Таг: фонд

1 2 10 / 15 НАПИСИ
ЗАЧУВАНИ ПОШТЕНСКИ МАРКИ СТАРИ ПО 105 ГОДИНИ СЀ ДО ПРЕПИСКИТЕ НА ТАТ, АРХИВОТ ГО СПАСИ ОД ЗАБОРАВ ФИЛАТЕЛИСТИЧКИОТ КЛУБ ОД БИТОЛА

ЗАЧУВАНИ ПОШТЕНСКИ МАРКИ СТАРИ ПО 105 ГОДИНИ СЀ ДО ПРЕПИСКИТЕ НА ТАТ, АРХИВОТ ГО СПАСИ ОД ЗАБОРАВ ФИЛАТЕЛИСТИЧКИОТ КЛУБ ОД БИТОЛА

Поштенски марки од пред 105 години издавани во Кралството СХС се меѓу најстарите филатилистички експонати зачувани во Битолското одделение на Државнио ...
ФОНДОТ НА ПИОМ ЌЕ ПРОДОЛЖИ ДА ГО ПРОДАВА ХОТЕЛ „БИТОЛА“ ИАКО ДОСЕГА НЕМАШЕ КУПУВАЧИ, МОРА ДА СЕ НАПЛАТИ И ПОЗАЈМИЦАТА

ФОНДОТ НА ПИОМ ЌЕ ПРОДОЛЖИ ДА ГО ПРОДАВА ХОТЕЛ „БИТОЛА“ ИАКО ДОСЕГА НЕМАШЕ КУПУВАЧИ, МОРА ДА СЕ НАПЛАТИ И ПОЗАЈМИЦАТА

Фондот за пензиско и инвалидско осигурување (ПИОМ) ќе продолжи со обидите за продажба на хотелот „Битола“ постапувајќи според одлуката на Владата доне ...
200 ЗЕМЈИ НА САМИТОТ ЗА КЛИМАТСКИ ПРОМЕНИ СЕ ДОГОВОРИЈА ДА СЕ ОСНОВА ФОНД ЗА ПОМОШ НА РАНЛИВИТЕ НАЦИИ, НО НЕМАШЕ ДОГОВОР ЗА ОТКАЖУВАЊЕ ОД НАФТА И ГАС 

200 ЗЕМЈИ НА САМИТОТ ЗА КЛИМАТСКИ ПРОМЕНИ СЕ ДОГОВОРИЈА ДА СЕ ОСНОВА ФОНД ЗА ПОМОШ НА РАНЛИВИТЕ НАЦИИ, НО НЕМАШЕ ДОГОВОР ЗА ОТКАЖУВАЊЕ ОД НАФТА И ГАС 

Делегати од речиси 200 земји на климатскиот самит КОП27 се согласија да се основа фонд за „загуби и штети“ за да им се помогне на ранливите земји со к ...
РОМИТЕ ОД БИТОЛСКИ БАИР ЌЕ МОЖЕ ДА ГИ РЕНОВИРААТ ДОМОВИТЕ ПРЕКУ ПОСЕБЕН ФОНД, НО САМО АКО НЕ СЕ ДИВОГРАДБИ

РОМИТЕ ОД БИТОЛСКИ БАИР ЌЕ МОЖЕ ДА ГИ РЕНОВИРААТ ДОМОВИТЕ ПРЕКУ ПОСЕБЕН ФОНД, НО САМО АКО НЕ СЕ ДИВОГРАДБИ

Жителите од ромската населба Баир во Битола, каде условите за живот се лоши, во септември годинава ќе може да аплицираат до Фондот за реновирање на до ...
КОМПЛЕТНО ЌЕ СЕ ДИГИТАЛИЗИРА ФОНДОТ НА БРАЌАТА МАНАКИ СО ПАРИ ОД БРИТАНСКАТА БИБЛИОТЕКА ОД ЛОНДОН

