЕЛИ ДИРЕКТОРОТ НА ЗДРАВСТВЕН ДОМ СКОПЈЕ МЕХМЕДОВИЌ

По прогласување на епидемија на морбили во населбата Радишани минатата недела, откако пет деца што ја посетувале градинката „Ташко Караџа“ се разболеа ...
ПРОГЛАСЕНА ЕПИДЕМИЈА НА МАЛИ СИПАНИЦИ ВО РАДИШАНИ, ФИЛИПЧЕ ЌЕ БАРА СО ЗАКОН ВАКЦИНАЦИЈАТА ДА БИДЕ ЗАДОЛЖИТЕЛНА ЗА УПИС ВО ГРАДИНКА

ПРОГЛАСЕНА ЕПИДЕМИЈА НА МАЛИ СИПАНИЦИ ВО РАДИШАНИ, ФИЛИПЧЕ ЌЕ БАРА СО ЗАКОН ВАКЦИНАЦИЈАТА ДА БИДЕ ЗАДОЛЖИТЕЛНА ЗА УПИС ВО ГРАДИНКА

Комисијата за заразни болести при Министерството за здравство донесе одлука две недели да се затвори градинката „Ташко Караџа“ во скопската населба Ра ...
20 ОТСТО ОД ДЕЦАТА НЕ СЕ ВАКЦИНИРААТ ПРОТИВ МАЛИ СИПАНИЦИ ВО ГОЛЕМИТЕ ГРАДОВИ

20 ОТСТО ОД ДЕЦАТА НЕ СЕ ВАКЦИНИРААТ ПРОТИВ МАЛИ СИПАНИЦИ ВО ГОЛЕМИТЕ ГРАДОВИ

Опфатот на вакцинирани деца против морбили или мали сипаници лани е низок и е на слично ниво со оној од 2016 година, кога беа вакцинирани 82,1 отсто о ...
БРОЈОТ НА УМРЕНИ ОД СИПАНИЦИ ВО ЕВРОПА ЛАНИ СЕ ЗГОЛЕМИЛ ЗА ЧЕТИРИ ПАТИ, ОБЈАВИ СВЕТСКАТА ЗДРАВСТВЕНА ОРГАНИЗАЦИЈА

БРОЈОТ НА УМРЕНИ ОД СИПАНИЦИ ВО ЕВРОПА ЛАНИ СЕ ЗГОЛЕМИЛ ЗА ЧЕТИРИ ПАТИ, ОБЈАВИ СВЕТСКАТА ЗДРАВСТВЕНА ОРГАНИЗАЦИЈА

Бројот на смртни случаи предизвикани од сипаници во Европа се зголемил за четири пати минатата година, на 35, соопшти Светската здравствена организаци ...
ТРИ НОВИ СЛУЧАИ НА ЗАРАЗЕНИ СО МАЛИ СИПАНИЦИ ВО ГАЗИ БАБА

ТРИ НОВИ СЛУЧАИ НА ЗАРАЗЕНИ СО МАЛИ СИПАНИЦИ ВО ГАЗИ БАБА

Нови три случаи на заразени со мали сипаници или морбили денес лабораториски се потврдени во Институтот за јавно здравје. На 23 септемви, Центарот ...
ВО СКОПЈЕ ВАКЦИНИРАНИ 100 ЛИЦА ПРОТИВ МАЛИ СИПАНИЦИ ПО ПРОГЛАСУВАЊЕТО ОГРАНИЧЕНА ЕПИДЕМИЈА ВО ГАЗИ БАБА

ВО СКОПЈЕ ВАКЦИНИРАНИ 100 ЛИЦА ПРОТИВ МАЛИ СИПАНИЦИ ПО ПРОГЛАСУВАЊЕТО ОГРАНИЧЕНА ЕПИДЕМИЈА ВО ГАЗИ БАБА

Новозаболени од морбили или мали сипаници нема, а петте пациенти кај кои е дијагностицирана оваа заразна болест се во добра здравствена состојба, вела ...
ПРОГЛАСЕНА ЕПИДЕМИЈА НА МАЛИ СИПАНИЦИ ВО ГАЗИ БАБА, СИТЕ НЕВАКЦИНИРАНИ ДА СЕ ВАКЦИНИРААТ

ПРОГЛАСЕНА ЕПИДЕМИЈА НА МАЛИ СИПАНИЦИ ВО ГАЗИ БАБА, СИТЕ НЕВАКЦИНИРАНИ ДА СЕ ВАКЦИНИРААТ

Ограничена епидемија на морбили на територијата на Општина Гази Баба прогласи денес Комисијата за заразни болести при Министерството за здравство. Од ...
1 5 6 770 / 70 НАПИСИ