Таг: Галичка свадба

ГАЛИЧНИК ОЧЕКУВА НЕКОЛКУ ИЛЈАДИ ПОСЕТИТЕЛИ ЗА ГАЛИЧКАТА СВАДБА НА 13 И 14 ЈУЛИ

ГАЛИЧНИК ОЧЕКУВА НЕКОЛКУ ИЛЈАДИ ПОСЕТИТЕЛИ ЗА ГАЛИЧКАТА СВАДБА НА 13 И 14 ЈУЛИ

Четириесет и шестото издание на културно-сценската манифестација Галичка свадба ќе се одржи од 12 до 14 јули на падините на планината Бистра, кога се ...
ПАТОТ ЗА ГАЛИЧНИК ЕДВАЈ ПРООДЕН ПОРАДИ СВЛЕЧИШТЕ И ЛАВИНА ОД СНЕГ НА МЕСЕЦ ДЕНА ДО ГАЛИЧКА СВАДБА

ПАТОТ ЗА ГАЛИЧНИК ЕДВАЈ ПРООДЕН ПОРАДИ СВЛЕЧИШТЕ И ЛАВИНА ОД СНЕГ НА МЕСЕЦ ДЕНА ДО ГАЛИЧКА СВАДБА

Единствениот патен правец за Галичник на две места значително е оштетен и опасен по учесниците во сообраќајот на месец дена до одржувањето на Галичкат ...
БОРКА И ПАВЛЕ ЛУКАНОВСКИ 55 ГОДИНИ ЈА СЛАВАТ ГАЛИЧКАТА СВАДБА

БОРКА И ПАВЛЕ ЛУКАНОВСКИ 55 ГОДИНИ ЈА СЛАВАТ ГАЛИЧКАТА СВАДБА

Павле и Борка Лукановски се единствените жители на Галичник кои престојуваат во ова најстаро село во Мијачкиот крај и преку зимата. Павле е внук на Kр ...
ГАЛИЧКИТЕ МЛАДЕНЦИ НАУЧИЈА КАКО СЕ ПРАВИ ПИВО

ГАЛИЧКИТЕ МЛАДЕНЦИ НАУЧИЈА КАКО СЕ ПРАВИ ПИВО

Годинешните младенци на 44. Галичка свадба Тања Чалоска и Бошко Лепчески беа во посета на Пивара Скопје, каде се запознаа со процесот на производство ...
4 / 4 НАПИСИ