Таг: извоз

1 2 3 4 10 / 32 НАПИСИ
„АЛКАЛОИД“ ВО ПРВИТЕ ТРИ МЕСЕЦИ ИМА ПРОДАЖБА ОД 79,9 МИЛИОНИ ЕВРА

„АЛКАЛОИД“ ВО ПРВИТЕ ТРИ МЕСЕЦИ ИМА ПРОДАЖБА ОД 79,9 МИЛИОНИ ЕВРА

„Алкалоид“ АД Скопје во првите три месеци од година оствари продажби од 79,9 милиони евра и  раст на извоз од 14 %, соопшти компанијата,  Од јануари д ...
РУСИЈА ЌЕ ГО ЗАБРАНИ ИЗВОЗОТ НА БЕНЗИНОТ НА ШЕСТ МЕСЕЦИ

РУСИЈА ЌЕ ГО ЗАБРАНИ ИЗВОЗОТ НА БЕНЗИНОТ НА ШЕСТ МЕСЕЦИ

Русија ќе воведе шестмесечна забрана за извоз на бензиот, која стапува на сила на 1 март. Целта на оваа мерка е да се одржи стабилност на цените среде ...
ГОДИНАВА ОЧЕКУВАМЕ ИЗВОЗ ОД 180 МИЛИОНИ ЕВРА, СÈ ПОВЕЌЕ СЕ ШИРИМЕ НА ПАЗАРИТЕ ВО ЕУ, ВЕЛИ ПРВИОТ ЧОВЕК НА „АЛКАЛОИД“, ЖИВКО МУКАЕТОВ

ГОДИНАВА ОЧЕКУВАМЕ ИЗВОЗ ОД 180 МИЛИОНИ ЕВРА, СÈ ПОВЕЌЕ СЕ ШИРИМЕ НА ПАЗАРИТЕ ВО ЕУ, ВЕЛИ ПРВИОТ ЧОВЕК НА „АЛКАЛОИД“, ЖИВКО МУКАЕТОВ

„Алкалоид” ќе ја заврши оваа година со извоз од околу 180 милиони евра, што е 70% од вкупните продажби на компанијата. И покрај бројните предизвици, к ...
ЌЕ НЕМА НОВ ДОГОВОР ЗА УКРАИНСКОТО ЖИТО ДОДЕКА ЗАПАДОТ НЕ ГИ ИСПОЛНИ ОБВРСКИТЕ КОН РУСИЈА, КАЖА ПУТИН ПО СРЕДБАТА СО ЕРДОГАН

ЌЕ НЕМА НОВ ДОГОВОР ЗА УКРАИНСКОТО ЖИТО ДОДЕКА ЗАПАДОТ НЕ ГИ ИСПОЛНИ ОБВРСКИТЕ КОН РУСИЈА, КАЖА ПУТИН ПО СРЕДБАТА СО ЕРДОГАН

Владимир Путин изјави дека договорот за безбеден извоз на украинското жито преку Црното Море нема да биде обновен додека западот не ги исполни своите ...
МАКЕДОНСКИ ФАРМЕРИ НА ЖЕЛКИ ИЗВЕЗУВААТ ВО СЛОВЕНИЈА, АНГЛИЈА, МАЈАМИ И ЧИЛЕ, НО ПАЗАРОТ ВЕЌЕ СЕ ЗАСИТУВА, ПА ИЗЛЕЗ ГЛЕДААТ ВО АЗИСКИТЕ ЗЕМЈИ

МАКЕДОНСКИ ФАРМЕРИ НА ЖЕЛКИ ИЗВЕЗУВААТ ВО СЛОВЕНИЈА, АНГЛИЈА, МАЈАМИ И ЧИЛЕ, НО ПАЗАРОТ ВЕЌЕ СЕ ЗАСИТУВА, ПА ИЗЛЕЗ ГЛЕДААТ ВО АЗИСКИТЕ ЗЕМЈИ

