Таг: Мила Царовска

1 12 13 14 15 16 17 140 / 163 НАПИСИ
ГРАЃАНИТЕ БЕЗ ИЗВОД ДО СЕПТЕМВРИ ЌЕ МОЖЕ ДА СЕ ЗАПИШАТ ВО МАТИЧНАТА КНИГА НА РОДЕНИТЕ

ГРАЃАНИТЕ БЕЗ ИЗВОД ДО СЕПТЕМВРИ ЌЕ МОЖЕ ДА СЕ ЗАПИШАТ ВО МАТИЧНАТА КНИГА НА РОДЕНИТЕ

Граѓаните што немаат извод, ниту каков и да е друг документ од први следниот месец до крајот на септември ќе можат да се пријават во управата за водењ ...
СУБВЕНЦИИ ОД 19.000 ДЕНАРИ ЗА ФИРМИТЕ ШТО ЌЕ ВРАБОТАТ РАНЛИВИ ГРАЃАНИ, НАЈАВИ МИНИСТЕРКАТА ЦАРОВСКА

СУБВЕНЦИИ ОД 19.000 ДЕНАРИ ЗА ФИРМИТЕ ШТО ЌЕ ВРАБОТАТ РАНЛИВИ ГРАЃАНИ, НАЈАВИ МИНИСТЕРКАТА ЦАРОВСКА

Министерството за труд и социјална политика ќе субвенционира вработување на ранливи лица. „Со новиот план за 2018 година предвидена е мерка субвенц ...
ВЛАДАТА ГИ УСВОИ ИЗМЕНИТЕ НА ЗАКОНОТ ЗА СТЕЧАЈЦИ, СЕ ОЛЕСНУВААТ УСЛОВИТЕ ЗА ДОБИВАЊЕ ПАРИЧЕН НАДОМЕСТ

ВЛАДАТА ГИ УСВОИ ИЗМЕНИТЕ НА ЗАКОНОТ ЗА СТЕЧАЈЦИ, СЕ ОЛЕСНУВААТ УСЛОВИТЕ ЗА ДОБИВАЊЕ ПАРИЧЕН НАДОМЕСТ

Владата на денешната седница ги усвои измените и дополнувањата на Законот за материјално обезбедување на невработени лица поради приватизација на прет ...
СЕ СОМНЕВАМЕ ДЕКА ДЕВОЈЧЕТО ОД ДОМОТ „25 МАЈ“ Е ЖРТВА НА СЕКСУАЛНА ЕКСПЛОАТАЦИЈА, ВЕЛИ МИЛА ЦАРОВСКА

СЕ СОМНЕВАМЕ ДЕКА ДЕВОЈЧЕТО ОД ДОМОТ „25 МАЈ“ Е ЖРТВА НА СЕКСУАЛНА ЕКСПЛОАТАЦИЈА, ВЕЛИ МИЛА ЦАРОВСКА

Министерството за труд и социјална политика информира дека формирале комисија која детално ќе ги испита случајот за 13-годишното девојче, за кое невла ...
МИЛА ЦАРОВСКА ГО ПРОДОЛЖУВА ПРОЕКТОТ НА ДИМЕ СПАСОВ ЗА БЕСПЛАТНИ БАЊИ ЗА ПЕНЗИОНЕРИТЕ

МИЛА ЦАРОВСКА ГО ПРОДОЛЖУВА ПРОЕКТОТ НА ДИМЕ СПАСОВ ЗА БЕСПЛАТНИ БАЊИ ЗА ПЕНЗИОНЕРИТЕ

Министерството за труд и социјална политика, во соработка со Фондот за пензиско и инвалидско осигурување, продолжува со реализацијата на проектот „Бањ ...
ВОСПИТУВАЧКИ И НЕГУВАТЕЛКИ ПРЕД НОВА ГОДИНА ИЗБРКАНИ ОД РАБОТА, НА ЦАРОВСКА НЕ Ѝ Е ЈАСНО ЗОШТО

ВОСПИТУВАЧКИ И НЕГУВАТЕЛКИ ПРЕД НОВА ГОДИНА ИЗБРКАНИ ОД РАБОТА, НА ЦАРОВСКА НЕ Ѝ Е ЈАСНО ЗОШТО

Дел од воспитувачките и негувателките, кои во детските градинки во Скопје беа ангажирани на определено време, во петокот пред Нова година останаа без ...
ОГЛАСОТ ЗА ИНКАСАНТИ НА ПАТАРИНИТЕ ДА СЕ ДОПОЛНИ СО ПОВИК ЗА ИНВАЛИДИ, ПРЕПОРАЧУВА МИНИСТЕРСТВОТО ЗА ТРУД

ОГЛАСОТ ЗА ИНКАСАНТИ НА ПАТАРИНИТЕ ДА СЕ ДОПОЛНИ СО ПОВИК ЗА ИНВАЛИДИ, ПРЕПОРАЧУВА МИНИСТЕРСТВОТО ЗА ТРУД

Министерството за труд и социјална политика ќе му препорача на Јавното претпријатие за државни патишта да го дополни огласот за времено вработување на ...
ИЗВРШИТЕЛИТЕ СЕ ОБВРЗАА ДА НЕ ГИ БЛOКИРААТ СМЕТКИТЕ НА СОЦИЈАЛНИТЕ СЛУЧАИ

ИЗВРШИТЕЛИТЕ СЕ ОБВРЗАА ДА НЕ ГИ БЛOКИРААТ СМЕТКИТЕ НА СОЦИЈАЛНИТЕ СЛУЧАИ

Извршителите нема да блокираат сметки на лицата кои примаат социјална помош. Министерството за труд и социјална политика и Комората на извршители дене ...
ХАН СЕ ВОЗЕШЕ СО АВТОБУС ДА ПРОМОВИРА ПРОЕКТ ОД 37 МИЛИОНИ ЕВРА ЗА ВРАБОТУВАЊЕ

ХАН СЕ ВОЗЕШЕ СО АВТОБУС ДА ПРОМОВИРА ПРОЕКТ ОД 37 МИЛИОНИ ЕВРА ЗА ВРАБОТУВАЊЕ

Еврокомесарот Јоханес Хан утринава се возеше со автобус од ЕУ инфо центарот до Агенцијата за вработување и назад за промоција на кампањата на ЕУ „Веру ...
НАПУШТЕНИТЕ ДЕЦА ДО ТРИГОДИШНА ВОЗРАСТ ДА НЕ РАСТАТ ВО ДОМОВИ, ТУКУ ВО СЕМЕЈСТВА

НАПУШТЕНИТЕ ДЕЦА ДО ТРИГОДИШНА ВОЗРАСТ ДА НЕ РАСТАТ ВО ДОМОВИ, ТУКУ ВО СЕМЕЈСТВА

Околу 250 деца, од кои 70 се помлади од три години не живеат во семејна средина, покажуваат податоците на УНИЦЕФ. Ова беше кажано на конференцијата ,, ...
1 12 13 14 15 16 17 140 / 163 НАПИСИ