Таг: испитување

ХОЛАНЃАНИТЕ СЕ НАЈВИСОКИТЕ ЛУЃЕ НА СВЕТОТ, НО СЕ СНИЖУВААТ

ХОЛАНЃАНИТЕ СЕ НАЈВИСОКИТЕ ЛУЃЕ НА СВЕТОТ, НО СЕ СНИЖУВААТ

Холандскиот завод за статистика со задоволство потврди дека мажите и жените од Холандија остануваат највисоките луѓе на планетата. Но, владините стати ...
ОД ДЕНЕСКА, И ВО ЗДРАВСТВЕН ДОМ ВЕЛЕС МОЖЕ ДА СЕ ИСПИТА НИВОТО НА Д-ДИМЕРИ И ЦРП ВО КРВТА

ОД ДЕНЕСКА, И ВО ЗДРАВСТВЕН ДОМ ВЕЛЕС МОЖЕ ДА СЕ ИСПИТА НИВОТО НА Д-ДИМЕРИ И ЦРП ВО КРВТА

Освен во биохемиската лабораторија во Велешката болница, пациентите со ковид-19 од денеска и во Здравствен дом можат да го проверат нивото на Д-димери ...
СЕКОЈ ТРЕТ ГРАЃАНИН ИМА КОВИД АНТИТЕЛА, ПОКАЖА АНАЛИЗАТА НА ИНСТИТУТОТ ЗА ИМУНОБИОЛОГИЈА

СЕКОЈ ТРЕТ ГРАЃАНИН ИМА КОВИД АНТИТЕЛА, ПОКАЖА АНАЛИЗАТА НА ИНСТИТУТОТ ЗА ИМУНОБИОЛОГИЈА

Секој трет граѓанин има антитела на ковид-19, покажа испитувањето на Институтот за имунобиологија кое се спроведе изминатите две недели во Скопје. Ана ...
НЕПОЗНАТ ВИД КРАП ФАТЕН ВО ПРЕСПАНСКО ЕЗЕРО, СЕ ИСПИТУВА ДАЛИ НАМАЛЕНИОТ ВОДОСТОЈ Е ПРИЧИНА ЗА НЕГОВАТА ПОЈАВА

НЕПОЗНАТ ВИД КРАП ФАТЕН ВО ПРЕСПАНСКО ЕЗЕРО, СЕ ИСПИТУВА ДАЛИ НАМАЛЕНИОТ ВОДОСТОЈ Е ПРИЧИНА ЗА НЕГОВАТА ПОЈАВА

Во Хидробиолошкиот завод во Охрид се испитува дали намалувањето на водостојот на Преспанското Езеро довело во водите да се појави непознат вид крап. Д ...
ПАЦИЕНТИТЕ СО ВИЛСОНОВА БОЛЕСТ ЌЕ ВРШАТ ИСПИТУВАЊА НА ТОВАР НА ФОНДОТ ЗА ЗДРАВСТВО

ПАЦИЕНТИТЕ СО ВИЛСОНОВА БОЛЕСТ ЌЕ ВРШАТ ИСПИТУВАЊА НА ТОВАР НА ФОНДОТ ЗА ЗДРАВСТВО

Пациентите со Вилсонова болест за првпат ќе ги вршат потребните испитувања во државата на товар на Фондот за здравство, откако Институтот за клиничка ...
СЕ ЧЕКААТ РЕЗУЛТАТИ КОЛКУ БИЛА ОПАСНА КОНЦЕНТРАЦИЈАТА НА ТЕЧНОСТА ШТО СЕ ИЗЛЕА ВО „ОХИС“

СЕ ЧЕКААТ РЕЗУЛТАТИ КОЛКУ БИЛА ОПАСНА КОНЦЕНТРАЦИЈАТА НА ТЕЧНОСТА ШТО СЕ ИЗЛЕА ВО „ОХИС“

Целата течност која се излеа вчера во кругот на фабрката „Охис“ синоќа била собрана и сега се чекаат резултатите колкава била концентрацијата на хемик ...
КУП ПЕЛЕНИ СО ИЗМЕТ И МОЧКИ ЈА ЕВАКУИРАА ЗГРАДАТА ВО СКОПСКИ АЕРОДРОМ, УТВРДИ СПЕЦИЈАЛНАТА ЕДИНИЦА НА АРМ

КУП ПЕЛЕНИ СО ИЗМЕТ И МОЧКИ ЈА ЕВАКУИРАА ЗГРАДАТА ВО СКОПСКИ АЕРОДРОМ, УТВРДИ СПЕЦИЈАЛНАТА ЕДИНИЦА НА АРМ

Голем број пелени со измет и урина кои биле пронајдени во еден од становите на вториот кат, се причина за миризбата поради која беа евакуирани станари ...
СРЕДНОШКОЛЦИ ОД БИТОЛА ЌЕ ИСПИТУВААТ ДАЛИ ПОЧВАТА ОД РЕК ДО БИТОЛА Е ЗАГАДЕНА СО ТЕШКИ МЕТАЛИ

СРЕДНОШКОЛЦИ ОД БИТОЛА ЌЕ ИСПИТУВААТ ДАЛИ ПОЧВАТА ОД РЕК ДО БИТОЛА Е ЗАГАДЕНА СО ТЕШКИ МЕТАЛИ

Средношколци од битолската гимназија „Јосип Броз Тито“, поддржани од Фондот за иновации при Министерството за образование и наука, ќе испитуваат дали ...
ЌЕ СЕ ЛОВАТ ОХРИДСКИТЕ КОМАРЦИ ЗА ДА СЕ ИСПИТА КОЛКУ СЕ ОПАСНИ

ЌЕ СЕ ЛОВАТ ОХРИДСКИТЕ КОМАРЦИ ЗА ДА СЕ ИСПИТА КОЛКУ СЕ ОПАСНИ

Мамки за ловење комарци ќе се ставаат во Охрид, за да се испита кој вид комарци се во ова подрачје и како најефикасно да се прави дезинсекција за нивн ...
ОД РЕТКАТА БОЛЕСТ ВИЛСОН СЕ УМИРА ОТИ НЕМА РЕАГЕНСИ ЗА ИСПИТУВАЊЕ

ОД РЕТКАТА БОЛЕСТ ВИЛСОН СЕ УМИРА ОТИ НЕМА РЕАГЕНСИ ЗА ИСПИТУВАЊЕ

Болните од ретката болест Вилсон немаат пристап до навремена и правилна дијагноза на болеста, ниту пак до соодветни тестови за нејзино следење. Тие ве ...
10 / 10 НАПИСИ