КОМПЛЕТНО ЌЕ СЕ ДИГИТАЛИЗИРА ФОНДОТ НА БРАЌАТА МАНАКИ СО ПАРИ ОД БРИТАНСКАТА БИБЛИОТЕКА ОД ЛОНДОН

Фондот 580 на браќата Манаки зачуван во Одделението на Државниот архив во Битола комплетно ќе се дигитализира во рамки на програма на Британската библ ...
ЕВРЕЈСКО СЕМЕЈСТВО СО БИТОЛСКО ПОТЕКЛО ДОНИРАШЕ ОПРЕМА ЗА ОДРЖУВАЊЕ НА ФОТО ФОНДОТ ЗА ЕВРЕИТЕ ВО АРХИВОТ НА БИТОЛА

ЕВРЕЈСКО СЕМЕЈСТВО СО БИТОЛСКО ПОТЕКЛО ДОНИРАШЕ ОПРЕМА ЗА ОДРЖУВАЊЕ НА ФОТО ФОНДОТ ЗА ЕВРЕИТЕ ВО АРХИВОТ НА БИТОЛА

Семејството на Џо Исак од САД, кое води потекло од Битола, донираше сто килограми материјал за чување и одржување на раритетниот фотографски фонд за б ...
ЗА ДЕСЕТ ПАТИ Е НАМАЛЕНА УПОТРЕБАТА НА ПЛАСТИЧНИ ЌЕСИ, ОД ПРОДАЖБАТА СОБРАНИ 235.000 ЕВРА ЗА ЕКОЛОШКИ ПРОЕКТИ

ЗА ДЕСЕТ ПАТИ Е НАМАЛЕНА УПОТРЕБАТА НА ПЛАСТИЧНИ ЌЕСИ, ОД ПРОДАЖБАТА СОБРАНИ 235.000 ЕВРА ЗА ЕКОЛОШКИ ПРОЕКТИ

За десет пати е намалена употребата на пластични ќеси откако на сила стапи законот за нивна забрана. Според новиот Закон за управување со пакување и о ...
СЕМЕЈСТВОТО НА АНТЕ ПОПОВСКИ ПОДАРИ НЕГОВ ОБЕМЕН ФОНД НА МУЗЕЈОТ НА МАКЕДОНСКАТА БОРБА

СЕМЕЈСТВОТО НА АНТЕ ПОПОВСКИ ПОДАРИ НЕГОВ ОБЕМЕН ФОНД НА МУЗЕЈОТ НА МАКЕДОНСКАТА БОРБА

Семејството на Анте Поповски подари обемен личен фонд од книжевникот, поет, есеист, публицист и општественик на Музејот на македонската борба за самос ...
ПО ПЕТ ДЕНА ПРЕГОВОРИ, ЕВРОПСКАТА УНИЈА ДОГОВОРИ ПАКЕТ ЗА ЗАЗДРАВУВАЊЕ ОД КОРОНАВИРУСОТ ОД 750 МИЛИЈАРДИ ЕВРА

ПО ПЕТ ДЕНА ПРЕГОВОРИ, ЕВРОПСКАТА УНИЈА ДОГОВОРИ ПАКЕТ ЗА ЗАЗДРАВУВАЊЕ ОД КОРОНАВИРУСОТ ОД 750 МИЛИЈАРДИ ЕВРА

По пет дена дебатирање, лидерите на Европската Унија утрово постигнаа договор за огромниот фонд за економско заздравување од кризата со коронавирусот, ...
ДВЕТЕ МИНИМАЛНИ ПЛАТИ ЗА ФИЛМАЏИИТЕ ЌЕ ДОЈДАТ ОД ФОНДОТ ЗА КОВИД-19, НЕ СЕ ПРЕНАМЕНА ОД АГЕНЦИЈАТА ЗА ФИЛМ, ВЕЛИ МИНИСТЕРСТВОТО ЗА КУЛТУРА

ДВЕТЕ МИНИМАЛНИ ПЛАТИ ЗА ФИЛМАЏИИТЕ ЌЕ ДОЈДАТ ОД ФОНДОТ ЗА КОВИД-19, НЕ СЕ ПРЕНАМЕНА ОД АГЕНЦИЈАТА ЗА ФИЛМ, ВЕЛИ МИНИСТЕРСТВОТО ЗА КУЛТУРА

Парите кои како помош во вонредна состојба ќе ги добијат независните филмаџии  ќе дојдат од Фондот за помош и поддршка за справување со кризата предиз ...
1 2 10 / 15 НАПИСИ