Таг: иницијатива

1 5 6 767 / 67 НАПИСИ
ИНИЦИЈАТИВАТА „НИЕ ОДЛУЧУВАМЕ“ ЌЕ ГИ МОТИВИРА МЛАДИТЕ ДА ИЗЛЕЗАТ НА ИЗБОРИ

ИНИЦИЈАТИВАТА „НИЕ ОДЛУЧУВАМЕ“ ЌЕ ГИ МОТИВИРА МЛАДИТЕ ДА ИЗЛЕЗАТ НА ИЗБОРИ

Граѓанските здруженија обединети околу иницијативата за слободни избори денеска пред Собранието го најавија почетокот на акцијата „Ние одлучуваме“, ко ...
НАДОМЕСТОТ ЗА РОДИТЕЛИ НА ДЕЦА СО ПОСЕБНИ ПОТРЕБИ ДА НЕ БИДЕ ПОМАЛА ОД 12.000 ДЕНАРИ, БАРА НОВА ИНИЦИЈАТИВА

НАДОМЕСТОТ ЗА РОДИТЕЛИ НА ДЕЦА СО ПОСЕБНИ ПОТРЕБИ ДА НЕ БИДЕ ПОМАЛА ОД 12.000 ДЕНАРИ, БАРА НОВА ИНИЦИЈАТИВА

Надоместот на плата на родител на лице со посебни потреби да не биде помал од половина од просечната нето плата за последните шест месеци, е само едно ...
ДЕЦАТА БОЛНИ ОД ЦИСТИЧНА ФИБРОЗА ПАК ЌЕ ПРИМААТ ПАРИЧНА ПОМОШ ЗА ЛЕКУВАЊЕ, ПО РЕАКЦИЈАТА НА ОМБУДСМАНОТ

ДЕЦАТА БОЛНИ ОД ЦИСТИЧНА ФИБРОЗА ПАК ЌЕ ПРИМААТ ПАРИЧНА ПОМОШ ЗА ЛЕКУВАЊЕ, ПО РЕАКЦИЈАТА НА ОМБУДСМАНОТ

Лицата со цистична фиброза од вчера се вратени во Правилникот за оцена на видот и степенот на попреченост на лицата во менталниот или телесниот развој ...
ЈАНЕВА БАРА ИТАЛИЈАНСКИ АНТИМАФИЈАШКИ МОДЕЛ ЗА ЗАШТИТЕНИТЕ СВЕДОЦИ

ЈАНЕВА БАРА ИТАЛИЈАНСКИ АНТИМАФИЈАШКИ МОДЕЛ ЗА ЗАШТИТЕНИТЕ СВЕДОЦИ

Специјалната обвинителка Катица Јанева, која уште на први април годинава поднесе иницијатива до Собранието за измена на Законот за заштита на сведоцит ...
КАТИЦА ОД СЈО Ѝ ГО ПРОДОЛЖИ ОДМОРОТ НА ГОШЕВА ОД УСТАВЕН СУД

КАТИЦА ОД СЈО Ѝ ГО ПРОДОЛЖИ ОДМОРОТ НА ГОШЕВА ОД УСТАВЕН СУД

Само за да не ја стави на дневен ред иницијативата против Законот за Специјално обвинителство, Уставниот суд веќе втора недела воопшто не закажува сед ...
УСТАВНИОТ СУД УШТЕ ОДМАРА ОД СЕДНИЦИ

УСТАВНИОТ СУД УШТЕ ОДМАРА ОД СЕДНИЦИ

Уставниот суд нема да има седница во среда, иако летната ферија заврши на 31. август и официјално уставните судии се на работа од први овој месец. На ...
СЈО БАРА ИЗМЕНИ НА ЗАКОНОТ ЗА ЗАШТИТА НА СВЕДОЦИ

СЈО БАРА ИЗМЕНИ НА ЗАКОНОТ ЗА ЗАШТИТА НА СВЕДОЦИ

Специјалното јавно обвинителство утринава повело иницијатива до Собранието да се донесат измени и дополнување на Законот за заштита на сведоци. Обвини ...
1 5 6 767 / 67 НАПИСИ