Таг: Горјан Тозија

1 2 325 / 25 НАПИСИ
НЕМА ВЕЌЕ ИСТОРИСКИ ФИЛМОВИ, ШАНСА ЌЕ ДОБИЈАТ МЛАДИ АВТОРИ И РЕЖИСЕРКИ, ОБЈАВИ АГЕНЦИЈАТА ЗА ФИЛМ

НЕМА ВЕЌЕ ИСТОРИСКИ ФИЛМОВИ, ШАНСА ЌЕ ДОБИЈАТ МЛАДИ АВТОРИ И РЕЖИСЕРКИ, ОБЈАВИ АГЕНЦИЈАТА ЗА ФИЛМ

Агенцијата за филм подготви стратегија за филм за неколку години за која ќе биде потребно да се донесе и нов закон што ќе ги олесни административните ...
МАКЕДОНИЈА ВО КАН СО „ДИВАТА КРУША“ НА ТУРЧИНОТ ЏЕЈЛАН ЧИЈ КОПРОДУЦЕНТ Е ЛАБИНА МИТЕВСКА

МАКЕДОНИЈА ВО КАН СО „ДИВАТА КРУША“ НА ТУРЧИНОТ ЏЕЈЛАН ЧИЈ КОПРОДУЦЕНТ Е ЛАБИНА МИТЕВСКА

Македонија годинава ќе учествува на Канскиот филмски фестивал (8-19 мај), преку копродукцијата „Дивата круша“ на еден од најреномираните европски режи ...
ВРАБОТЕНИ ВО АГЕНЦИЈАТА ЗА ФИЛМ ПОД ИСТРАГА ЗА СЕРИЈАТА „МАКЕДОНИЈА“ ШТО ДОБИ МИЛИОН ЕВРА, А НЕ Е СНИМЕНА

ВРАБОТЕНИ ВО АГЕНЦИЈАТА ЗА ФИЛМ ПОД ИСТРАГА ЗА СЕРИЈАТА „МАКЕДОНИЈА“ ШТО ДОБИ МИЛИОН ЕВРА, А НЕ Е СНИМЕНА

Вработени лица во Агенцијата за филм на Македонија и лица надвор од Агенцијата се под истрага на Финасиската полиција и на Основното јавно обвинителст ...
ОПШТИНАТА НЕ ПРЕФРЛИЛА ПАРИ ЗА „БРАЌА МАНАКИ“, ТАЛЕСКИ СЕ ПРАВДА ДЕКА НЕ ЗНАЕ КОЈ Е ОРГАНИЗАТОР

ОПШТИНАТА НЕ ПРЕФРЛИЛА ПАРИ ЗА „БРАЌА МАНАКИ“, ТАЛЕСКИ СЕ ПРАВДА ДЕКА НЕ ЗНАЕ КОЈ Е ОРГАНИЗАТОР

На неполн месец од одржувањето на фестивалот „Браќа Манаки“, организаторите од Друштвото на филмски работници велат дека од општина Битола не добиле ф ...
ГОРЈАН ТОЗИЈА НОВ В.Д. ДИРЕКТОР НА АГЕНЦИЈАТА ЗА ФИЛМ

ГОРЈАН ТОЗИЈА НОВ В.Д. ДИРЕКТОР НА АГЕНЦИЈАТА ЗА ФИЛМ

Горјан Тозија – Медо е новиот в.д. директор на Агенцијата за филм, соопшти денеска Владата. Тозија доаѓа на местото на Мими Ѓоргоска- Илиевска. Тоз ...
1 2 325 / 25 НАПИСИ