Таг: „Исар“

1 2 10 / 12 НАПИСИ
КОМУНАЛЦИТЕ ОД ШТИПСКИ „ИСАР“ ОСТАНАА БЕЗ ПЛАТА ЗА ВЕЛИГДЕН ОТИ ИЗВРШИТЕЛИ ЗЕЛЕ ТРИ МИЛИОНИ ДЕНАРИ ЗА ДОЛГ ЗА ЦВЕЌИЊА И УКРАСНИ КАМЕЊА

КОМУНАЛЦИТЕ ОД ШТИПСКИ „ИСАР“ ОСТАНАА БЕЗ ПЛАТА ЗА ВЕЛИГДЕН ОТИ ИЗВРШИТЕЛИ ЗЕЛЕ ТРИ МИЛИОНИ ДЕНАРИ ЗА ДОЛГ ЗА ЦВЕЌИЊА И УКРАСНИ КАМЕЊА

Без никаква најава или известување, извршители во два наврата од сметката на ЈП„Исар“ во Штип повлекле по 1,5 милион денари или вкупно три милиони ден ...
АГЕНЦИЈАТА ЗА ХРАНА ЈА ОДОБРИ ЗА КОРИСТЕЊЕ ВОДАТА ЗА ПИЕЊЕ ОД ВОДОВОДОТ ВО ШТИП

АГЕНЦИЈАТА ЗА ХРАНА ЈА ОДОБРИ ЗА КОРИСТЕЊЕ ВОДАТА ЗА ПИЕЊЕ ОД ВОДОВОДОТ ВО ШТИП

Агенцијата за храна и ветеринарство денеска ја одобри за кристење водата за пиење од водоводниот систем во Штип, откако жителите 5 дена се снабдуваа с ...
„ИСАР“ ЌЕ ЈА ПРЕРАБОТУВА ВОДАТА ОД ХИДРОСИСТЕМОТ „ЗЛЕТОВИЦА“ И ЌЕ СЕ КОРИСТИ ЗА СНАБДУВАЊЕ НА ШТИП

„ИСАР“ ЌЕ ЈА ПРЕРАБОТУВА ВОДАТА ОД ХИДРОСИСТЕМОТ „ЗЛЕТОВИЦА“ И ЌЕ СЕ КОРИСТИ ЗА СНАБДУВАЊЕ НА ШТИП

ЈП „Исар“ со нова филтер-станица ќе ја преработува водата од Хидросистемот „Злетовица“. Со тоа, жителите на Штип жителите на Штип ќе се снабдуваат со ...
ОПШТИНА ШТИП БАРА МИНЕРИ, ГЕОЛОЗИ И ДРУГИ СТРУЧЊАЦИ ЗА ДА ЈА ОТСТРАНАТ ОПАСНОСТА ОТКАКО ОДРОНИ ПОТРУПАА ДЕЛ ОД ПЕШАЧКАТА ПАТЕКА И ТАЈНИОТ ТУНЕЛ ДО ВРВОТ НА ТВРДИНАТА ИСАР

ОПШТИНА ШТИП БАРА МИНЕРИ, ГЕОЛОЗИ И ДРУГИ СТРУЧЊАЦИ ЗА ДА ЈА ОТСТРАНАТ ОПАСНОСТА ОТКАКО ОДРОНИ ПОТРУПАА ДЕЛ ОД ПЕШАЧКАТА ПАТЕКА И ТАЈНИОТ ТУНЕЛ ДО ВРВОТ НА ТВРДИНАТА ИСАР

Општина Штип деновиве работи на ангажирање на минери, геолози и други стручни лица за да ја утврдат опасноста што од тврдината Исар доаѓа од напукнати ...
ШТИП Е 24 ЧАСА БЕЗ ВОДА ЗА ПИЕЊЕ ОТИ ПУКНА ГЛАВНАТА ЦЕВКА СТАРА ПОЛА ВЕК

