Таг: Фајзер

1 2 3 8 10 / 80 НАПИСИ
„МОДЕРНА“ ГО ТУЖИ „ФАЈЗЕР“ ЗА КОПИРАЊЕ ТЕХНОЛОГИЈА ЗА ВАКЦИНАТА ПРОТИВ КОВИД-19

„МОДЕРНА“ ГО ТУЖИ „ФАЈЗЕР“ ЗА КОПИРАЊЕ ТЕХНОЛОГИЈА ЗА ВАКЦИНАТА ПРОТИВ КОВИД-19

„Модерна“ соопшти дека го тужи „Фајзер“ и неговиот германски партнер „Бионтек“ за нарушување на патенти во врска развојот на првите вакцини против ков ...
ПОЧНА УНИШТУВАЊЕТО НА 267.000 ДОЗИ ВАКЦИНИ ЗА КОВИД СО ПОМИНАТ РОК НА ДЕПОНИЈАТА „ДРИСЛА“

ПОЧНА УНИШТУВАЊЕТО НА 267.000 ДОЗИ ВАКЦИНИ ЗА КОВИД СО ПОМИНАТ РОК НА ДЕПОНИЈАТА „ДРИСЛА“

Денеска на депонијата „Дрисла“ се уништени 67 илјади дози вакцини на „Фајзер“, „АстраЗенека“ и помал дел на „Синофарм“, со изминат рок на употреба, со ...
САД ЈА ОДОБРИЈА ТРЕТАТА ДОЗА НА КОВИД ВАКЦИНАТА НА „ФАЈЗЕР“ ЗА ДЕЦАТА ОД 12 ДО 15 ГОДИНИ

САД ЈА ОДОБРИЈА ТРЕТАТА ДОЗА НА КОВИД ВАКЦИНАТА НА „ФАЈЗЕР“ ЗА ДЕЦАТА ОД 12 ДО 15 ГОДИНИ

Американските власти ја одобрија третата доза на ковид вакцината на „Фајзер“ за децата од 12 до 15 години. Тие истовремено кажаа дека сите лица можат ...
САД ЈА ОДОБРИЈА ТАБЛЕТАТА НА „ФАЈЗЕР“ ПРОТИВ КОВИД-19

САД ЈА ОДОБРИЈА ТАБЛЕТАТА НА „ФАЈЗЕР“ ПРОТИВ КОВИД-19

Американските регулатори ја одобрија првата таблета против ковид-19, што Американците ќе можат да ја земаат дома за да ги спречат најлошите ефекти на ...
ВАКЦИНИТЕ ПРОТИВ КОВИД-19 ВО МАКЕДОНИЈА СЕ 94 ОТСТО ЕФИКАСНИ ЗА СПРЕЧУВАЊЕ СМРТ ОД БОЛЕСТА, ВЕЛИ НОВО ИСТРАЖУВАЊЕ

ВАКЦИНИТЕ ПРОТИВ КОВИД-19 ВО МАКЕДОНИЈА СЕ 94 ОТСТО ЕФИКАСНИ ЗА СПРЕЧУВАЊЕ СМРТ ОД БОЛЕСТА, ВЕЛИ НОВО ИСТРАЖУВАЊЕ

Ефективноста во спречување смрт од ковид-19 на примени две дози вакцина од било кој производител  изнесува 94.064% во Македонија, стои во истражувањет ...
ЛУЃЕТО ЌЕ ПРИМААТ ГОДИШНИ КОВИД ВАКЦИНИ УШТЕ МНОГУ ГОДИНИ, ВЕЛИ ШЕФОТ НА „ФАЈЗЕР“

ЛУЃЕТО ЌЕ ПРИМААТ ГОДИШНИ КОВИД ВАКЦИНИ УШТЕ МНОГУ ГОДИНИ, ВЕЛИ ШЕФОТ НА „ФАЈЗЕР“

Луѓето веројатно ќе примаат годишни вакцини против ковид-19 уште многу години, изјави шефот на „Фајзер“, Алберт Бурла, додавајќи дека тоа ќе биде потр ...
НОВ ЛЕК НА „ФАЈЗЕР“ ГИ НАМАЛУВА ШАНСИТЕ ЗА СЕРИОЗНА ФОРМА НА КОВИД-19 ЗА 89%

НОВ ЛЕК НА „ФАЈЗЕР“ ГИ НАМАЛУВА ШАНСИТЕ ЗА СЕРИОЗНА ФОРМА НА КОВИД-19 ЗА 89%

„Фајзер“ предвреме ги прекинал тестирањата на својот експериментален лек против ковид-19, откако се покажало дека за 89% ги намалува шансите за хоспит ...
„ФАЈЗЕР“ ОЧЕКУВА ЗАРАБОТКА ОД КОВИД ВАКЦИНАТА ОД НАЈМАЛКУ 65 МИЛИЈАРДИ ДОЛАРИ ВО 2021 И 2022

„ФАЈЗЕР“ ОЧЕКУВА ЗАРАБОТКА ОД КОВИД ВАКЦИНАТА ОД НАЈМАЛКУ 65 МИЛИЈАРДИ ДОЛАРИ ВО 2021 И 2022

„Фајзер“ објави дека очекува оваа година да заработи 36 милијарди долари од вакцината против ковид-19 што ја разви заедно со германската компанија „Би ...
ЌЕ СЕ УНИШТАТ 13 ИЛЈАДИ „ФАЈЗЕР“ ВАКЦИНИ ОД БУГАРСКАТА ДОНАЦИЈА ОД 51.480 ДОЗИ ОТИ ИМ ПОМИНА РОКОТ, ВЕЛИ МИНИСТЕРСТВОТО ЗА ЗДРАВСТВО

ЌЕ СЕ УНИШТАТ 13 ИЛЈАДИ „ФАЈЗЕР“ ВАКЦИНИ ОД БУГАРСКАТА ДОНАЦИЈА ОД 51.480 ДОЗИ ОТИ ИМ ПОМИНА РОКОТ, ВЕЛИ МИНИСТЕРСТВОТО ЗА ЗДРАВСТВО

Тринаесет илјади дози вакцини против ковид-19 кои Македонија ги доби како донација од Бугарија ќе бидат уништени како медицински отпад, велат од Минис ...
ГРАЃАНИТЕ ЌЕ ДОБИЈАТ ПОТСЕТУВАЊЕ ЗА ТРЕТА ДОЗА НА ВАКЦИНА И МОЖЕ ДА ОДАТ КАДЕ БИЛО И БЕЗ ТЕРМИН, ВЕЛИ ФИЛИПЧЕ

ГРАЃАНИТЕ ЌЕ ДОБИЈАТ ПОТСЕТУВАЊЕ ЗА ТРЕТА ДОЗА НА ВАКЦИНА И МОЖЕ ДА ОДАТ КАДЕ БИЛО И БЕЗ ТЕРМИН, ВЕЛИ ФИЛИПЧЕ

Во Македонија денес почнува вакцинацијата со трета доза против ковид-19. Според Националниот комитет за имунизација, трета доза се препорачува за сите ...
1 2 3 8 10 / 80 НАПИСИ