Таг: Мила Царовска

1 14 15 16 17 160 / 163 НАПИСИ
ГРАДИНКИТЕ НА СТЕВЧЕ ВО КАРПОШ НЕМА ДА РАБОТАТ ВТОРА СМЕНА

ГРАДИНКИТЕ НА СТЕВЧЕ ВО КАРПОШ НЕМА ДА РАБОТАТ ВТОРА СМЕНА

Градинките на територијата на Општина Карпош од 1 септември нема да работат во две смени. Градоначалникот Стевчо Јакимовски кажа дека ја поддржува иде ...
ЛИЧНИ АСИСТЕНТИ ЌЕ ИМА ЗА СИТЕ ЛИЦА СО ПОПРЕЧЕНОСТ, НЕ САМО ЗА ОНИЕ СО ТЕЛЕСЕН ХЕНДИКЕП, ТВРДИ МИНИСТЕРКАТА ЦАРОВСКА

ЛИЧНИ АСИСТЕНТИ ЌЕ ИМА ЗА СИТЕ ЛИЦА СО ПОПРЕЧЕНОСТ, НЕ САМО ЗА ОНИЕ СО ТЕЛЕСЕН ХЕНДИКЕП, ТВРДИ МИНИСТЕРКАТА ЦАРОВСКА

Програмата за лични асистенти на лицата со попреченост ќе ги опфаќа сите, а не само лицата со телесна попреченост, вели министерката за труд и социјал ...
15 ЛИЦА БАРААТ АЗИЛ ВО МАКЕДОНИЈА, А ВО КАМПОВИТЕ ВО КУМАНОВО И ГЕВГЕЛИЈА ЖИВЕАТ 40 МИГРАНТИ

15 ЛИЦА БАРААТ АЗИЛ ВО МАКЕДОНИЈА, А ВО КАМПОВИТЕ ВО КУМАНОВО И ГЕВГЕЛИЈА ЖИВЕАТ 40 МИГРАНТИ

40 мигранти живеат во транзитните центри во Гевгелија и Табановце, а 15 бегалци бараат азил во Македонија. Од министерството за труд и социјална полит ...
ГРАДИНКИТЕ ЌЕ РАБОТАТ ВО ДВЕ СМЕНИ ДО 21.30 ЧАСОТ ОД 1 СЕПТЕМВРИ

ГРАДИНКИТЕ ЌЕ РАБОТАТ ВО ДВЕ СМЕНИ ДО 21.30 ЧАСОТ ОД 1 СЕПТЕМВРИ

Министерката за труд и социјалната Мила Царовска кажа дека од 1 септември градинките ќе почнат со двосменско работење. Првите смени ќе бидат од 7:00 д ...
ВЛАДАТА НА ВМРО-ДПМНЕ БАРАЛА ЛОКАЦИИ ЗА ИЗГРАДБА НА СТАНОВИ ЗА БЕГАЛЦИ, ВЕЛИ МИНИСТЕРСТВОТО ЗА ТРУД

ВЛАДАТА НА ВМРО-ДПМНЕ БАРАЛА ЛОКАЦИИ ЗА ИЗГРАДБА НА СТАНОВИ ЗА БЕГАЛЦИ, ВЕЛИ МИНИСТЕРСТВОТО ЗА ТРУД

Поранешниот министер во владата на ВМРО-ДПМНЕ Спиро Ристовски, на 5 јули, 2012 се обратил до Општина Сарај со барање за согласност за користење градеж ...
ВМРО-ДПМНЕ ПОДНЕСЕ ИНТЕРПЕЛАЦИЈА ЗА ЦАРОВСКА ПОРАДИ СТРАТЕГИЈАТА ЗА БЕГАЛЦИ

ВМРО-ДПМНЕ ПОДНЕСЕ ИНТЕРПЕЛАЦИЈА ЗА ЦАРОВСКА ПОРАДИ СТРАТЕГИЈАТА ЗА БЕГАЛЦИ

ВМРО-ДПМНЕ во Собранието поднесе интерпелација за министерката за труд и социјална политика Мила Царовска поради најавената стратегија за мигранти и б ...
ПИОНЕРСКИОТ ДОМ ВО КУМАНОВО ЌЕ СТАНЕ ГРАДИНКА

ПИОНЕРСКИОТ ДОМ ВО КУМАНОВО ЌЕ СТАНЕ ГРАДИНКА

Зградата на некогашниот Дом на пионери во Куманово ќе се пренамени за градинка. Во првиот дел од проектот предвидена е реконструкција на приземните пр ...
МИНИМАЛНАТА ПЛАТА ОД 12.000 ДЕНАРИ ОД УТРЕ ВО СОБРАНИСКА ПРОЦЕДУРА, ВЛАДАТА ГО УСВОИ ПРЕДЛОГОТ ЗА ЗАКОНСКИ ИЗМЕНИ

МИНИМАЛНАТА ПЛАТА ОД 12.000 ДЕНАРИ ОД УТРЕ ВО СОБРАНИСКА ПРОЦЕДУРА, ВЛАДАТА ГО УСВОИ ПРЕДЛОГОТ ЗА ЗАКОНСКИ ИЗМЕНИ

Владата вечерва го усвои предлогот за измени на Законот за минимална плата со кои таа ќе биде утврдена на 12.000 денари и веќе утре предлогот ќе влезе ...
ЗАЕВ ЌЕ ОДМOРА 4 ДЕНА ВО ОХРИД, МИНИСТРИТЕ ЌЕ КОРИСТАТ ПРОДОЛЖЕНИ ВИКЕНДИ ЗА НА МОРЕ

ЗАЕВ ЌЕ ОДМOРА 4 ДЕНА ВО ОХРИД, МИНИСТРИТЕ ЌЕ КОРИСТАТ ПРОДОЛЖЕНИ ВИКЕНДИ ЗА НА МОРЕ

Премиерот Зоран Заев и министрите годинава нема да имаат класични летни одмори. Речиси сите планираат да одмараат само неколку дена или да користат пр ...
НЕМА КОЛЕКТИВЕН ДОГОВОР ДОДЕКА СУДОТ НЕ ОДЛУЧИ КОЈ ЌЕ БИДЕ ПРЕТСЕДАТЕЛ НА СОЈУЗОТ НА СИНДИКАТИ, ВЕЛИ ЦАРОВСКА

НЕМА КОЛЕКТИВЕН ДОГОВОР ДОДЕКА СУДОТ НЕ ОДЛУЧИ КОЈ ЌЕ БИДЕ ПРЕТСЕДАТЕЛ НА СОЈУЗОТ НА СИНДИКАТИ, ВЕЛИ ЦАРОВСКА

Преговори за колективен договор со синдикатите нема да има додека не се донесе судската одлука за претседател на Сојузот на синдикати на Македонија, к ...
1 14 15 16 17 160 / 163 НАПИСИ