ШТИП Е 24 ЧАСА БЕЗ ВОДА ЗА ПИЕЊЕ ОТИ ПУКНА ГЛАВНАТА ЦЕВКА СТАРА ПОЛА ВЕК

Од вчера попладне, Штип остана без вода за пиење поради дефект на главната водоводна линија. На ЈП „Исар“ му требале неколку часа да го открие дефекто ...
ШТИПСКИТЕ ПРИГРАДСКИ НАСЕЛБИ МАКЕДОНКА, БАЛКАНСКА И ЧАРДАКЛИЈА ПО 70 ГОДИНИ ПРИКЛУЧЕНИ НА ГРАДСКИОТ ВОДОВОД

ШТИПСКИТЕ ПРИГРАДСКИ НАСЕЛБИ МАКЕДОНКА, БАЛКАНСКА И ЧАРДАКЛИЈА ПО 70 ГОДИНИ ПРИКЛУЧЕНИ НА ГРАДСКИОТ ВОДОВОД

Седумдесет години, колку што постојат трите приградски населби Македонка, Балканска и Чардаклија во Штип формирани по Втората светска војна кога се пр ...
ЦЕНАТА НА ВОДАТА ЗА ПИЕЊЕ ВО ШТИП НАРЕДНИТЕ ТРИ ГОДИНИ ЌЕ СЕ ЗГОЛЕМУВА ЗА 5,44 ДЕНАРИ, ИЗГЛАСА СОВЕТОТ

ЦЕНАТА НА ВОДАТА ЗА ПИЕЊЕ ВО ШТИП НАРЕДНИТЕ ТРИ ГОДИНИ ЌЕ СЕ ЗГОЛЕМУВА ЗА 5,44 ДЕНАРИ, ИЗГЛАСА СОВЕТОТ

Советот на Општина Штип ги изгласа новите цени на водата за пиење во наредните три години, со што и правно-формално ги официјализира одлуките за утврд ...
ПРИВРШУВА ОБНОВАТА НА „СВ. ВЛАСИЕ“ ОД 14. ВЕК, СЕ ВЕРУВА ДЕКА СО ОСТАНАТИТЕ ТРИ ЦРКВИ ФОРМИРАЛE КРСТ НА ШТИПСКАТА ТВРДИНА ИСАР

ПРИВРШУВА ОБНОВАТА НА „СВ. ВЛАСИЕ“ ОД 14. ВЕК, СЕ ВЕРУВА ДЕКА СО ОСТАНАТИТЕ ТРИ ЦРКВИ ФОРМИРАЛE КРСТ НА ШТИПСКАТА ТВРДИНА ИСАР

Во завршна фаза на конзервација и реставрација е црквата „Св. Власие“, која во 14. век била подигната на северозападната страна на штипската тврдина И ...
ВО ПОЛИЦИСКИ ЧАС ИШАРАН МЕМОРИЈАЛНИОТ КОМПЛЕКС НА ПАДНАТИТЕ БОРЦИ ВО НОБ ВО ШТИП

ВО ПОЛИЦИСКИ ЧАС ИШАРАН МЕМОРИЈАЛНИОТ КОМПЛЕКС НА ПАДНАТИТЕ БОРЦИ ВО НОБ ВО ШТИП

Меморијалниот комплекс на паднатите борци во НОБ на тврдината Исар во Штип изминатите денови е ишаран, а платото пред комплексот наполнето со отпадоци ...
БЛАГОДАРИМЕ ЗДРАВСТВЕНИ И ТЕКСТИЛНИ РАБОТНИЦИ, ИСПИШАА ШТИПЈАНИ МЕСТО ТРАДИЦИОНАЛНОТО ИСКАЧУВАЊЕ НА ИСАРОТ

БЛАГОДАРИМЕ ЗДРАВСТВЕНИ И ТЕКСТИЛНИ РАБОТНИЦИ, ИСПИШАА ШТИПЈАНИ МЕСТО ТРАДИЦИОНАЛНОТО ИСКАЧУВАЊЕ НА ИСАРОТ

Штипјани ја почитуваа препораката денеска да не се искачуваат на Исарот за да нема масовни собири, како заштитна мерка од ширењето на коронавирусот. Г ...
1 2 10 / 12 НАПИСИ