Таг: карпи

СУШАТА Е ПОГУБНА ЗА ПЧЕЛИТЕ И МОРАВ ОД КАРПИТЕ ДА ГИ СЕЛАМ ВО КОШНИЦИ, ВЕЛИ ПЧЕЛАРКАТА И ЅВЕЗДА НА „МЕДЕНА ЗЕМЈА“ АТИЏЕ МУРАТОВА

СУШАТА Е ПОГУБНА ЗА ПЧЕЛИТЕ И МОРАВ ОД КАРПИТЕ ДА ГИ СЕЛАМ ВО КОШНИЦИ, ВЕЛИ ПЧЕЛАРКАТА И ЅВЕЗДА НА „МЕДЕНА ЗЕМЈА“ АТИЏЕ МУРАТОВА

Промената на климата е погубна и за пчелите, вели ѕвездата на македонскиот документарец „Медена земја“, Атиџе Муратова. Последната жена-одгледувач на ...
ИЛИНА АРСОВА СЕ СПРЕМА ДА ГО ОСВОИ ВИНСОН НА АНТАРКТИКОТ И ДА СТАНЕ ПРВА МАКЕДОНКА КОЈА ГИ ИСКАЧИЛА СЕДУМТЕ ВРВОВИ НА СЕДУМ КОНТИНЕНТИ

ИЛИНА АРСОВА СЕ СПРЕМА ДА ГО ОСВОИ ВИНСОН НА АНТАРКТИКОТ И ДА СТАНЕ ПРВА МАКЕДОНКА КОЈА ГИ ИСКАЧИЛА СЕДУМТЕ ВРВОВИ НА СЕДУМ КОНТИНЕНТИ

Алпинистката Илина Арсова се подготвува да го искачи седмиот врв од седумте континенти, врвот Винсон на Антарктикот. Со искачувањето на овој врв, Арсо ...
ТРИ НЕДЕЛИ ПО ОДРОНОТ, ПОЧНА ОТСТРАНУВАЊЕТО НА КАРПИТЕ КАЈ ВЕЛЕС

ТРИ НЕДЕЛИ ПО ОДРОНОТ, ПОЧНА ОТСТРАНУВАЊЕТО НА КАРПИТЕ КАЈ ВЕЛЕС

Вработените од ГП „Гранит“ од Скопје два дена работат на отстранувањето на големиот одрон, кој го блокираше регионалниот пат Велес-Градско. Се крша ...
РАСЧИСТУВАЊЕТО НА КАРПИТЕ ОД ОДРОНОТ КАЈ ВЕЛЕС ЌЕ ТРАЕ СО ДЕНОВИ

РАСЧИСТУВАЊЕТО НА КАРПИТЕ ОД ОДРОНОТ КАЈ ВЕЛЕС ЌЕ ТРАЕ СО ДЕНОВИ

Одронот на карпите, што се случи кај мостот на Тополка на излезот од Велес, ќе се решава во две етапи, кажа професорот Милорад Јовановски, кој го посе ...
КАРПИТЕ ОД ПРУГАТА КАЈ ВЕЛЕС ОТСТРАНЕТИ, ПАТОТ КОН ГРАДСКО УШТЕ Е БЛОКИРАН

КАРПИТЕ ОД ПРУГАТА КАЈ ВЕЛЕС ОТСТРАНЕТИ, ПАТОТ КОН ГРАДСКО УШТЕ Е БЛОКИРАН

Македонски железници - Инфраструктура ноќеска го расчисти одронот на камења, кој беше на пругата Велес  - Градско, на излезот од Велес.  Пругата е про ...
АРМ МИНИРАШЕ ЧЕТИРИ КАРПИ ЗА СПАС НА ШИПКОВИЦА

АРМ МИНИРАШЕ ЧЕТИРИ КАРПИ ЗА СПАС НА ШИПКОВИЦА

Силната детонација која денеска одекна во близина на Шипковица воопшто не ги вознемири жителите на ова село. Напротив, таа им донесе олеснување, бидеј ...
6 / 6 НАПИСИ