Таг: Фајзер

1 6 7 876 / 76 НАПИСИ
БРИТАНИЈА ЈА ОДОБРИ ВАКЦИНАТА ПРОТИВ КОВИД-19 НА „ФАЈЗЕР“, ИМУНИЗАЦИЈАТА ПОЧНУВА ЗА НЕКОЛКУ ДЕНА

БРИТАНИЈА ЈА ОДОБРИ ВАКЦИНАТА ПРОТИВ КОВИД-19 НА „ФАЈЗЕР“, ИМУНИЗАЦИЈАТА ПОЧНУВА ЗА НЕКОЛКУ ДЕНА

Велика Британија стана прва земја на светот која ја одобрила широката употреба на вакцината против ковид-19 што заеднички ја развија „Фајзер“ и „Бионт ...
ЕВРОПСКИТЕ РЕГУЛАТОРИ ЌЕ РЕШАТ ЗА ПРВАТА ВАКЦИНА ПРОТИВ КОВИД-19 НА 29 ДЕКЕМВРИ

ЕВРОПСКИТЕ РЕГУЛАТОРИ ЌЕ РЕШАТ ЗА ПРВАТА ВАКЦИНА ПРОТИВ КОВИД-19 НА 29 ДЕКЕМВРИ

Европската агенција за лекови ќе одржи состанок на 29 декември, за да одлучи дали има доволно податоци за безбедноста и ефективноста на вакцината прот ...
ВАКЦИНАЦИЈАТА ПРОТИВ КОВИД-19 ВО САД СЕ ОЧЕКУВА ДА ПОЧНЕ НА 11 ДЕКЕМВРИ

ВАКЦИНАЦИЈАТА ПРОТИВ КОВИД-19 ВО САД СЕ ОЧЕКУВА ДА ПОЧНЕ НА 11 ДЕКЕМВРИ

Првите Американци што треба да примат вакцина против ковид-19 можат да ја добијат најрано на 11 декември, според шефот на американската програма за ва ...
„ФАЈЗЕР“ ЌЕ ПОБАРА ИТНО ОДОБРУВАЊЕ НА НЕГОВАТА ВАКЦИНА ПРОТИВ КОВИД-19

„ФАЈЗЕР“ ЌЕ ПОБАРА ИТНО ОДОБРУВАЊЕ НА НЕГОВАТА ВАКЦИНА ПРОТИВ КОВИД-19

„Фајзер“ и неговиот германски партнер „БиоНТек“ објавија дека денеска ќе аплицираат за итно одобрување на нивната вакцина против ковид-19, која покажа ...
ДИСТРИБУЦИЈАТА НА ВАКЦИНАТА ПРОТИВ КОВИД-19 НА „ФАЈЗЕР“ БИ МОЖЕЛА ДА ПОЧНЕ ПРЕД БОЖИЌ

ДИСТРИБУЦИЈАТА НА ВАКЦИНАТА ПРОТИВ КОВИД-19 НА „ФАЈЗЕР“ БИ МОЖЕЛА ДА ПОЧНЕ ПРЕД БОЖИЌ

„Фајзер“ и „БиоНТек“ очекуваат американските и европските регулатори да ја одобрат нивната вакцина против ковид-19 следниот месец, откако завршните те ...
„ФАЈЗЕР“ ЌЕ ПОБАРА ОДОБРУВАЊЕ ЗА СВОЈАТА ВАКЦИНА ПРОТИВ КОВИД-19 ОТКАКО ПОКАЖАЛА ЕФЕКТИВНОСТ ОД 95%

„ФАЈЗЕР“ ЌЕ ПОБАРА ОДОБРУВАЊЕ ЗА СВОЈАТА ВАКЦИНА ПРОТИВ КОВИД-19 ОТКАКО ПОКАЖАЛА ЕФЕКТИВНОСТ ОД 95%

Вакцината на „Фајзер“ нуди 95-процентна заштита од ковид-19 и ги има поминато сите безбедносни проверки, велат завршните податоци од тестирањето што г ...
1 6 7 876 / 76 НАПИСИ