Таг: Клиника за детски болести

1 2 3 4 30 / 31 НАПИСИ
БОЛЕСТИ НА ДИШНИТЕ ПАТИШТА ГИ ПРЕПОЛНИЈА БОЛНИЦИТЕ И КЛИНИКИТЕ ВО СКОПЈЕ

БОЛЕСТИ НА ДИШНИТЕ ПАТИШТА ГИ ПРЕПОЛНИЈА БОЛНИЦИТЕ И КЛИНИКИТЕ ВО СКОПЈЕ

Клиниките и болниците во Скопје се преполни со болни кои се жалат на тешкотии со дишењето, респираторни и вирусни заболувања. Преполни се и Клиниката ...
ОТВОРЕНА КУЌА ЗА РОДИТЕЛИ ШТО НЕ СЕ ОД СКОПЈЕ, А ЧИИ ДЕЦА СЕ ЛЕКУВААТ ОД МАЛИГНИ ЗАБОЛУВАЊА НА ДЕТСКА КЛИНИКА

ОТВОРЕНА КУЌА ЗА РОДИТЕЛИ ШТО НЕ СЕ ОД СКОПЈЕ, А ЧИИ ДЕЦА СЕ ЛЕКУВААТ ОД МАЛИГНИ ЗАБОЛУВАЊА НА ДЕТСКА КЛИНИКА

Куќа за родители што не се од Скопје, а чии деца се лекуваат на хемато-онколошкото одделение на Клиниката за детски болести, беше отворена денеска во ...
ДЕТСКА КЛИНИКА ДОБИ ЦЕНТРАЛНА МОНИТОРИНГ СТАНИЦА ЗА ИНТЕНЗИВНА НЕГА, ДЕЛ ОД ДОНАЦИЈАТА ОД 70.000 ЕВРА ОД ПРОЕКТОТ ХОПЕ

ДЕТСКА КЛИНИКА ДОБИ ЦЕНТРАЛНА МОНИТОРИНГ СТАНИЦА ЗА ИНТЕНЗИВНА НЕГА, ДЕЛ ОД ДОНАЦИЈАТА ОД 70.000 ЕВРА ОД ПРОЕКТОТ ХОПЕ

Клиниката за детски болести доби централен мониторинг за виталните кардиолошки и белодробни параметри кај бебињата и децата што се сместени на одделот ...
ЈА РАЗГЛЕДУВАМЕ МОЖНОСТА ТИМОТ ЗА ДЕТСКА КАРДИОХИРУРГИЈА ОД КЛИНИЧКИ ЦЕНТАР ДА СЕ ПРЕСЕЛИ ВО ПРИВАТНАТА БОЛНИЦА НА Д-Р ЖАН МИТРЕВ, ВЕЛИ ФИЛИПЧЕ

ЈА РАЗГЛЕДУВАМЕ МОЖНОСТА ТИМОТ ЗА ДЕТСКА КАРДИОХИРУРГИЈА ОД КЛИНИЧКИ ЦЕНТАР ДА СЕ ПРЕСЕЛИ ВО ПРИВАТНАТА БОЛНИЦА НА Д-Р ЖАН МИТРЕВ, ВЕЛИ ФИЛИПЧЕ

Министерот за здравство Венко Филипче ја разгледува можноста тимот од детска кардиохирургија, кој сега функционира во рамки на Клиниката за детска хир ...
МЕДИЦИНСКИ КЛОВНОВИ ПРЕКУ ИГРА ЌЕ ГО НАМАЛУВААТ СТРЕСОТ И ЌЕ ИМ БИДАТ ПОДДРШКА НА ТЕШКО БОЛНИТЕ ДЕЦА

МЕДИЦИНСКИ КЛОВНОВИ ПРЕКУ ИГРА ЌЕ ГО НАМАЛУВААТ СТРЕСОТ И ЌЕ ИМ БИДАТ ПОДДРШКА НА ТЕШКО БОЛНИТЕ ДЕЦА

Медицински кловнови, или специјално обучени лица, ќе им помагаат психолошки на најтешко болните деца, кои се лекуваат на Клиниката за детски болести п ...
НА ДЕТСКА КЛИНИКА ОТВОРЕН ДНЕВЕН ЦЕНТАР ЗА ПСИХОЛОШКА ПОДДРШКА НА ДЕЦАТА БОЛНИ ОД РАК

НА ДЕТСКА КЛИНИКА ОТВОРЕН ДНЕВЕН ЦЕНТАР ЗА ПСИХОЛОШКА ПОДДРШКА НА ДЕЦАТА БОЛНИ ОД РАК

За децата болни од малигни заболувања кои се лекуваат на Клиниката за детски болести денес се отвори дневен центар за психосоцијална поддршка „Собата ...
ЕДНО ДЕТЕ ВО КОМА, ДВЕ СО ТЕШКИ ПОСЛЕДИЦИ ОТИ НАВРЕМЕ НЕ ИМ Е ОТКРИЕН ДИЈАБЕТЕС, АЛАРМИРА АСОЦИЈАЦИЈАТА ЗА ДЕТСКИ ДИЈАБЕТЕС БАЛАНС МК

ЕДНО ДЕТЕ ВО КОМА, ДВЕ СО ТЕШКИ ПОСЛЕДИЦИ ОТИ НАВРЕМЕ НЕ ИМ Е ОТКРИЕН ДИЈАБЕТЕС, АЛАРМИРА АСОЦИЈАЦИЈАТА ЗА ДЕТСКИ ДИЈАБЕТЕС БАЛАНС МК

Асоцијацијата за детски дијабетес Баланс МК алармира дека 14-годишно дете од Охрид се бори за живот, бидејќи навреме не му бил утврден дијабетес тип 1 ...
ДУКЕ БОЈАЏИЕВ И ИСМАИЛ ЛУМАНОВСКИ СО ДВА МИНИ КОНЦЕРТА НА ДЕТСКАТА КЛИНИКА ВО СКОПЈЕ

ДУКЕ БОЈАЏИЕВ И ИСМАИЛ ЛУМАНОВСКИ СО ДВА МИНИ КОНЦЕРТА НА ДЕТСКАТА КЛИНИКА ВО СКОПЈЕ

Македонскиот музичар Дуке Бојаџиев, кој живее во Њујорк, по двата концерта што ги оддржа во петокот и саботата во Македонската филхармонија, одржа два ...
ФАЛАТ МЕДИЦИНСКИ СЕСТРИ НА ДЕТСКА КЛИНИКА

ФАЛАТ МЕДИЦИНСКИ СЕСТРИ НА ДЕТСКА КЛИНИКА

Нема доволно медицински сестри на Клиниката за детски болести за да може интензивната нега до функционира со полн капацитет. Реновирањето и проширувањ ...
СТАВРИЌ НА МЕСТОТО НА СОФИЈАНОВА НА ДЕТСКА КЛИНИКА, ПОТВРДИ ТАРАВАРИ И НАЈАВИ УШТЕ ДЕСЕТИНА СМЕНИ НА ДИРЕКТОРИ

СТАВРИЌ НА МЕСТОТО НА СОФИЈАНОВА НА ДЕТСКА КЛИНИКА, ПОТВРДИ ТАРАВАРИ И НАЈАВИ УШТЕ ДЕСЕТИНА СМЕНИ НА ДИРЕКТОРИ

Катерина Ставриќ е нов директор на Клиника за детски болести, кажа министерот за здравство Арбен Татавари. Таа доаѓа на место на досегашната директорк ...
1 2 3 4 30 / 31 НАПИСИ