Таг: „Копанки“

1 2 3 20 / 29 НАПИСИ
ОДЗЕМАЊЕТО НА СОПСТВЕНОСТА НА ДОМОТ „КОПАНКИ“ Е НОВА НАЦИОНАЛИЗАЦИЈА, ВЕЛАТ ОД ПСК „ПЕЛИСТЕР“

ОДЗЕМАЊЕТО НА СОПСТВЕНОСТА НА ДОМОТ „КОПАНКИ“ Е НОВА НАЦИОНАЛИЗАЦИЈА, ВЕЛАТ ОД ПСК „ПЕЛИСТЕР“

Нова национализација во 21. век, вака планинарско-спортскиот клуб „Пелистер“ го нарече решението со кое Општина Битола му ја одзеде сопственоста врз п ...
ОПШТИНА БИТОЛА ЈА ОДЗЕДЕ СОПСТВЕНОСТА ЗА ДОМОТ „КОПАНКИ“ И ЈА ПРЕНЕСЕ НА ДРЖАВАТА

ОПШТИНА БИТОЛА ЈА ОДЗЕДЕ СОПСТВЕНОСТА ЗА ДОМОТ „КОПАНКИ“ И ЈА ПРЕНЕСЕ НА ДРЖАВАТА

Општина Битола донесе решение со кое ја одзеде сопственоста на планинарскиот дом „Копанки“ на Пелистер од планинарско-спортскиот клуб „Пелистер“ и ја ...
ПО 80. ПАТ ПЛАНИНАРИ ВРТЕА МАЗНИК СО ПАРИЧКА НА ПЕЛИСТЕР

ПО 80. ПАТ ПЛАНИНАРИ ВРТЕА МАЗНИК СО ПАРИЧКА НА ПЕЛИСТЕР

Сукан мазник со паричка за среќа во пресрет на православниот празник Василица, денес на Копанки на Пелистер, на надморска височина од 1.500 метри сврт ...
СКИ ЦЕНТАРОТ НИЖЕПОЛЕ ВЕЧЕРВА СО НОЌНО СКИЈАЊЕ ЈА ОТВАРА СЕЗОНАТА, КОПАНКИ ЧЕКА МАКЕДОНИЈА ПАТ ДА ГО ИСЧИСТИ ПАТОТ

СКИ ЦЕНТАРОТ НИЖЕПОЛЕ ВЕЧЕРВА СО НОЌНО СКИЈАЊЕ ЈА ОТВАРА СЕЗОНАТА, КОПАНКИ ЧЕКА МАКЕДОНИЈА ПАТ ДА ГО ИСЧИСТИ ПАТОТ

Скијачкиот центар Нижеполе на Пелистер од вечерва почнува со ноќно скијање. Од јавното претпријатие „Стрежево“, кое стопанисува со скијачкиот центар в ...
ИНСПЕКТОРИ ГИ ГОНАТ ПЛАНИНАРИТЕ ШТО ОБЕЛЕЖАА ПЕШАЧКИ ПРЕМИНИ ПРЕД ШКОЛИ ВО БИТОЛА

ИНСПЕКТОРИ ГИ ГОНАТ ПЛАНИНАРИТЕ ШТО ОБЕЛЕЖАА ПЕШАЧКИ ПРЕМИНИ ПРЕД ШКОЛИ ВО БИТОЛА

По герила акцијата вчераутро во Битола во која планинари одбележуваа пешачки премини пред школи, општински инспектор за патишта и претставник од Комун ...
ПЛАНИНАРИТЕ СО БЕЛА БОЈА ОБЕЛЕЖАА ПЕШАЧКИ ПРЕМИНИ ПРЕД ШКОЛИ ВО БИТОЛА

ПЛАНИНАРИТЕ СО БЕЛА БОЈА ОБЕЛЕЖАА ПЕШАЧКИ ПРЕМИНИ ПРЕД ШКОЛИ ВО БИТОЛА

Членови на планинарско-спортскиот клуб „Пелистер“ рано утрово со бела боја ги обележаа пешачките премини кои водат до основното училиште „Гоце Делчев“ ...
И ЖИЧНИЦАТА НА ПЕЛИСТЕР НОСИ ТУЛИ ЗА „КОПАНКИ“

И ЖИЧНИЦАТА НА ПЕЛИСТЕР НОСИ ТУЛИ ЗА „КОПАНКИ“

Секој викенд, наутро во седум и половина часот, во Нова Битола се збира група битолски ентузијасти подготвени со сопствените раце од пепелта да го под ...
И ПЛАНИНАРИТЕ И ОПШТИНА БИТОЛА ВЕТУВААТ ДЕКА ЌЕ ГО ГРАДАТ ДОМОТ „КОПАНКИ“

И ПЛАНИНАРИТЕ И ОПШТИНА БИТОЛА ВЕТУВААТ ДЕКА ЌЕ ГО ГРАДАТ ДОМОТ „КОПАНКИ“

Советот на Општина Битола донесе заклучок дека ќе изнајде решение за обнова на опожарениот дом „Копанки“ на Пелистер и дека со ребаланс на буџетот ќе ...
ПЛАНИНАРИТЕ ГО ЧИСТАТ „КОПАНКИ“, ИМААТ И ПРОЕКТ ЗА ОБНОВА

ПЛАНИНАРИТЕ ГО ЧИСТАТ „КОПАНКИ“, ИМААТ И ПРОЕКТ ЗА ОБНОВА

Како што некогаш битолчани доброволно го градеа планинарскиот дом „Копанки“, така викендов планинарите од Планинарско-спортскиот клуб „Пелистер“ и дру ...
ОПШТИНА БИТОЛА ЈА БАРА СОПСТВЕНОСТА НА ДОМОТ КОПАНКИ ОД ПЛАНИНАРСКИОТ КЛУБ ЗА ДА ГО ОБНОВИ

ОПШТИНА БИТОЛА ЈА БАРА СОПСТВЕНОСТА НА ДОМОТ КОПАНКИ ОД ПЛАНИНАРСКИОТ КЛУБ ЗА ДА ГО ОБНОВИ

Општина Битола бара од Планинарско-спортскиот клуб „Пелистер“ да ѝ го отстапи планинарскиот дом Копанки за да може да изврши целосна реконструкција вр ...
1 2 3 20 / 29 НАПИСИ