Таг: локални избори

1 14 15 16 17 18 22 160 / 215 НАПИСИ
НАРОДНИ СТРАЖИ

НАРОДНИ СТРАЖИ

1 Претседателот на Врховниот суд Јово Вангеловски и претседателот на Судскиот совет Зоран Караџовски отидоа во казнена експедиција во судот во Гевгели ...
ВМРО-ДПМНЕ ЌЕ ОРГАНИЗИРА НАРОДНИ СТРАЖИ ЗА ИЗБОРИТЕ

ВМРО-ДПМНЕ ЌЕ ОРГАНИЗИРА НАРОДНИ СТРАЖИ ЗА ИЗБОРИТЕ

Претседателот на Републичкиот изборен штаб на ВМРО-ДПМНЕ Спиро Ристовски најави дека партијата ќе организира народни стражи, кои, како што тој ги наре ...
ТАЛЕСКИ КРИЕ КОЛКАВ ДОЛГ ЌЕ ОСТАВИ ВО ОПШТИНАТА

ТАЛЕСКИ КРИЕ КОЛКАВ ДОЛГ ЌЕ ОСТАВИ ВО ОПШТИНАТА

Битолскиот градоначалник Владимир Талески, кој имаше навика да прави отчети за сработеното, на завршувањето од мандатот не даде отчет со колкав долг ќ ...
КАНЦЕЛАРИИТЕ НА НАРОДНИОТ ПРАВОБРАНИТЕЛ НА ГЛАСАЊЕТО В НЕДЕЛА ЌЕ БИДАТ ОТВОРEНИ ЗА ПРИЈАВИ НА ИЗБОРНИ НЕРЕГУЛАРНОСТИ

КАНЦЕЛАРИИТЕ НА НАРОДНИОТ ПРАВОБРАНИТЕЛ НА ГЛАСАЊЕТО В НЕДЕЛА ЌЕ БИДАТ ОТВОРEНИ ЗА ПРИЈАВИ НА ИЗБОРНИ НЕРЕГУЛАРНОСТИ

В недела, 15 октомври, на денот на одржување на првиот круг од Локалните избори 2017, сите седум канцеларии на Народниот правобранител во: Скопје, Бит ...
САД ГИ ПОВИКАА МАКЕДОНСКИТЕ ГРАЃАНИ ДА ГЛАСААТ НА ЛОКАЛНИТЕ ИЗБОРИ И ДА ПРИЈАВАТ НЕРЕГУЛАРНОСТИ

САД ГИ ПОВИКАА МАКЕДОНСКИТЕ ГРАЃАНИ ДА ГЛАСААТ НА ЛОКАЛНИТЕ ИЗБОРИ И ДА ПРИЈАВАТ НЕРЕГУЛАРНОСТИ

САД ги повикаа граѓаните на Македонија на локалните избори на 15 октомври да го искористат своето право на глас и да ги пријават сите сознанија за изб ...
БОРБЕНИ ВОЗИЛА ПРЕД МУЗЕЈОТ НА ВМРО СЕ ПОСТАВЕНИ ЗА СЕКОЈ СЛУЧАЈ, ВЕЛАТ ОД МВР

БОРБЕНИ ВОЗИЛА ПРЕД МУЗЕЈОТ НА ВМРО СЕ ПОСТАВЕНИ ЗА СЕКОЈ СЛУЧАЈ, ВЕЛАТ ОД МВР

Борбени полициски коли со специјални сили денеска се паркирани пред Музејот на ВМРО и македонската борба во центарот на Скопје, а низ старата чаршија  ...
ПОЛНОЛЕТНИТЕ СРЕДНОШКОЛЦИ ЌЕ ГЛАСААТ КАКО ЌЕ ИМ КАЖАТ ОД ДОМА, ПОКАЖА КАМПАЊА ВО СТРУМИЦА

ПОЛНОЛЕТНИТЕ СРЕДНОШКОЛЦИ ЌЕ ГЛАСААТ КАКО ЌЕ ИМ КАЖАТ ОД ДОМА, ПОКАЖА КАМПАЊА ВО СТРУМИЦА

Средношколците во Струмица со наполнети 18 години не покажале интерес да излезат да гласаат на престојните локални избори или ќе гласаат по налог на н ...
ЗАХАРИЕВ И БОЧВАРСКИ СЕ ОБВРЗАА ДА ГИ РЕАЛИЗИРААТ ПРИОРИТЕТИТЕ НА МЛАДИТЕ ВО ШТИП

ЗАХАРИЕВ И БОЧВАРСКИ СЕ ОБВРЗАА ДА ГИ РЕАЛИЗИРААТ ПРИОРИТЕТИТЕ НА МЛАДИТЕ ВО ШТИП

Кандидатите за градоначалници во Штип, Илчо Захариев од ВМРО-ДПМНЕ и Благој Бочварски од СДСМ, потпишаа меморандум за „Заложба за младински приоритети ...
НЕ СО ЏЕНТЛМЕНСТВО ТУКУ, СО ЗАКОН МОЖЕ ДА СЕ ЗГОЛЕМИ БРОЈОТ НА КАНДИДАТКИ ЗА ГРАДОНАЧАЛНИЧКИ

НЕ СО ЏЕНТЛМЕНСТВО ТУКУ, СО ЗАКОН МОЖЕ ДА СЕ ЗГОЛЕМИ БРОЈОТ НА КАНДИДАТКИ ЗА ГРАДОНАЧАЛНИЧКИ

Петнаесет кандидатки за градоначалнички денес во Собранието ја презентираа програмата за настап на локалните избори. Крис Хеншоу, директор на Национал ...
ВЛАСТА ДА ГИ ИСТРАЖИ СИТЕ ОБВИНУВАЊА ЗА ИЗБОРНО НАСИЛСТВО, БАРА АМЕРИКАНСКАТА АМБАСАДА

ВЛАСТА ДА ГИ ИСТРАЖИ СИТЕ ОБВИНУВАЊА ЗА ИЗБОРНО НАСИЛСТВО, БАРА АМЕРИКАНСКАТА АМБАСАДА

Американската амбасада во Македонија бара полицијата и власта веднаш да го истражат секоe обвинување за изборно насилство пред престојните локални изб ...
1 14 15 16 17 18 22 160 / 215 НАПИСИ