Таг: метан

„МАКПЕТРОЛ“ ЈА НАМАЛИ ЦЕНАТА НА МЕТАНОТ ЗА 13 ОТСТО

„МАКПЕТРОЛ“ ЈА НАМАЛИ ЦЕНАТА НА МЕТАНОТ ЗА 13 ОТСТО

„Макпетрол“ во февруари ги намали цените на метанот и на природниот гас како резултат на одличниот договор што компанијата го постигна со „Гаспром“, с ...
ВЛАДАТА ДА НИ ДАДЕ ПОМОШ ЗА ГОРИВО ИЛИ ЌЕ ГИ РЕДУЦИРАМЕ ПРИВАТНИТЕ АВТОБУСИ, ВЕЛИ ЛЕНИН ЈОВАНОВСКИ ОД „СЛОБОДА ПРЕВОЗ“

ВЛАДАТА ДА НИ ДАДЕ ПОМОШ ЗА ГОРИВО ИЛИ ЌЕ ГИ РЕДУЦИРАМЕ ПРИВАТНИТЕ АВТОБУСИ, ВЕЛИ ЛЕНИН ЈОВАНОВСКИ ОД „СЛОБОДА ПРЕВОЗ“

Приватните автобуски превозници во Скопје бараат финансиска помош од Владата поради поскапувањето на метанот од 50 на 110 денари. Откако минатата неде ...
ЈСП „СКОПЈЕ“ ПОМОШ ЗА ГОРИВО ПРВО ТРЕБА ДА БАРА ОД ГРАД СКОПЈЕ ОТИ Е ПОД НЕГОВА НАДЛЕЖНОСТ, ВЕЛИ ВЛАДАТА

ЈСП „СКОПЈЕ“ ПОМОШ ЗА ГОРИВО ПРВО ТРЕБА ДА БАРА ОД ГРАД СКОПЈЕ ОТИ Е ПОД НЕГОВА НАДЛЕЖНОСТ, ВЕЛИ ВЛАДАТА

Владата досега официјално не добила никакво барање за помош од ЈСП „Скопје“ поради зголемената цена на метанот. Од Владата за САКАМДАКАЖАМ.МК велат шт ...
ЈСП „СКОПЈЕ“ ДАВА ПРЕДЛОЗИ ЗА ЦЕНАТА НА МЕТАНОТ, А НЕ ГИ ЗНАЕ ЗАКОНИТЕ, ВЕЛИ БИСЛИМОСКИ ОД РЕГУЛАТОРНА КОМИСИЈА

ЈСП „СКОПЈЕ“ ДАВА ПРЕДЛОЗИ ЗА ЦЕНАТА НА МЕТАНОТ, А НЕ ГИ ЗНАЕ ЗАКОНИТЕ, ВЕЛИ БИСЛИМОСКИ ОД РЕГУЛАТОРНА КОМИСИЈА

Регулаторната комисија не може да ја замрзне цената на метанот, тоа е спротивно на Законот на енергетика, вели претседателот на Регулаторната комисија ...
ВЛАДАТА ДА НИ ПОМОГНЕ ОТИ ЦЕНАТА НА МЕТАНОТ НА КОЈ ВОЗАТ НОВИТЕ АВТОБУСИ ДУПЛО ПОСКАПЕ, БАРА ДИРЕКТОРОТ НА ЈСП „СКОПЈЕ“ ИЛИЕВСКИ

ВЛАДАТА ДА НИ ПОМОГНЕ ОТИ ЦЕНАТА НА МЕТАНОТ НА КОЈ ВОЗАТ НОВИТЕ АВТОБУСИ ДУПЛО ПОСКАПЕ, БАРА ДИРЕКТОРОТ НА ЈСП „СКОПЈЕ“ ИЛИЕВСКИ

Директорот на ЈСП „Скопје“ Иван Илиевски бара Владата да им даде помош, откако вчера цената на метанот поскапе од 50 на 110 денари. Тој вели дека со в ...
МЕТАНОТ КАКО ПОГОНСКО ГОРИВО Е РЕШЕНИЕ ЗА АВТОБУСИ И ТЕШКИ ДИЗЕЛ ВОЗИЛА

МЕТАНОТ КАКО ПОГОНСКО ГОРИВО Е РЕШЕНИЕ ЗА АВТОБУСИ И ТЕШКИ ДИЗЕЛ ВОЗИЛА

Производителите на метански уреди за возила нудат конвертирање на дизел возилата, со што се овозможува нивни погон на мешавина од дизел и метан. На то ...
ЕКО АВТОБУСИТЕ ОД ПРИЛЕП ЌЕ ОДАТ НА СЕКОИ 5 ДЕНА ПО ГОРИВО ВО БИТОЛА

ЕКО АВТОБУСИТЕ ОД ПРИЛЕП ЌЕ ОДАТ НА СЕКОИ 5 ДЕНА ПО ГОРИВО ВО БИТОЛА

Новите автобуси на метан кои во саботата беа пуштени во сообраќај во Прилеп, ќе полнат гориво на секој 5 дена во Битола. Во Прилеп нема станица за мет ...
7 / 7 НАПИСИ