Од петмината фармери на желки во Македонија, Зоран Митевски од Пробиштип е еден од првите кој уште во 1986 година започнал со фармерско производство н ...
ЕАМ ОД ШТИП, ЕДИНСТВЕНАТА МАКЕДОНСКА КОНФЕКЦИЈА СО СВОЕ ПРОИЗВОДСТВО, ОД ИЗВОЗ НА МАИЦИ ЗАРАБОТУВА 6 МИЛИОНИ ЕВРА ГОДИШНО

ЕАМ ОД ШТИП, ЕДИНСТВЕНАТА МАКЕДОНСКА КОНФЕКЦИЈА СО СВОЕ ПРОИЗВОДСТВО, ОД ИЗВОЗ НА МАИЦИ ЗАРАБОТУВА 6 МИЛИОНИ ЕВРА ГОДИШНО

Штипската текстилна фирма ЕАМ е единствената македонска компанија која има сопствено производство, почнувајќи од основната суровина памукот, неговата ...
ЦЕНИТЕ НА ПЧЕНИЦАТА ПОРАСНАА ОТКАКО РУСИЈА СЕ ЗАКАНИ ДЕКА ЌЕ ГИ НАПАЃА БРОДОВИТЕ КОИ ПЛОВАТ КОН УКРАИНСКИТЕ ПРИСТАНИШТА

ЦЕНИТЕ НА ПЧЕНИЦАТА ПОРАСНАА ОТКАКО РУСИЈА СЕ ЗАКАНИ ДЕКА ЌЕ ГИ НАПАЃА БРОДОВИТЕ КОИ ПЛОВАТ КОН УКРАИНСКИТЕ ПРИСТАНИШТА

Цените на пченицата на светските пазари нагло пораснаа откако Русија се закани дека бродовите што пловат кон украинските пристаништа би можела да ги с ...
РУСИЈА СЕ ПОВЛЕЧЕ ОД ДОГОВОРОТ ЗА ИЗВОЗ НА УКРАИНСКОТО ЖИТО

РУСИЈА СЕ ПОВЛЕЧЕ ОД ДОГОВОРОТ ЗА ИЗВОЗ НА УКРАИНСКОТО ЖИТО

Русија се повлече од договорот кој овозможуваше извоз на украинското жито во земјите од Африка, Блиски Исток и Азија за време на војната. Портпаролот ...
НИКОЈ НЕ БАРА ПРАСКИ ОД РОСОМАН ИАКО ВЛАДАТА ДОГОВОРИ ИЗВОЗ ВО УКРАИНА, РОДОТ ОСТАНА ВО МАГАЦИНИТЕ

НИКОЈ НЕ БАРА ПРАСКИ ОД РОСОМАН ИАКО ВЛАДАТА ДОГОВОРИ ИЗВОЗ ВО УКРАИНА, РОДОТ ОСТАНА ВО МАГАЦИНИТЕ

Праските од Росоман останаа по магацините, бидејќи само има извоз на мали количества во прибалтичките републики и Хрватска. Иако Македонија потпиша до ...
НАМЕСТО ВО РУСИЈА, УКРАИНСКИОТ ПАЗАР Е ОТВОРЕН ЗА БЕСЦАРИНСКИ ПЛАСМАН ЗА ОВОШЈЕТО И ЗЕЛЕНЧУКОТ ОД МАКЕДОНИЈА, НАЈАВИ МИНИСТЕРОТ НИКОЛОВСКИ

НАМЕСТО ВО РУСИЈА, УКРАИНСКИОТ ПАЗАР Е ОТВОРЕН ЗА БЕСЦАРИНСКИ ПЛАСМАН ЗА ОВОШЈЕТО И ЗЕЛЕНЧУКОТ ОД МАКЕДОНИЈА, НАЈАВИ МИНИСТЕРОТ НИКОЛОВСКИ

Македонското овошје и зеленчук ќе се пласираат на пазарите во Украина, најави денеска министерот за земјоделие Љупчо Николовски, одговарајќи на новина ...
1 2 3 4 10 / 32 НАПИСИ