Таг: кино Манаки

ВО БИТОЛА ПРИСТИГНА ОПРЕМАТА ЗА КИНОТО МАНАКИ, ВРЕДНА 64.215 ЕВРА

ВО БИТОЛА ПРИСТИГНА ОПРЕМАТА ЗА КИНОТО МАНАКИ, ВРЕДНА 64.215 ЕВРА

Во Битола почна да пристигнува опремата за киното Манаки, набавена преку проектот „Кинокултура“ кој се реализира како дел од програмата Интерег ИПА за ...
НОВА ОПШТИНСКА УСТАНОВА ЗА КУЛТУРА ЌЕ УПРАВУВА СО ОФИЦЕРСКИОТ ДОМ И КИНОТО „МАНАКИ“ ВО БИТОЛА

НОВА ОПШТИНСКА УСТАНОВА ЗА КУЛТУРА ЌЕ УПРАВУВА СО ОФИЦЕРСКИОТ ДОМ И КИНОТО „МАНАКИ“ ВО БИТОЛА

Општина Битола ќе основа јавна општинска установа за култура која во иднина ќе управува со Офицерскиот дом и Киното „Манаки“. За одлуката, советниците ...
ПО ШЕСТ ГОДИНИ ОТКАКО ПОЧНА ДА СЕ ГРАДИ, ВЛАДАТА ЌЕ ГО ЗАВРШИ „КИНОТО МАНАКИ“  ВО БИТОЛА

ПО ШЕСТ ГОДИНИ ОТКАКО ПОЧНА ДА СЕ ГРАДИ, ВЛАДАТА ЌЕ ГО ЗАВРШИ „КИНОТО МАНАКИ“ ВО БИТОЛА

На вчерашната владина седница беше донесена одлука од државниот буџет да се издвојат средства за ентериерно уредување на „Кино Манаки“ во Битола. Тоа ...
ЗА ДОГРАДБА НА  КИНО „МАНАКИ“ ГОДИНАВА НЕМА ПАРИ

ЗА ДОГРАДБА НА  КИНО „МАНАКИ“ ГОДИНАВА НЕМА ПАРИ

Годинава нема да се издвојат пари од државниот буџет за киното „Манаки“ во Битола,  кое пред пет години почна да го гради ексградоначалникот на Битола ...
БИТОЛСКОТО КИНО „МАНАКИ“ ЌЕ НЕМА ФИЛМОВИ УШТЕ ЕДНА ГОДИНА

БИТОЛСКОТО КИНО „МАНАКИ“ ЌЕ НЕМА ФИЛМОВИ УШТЕ ЕДНА ГОДИНА

Киното „Манаки“ кое се гради повеќе од четири години нема да биде ставено во функција ни за годинaшното издание на интернационалниот филмски фестивал ...
ОД КИНО „МАНАКИ” ИЗБРИШАНИ БЕЛЕЗИТЕ НА ШАРЕНАТА РЕВОЛУЦИЈА

ОД КИНО „МАНАКИ” ИЗБРИШАНИ БЕЛЕЗИТЕ НА ШАРЕНАТА РЕВОЛУЦИЈА

Работници по барање на Општина Битола деновиве ја префарбаа фасадата од новото кино „Манаки" во Битола. Со тоа ги избришаа белезите на Шарената револу ...
ТАЛЕСКИ ГО ПОПРАВИ ИЗРОНЕТИОТ СТИРОПОР НА НОВОТО КИНО „МАНАКИ”

ТАЛЕСКИ ГО ПОПРАВИ ИЗРОНЕТИОТ СТИРОПОР НА НОВОТО КИНО „МАНАКИ”

Општина Битола го поправи изронетиот стиропор од фасадата на новоизграденото кино „Манаки" на Широк Сокак. Но, на фасадата останаа и понатаму украсни ...
СЕ ИЗРОНИ СТИРОПОРОТ ОД НОВОИЗГРАДЕНОТО КИНО „МАНАКИ“ ВО БИТОЛА

СЕ ИЗРОНИ СТИРОПОРОТ ОД НОВОИЗГРАДЕНОТО КИНО „МАНАКИ“ ВО БИТОЛА

Новоизграденото кино „Манаки“ во Битола сè уште не е ни опремено, а веќе се изрони стиропорот од украсните орнаменти поставени на градбата. Белите дел ...
КИНОТО „МАНАКИ“ КАКО ТУРСКА СЕРИЈА – СЕ ГРАДИ ПЕТ ГОДИНИ 

КИНОТО „МАНАКИ“ КАКО ТУРСКА СЕРИЈА – СЕ ГРАДИ ПЕТ ГОДИНИ 

Цел трет мандат на битолскиот градоначалник Владимир Талески му беше малку за да им се оддолжи на браќата Манаки за влогот што го дадоа со својата фил ...
НАД 40 БИТОЛЧАНИ ВИКНАТИ НА РАСПИТ ВО ПОЛИЦИСКА СТАНИЦА

НАД 40 БИТОЛЧАНИ ВИКНАТИ НА РАСПИТ ВО ПОЛИЦИСКА СТАНИЦА

За вечерва во 19 часот се закажани нови протести на Шарената револуција во Битола иако само денес на распит во полициска станица биле повикани 40 граѓ ...
10 / 10 НАПИСИ