Таг: Катимерини

БУГАРИЈА СО БЛОКАДАТА НА МАКЕДОНИЈА ВО ЕУ ЌЕ НАПРАВИ ПРОБЛЕМ ВО НАТО, АНАЛИЗИРА ГРЧКИ „КАТИМЕРИНИ“

БУГАРИЈА СО БЛОКАДАТА НА МАКЕДОНИЈА ВО ЕУ ЌЕ НАПРАВИ ПРОБЛЕМ ВО НАТО, АНАЛИЗИРА ГРЧКИ „КАТИМЕРИНИ“

Инсистирањето на Бугарија да ги блокира пристапните преговори на ЕУ со Северна Македонија може да предизвика уште еден проблем на југоисточното крило ...
СПОМЕНИЦИТЕ НА АЛЕКСАНДАР И ФИЛИП ОДАТ ЗА СОЛУН, ИЛИ ДОБИВААТ ПЛОЧКИ СО ОБЈАСНЕНИЕ, ТВРДИ „КАТИМЕРИНИ“ ПОВИКУВАЈЌИ СЕ НА ДОГОВОРОТ

СПОМЕНИЦИТЕ НА АЛЕКСАНДАР И ФИЛИП ОДАТ ЗА СОЛУН, ИЛИ ДОБИВААТ ПЛОЧКИ СО ОБЈАСНЕНИЕ, ТВРДИ „КАТИМЕРИНИ“ ПОВИКУВАЈЌИ СЕ НА ДОГОВОРОТ

Спомениците на Александар Велики и Филип Втори Македонски на Плоштадот Македонија во Скопје ќе му бидат дадени на Солун, предвидено е во договорот за ...
НА ПРЕГОВАРАЧКАТА МАСА Е НОВО ИМЕ ПОВРЗАНО СО КРУШЕВО, ОБЈАВИ ГРЧКИ „КАТИМЕРИНИ“

НА ПРЕГОВАРАЧКАТА МАСА Е НОВО ИМЕ ПОВРЗАНО СО КРУШЕВО, ОБЈАВИ ГРЧКИ „КАТИМЕРИНИ“

Атина и Скопје повторно бараат име за севкупна употреба по неуспехот двете страни да се согласат за Илиденска Македонија и според добро информирани из ...
АМЕРИКАНЦИТЕ ЦЕЛОСНО ГО ПОДДРЖУВААТ ПЛАНОТ СО ИЛИНДЕНСКА МАКЕДОНИЈА, ПИШУВА ГРЧКИ „КАТИМЕРИНИ“

АМЕРИКАНЦИТЕ ЦЕЛОСНО ГО ПОДДРЖУВААТ ПЛАНОТ СО ИЛИНДЕНСКА МАКЕДОНИЈА, ПИШУВА ГРЧКИ „КАТИМЕРИНИ“

Грчкиот весник „Катимерини“ ги анализира можните потези на тамошните политичари по однос на предлогот „Република Илинденска Македонија“ и наведува дек ...
ШТО ЌЕ ПРАВИМЕ БЕЗ НАЦИОНАЛИЗМОТ НА ГРУЕВСКИ И СЛИКИТЕ НА МИЛОШОСКИ, ПРАШУВА ГРЧКИ „КАТИМЕРИНИ“

ШТО ЌЕ ПРАВИМЕ БЕЗ НАЦИОНАЛИЗМОТ НА ГРУЕВСКИ И СЛИКИТЕ НА МИЛОШОСКИ, ПРАШУВА ГРЧКИ „КАТИМЕРИНИ“

Грција е загрижена дека со заминувањето од власт на Никола Груевски останува без аргументи да ги блокира евротлантските интеграции на Македонија, вели ...
5 / 5 НАПИСИ