Таг: Министерство за финансии

1 7 8 9 10 90 / 94 НАПИСИ
ЈАВНИОТ ДОЛГ ПРВПАТ НАДМИНА 50 ОТСТО ОД БДП

ЈАВНИОТ ДОЛГ ПРВПАТ НАДМИНА 50 ОТСТО ОД БДП

Јавниот долг за третиот квартал од 2016  е и 50,6 проценти, а државниот долг е 41,9 отсто од домашниот бруто-производ (БДП) објави денеска Министерств ...
ДИК ЌЕ ДОБИЕ 7,5 МИЛИОНИ ЕВРА ЗА ИЗБОРИТЕ

ДИК ЌЕ ДОБИЕ 7,5 МИЛИОНИ ЕВРА ЗА ИЗБОРИТЕ

Државната изборна комисија (ДИК) побара од Министерството за финансии 7,5 милиони евра за организирање на предвремените парламентарни избори на 11 дек ...
ПРЕДЛОГ-БУЏЕТОТ ЗА 2017 ГОДИНА ОДОБРЕН ОД ВЛАДАТА И ДОСТАВЕН ДО СОБРАНИЕТО

ПРЕДЛОГ-БУЏЕТОТ ЗА 2017 ГОДИНА ОДОБРЕН ОД ВЛАДАТА И ДОСТАВЕН ДО СОБРАНИЕТО

Владата на вчерашната седница го одобри предлог-буџетот за 2017 година и денеска тој беше доставен до Собранието. Како што информираше министерот з ...
ВЛАДАТА ВО ПЕТОК НАВЕЧЕР СО БУЏЕТ ЗА 2017 ГО СПАСУВА ОБВИНЕТОТО ЛИЦЕ НИКОЛА ГРУЕВСКИ, ВЕЛИ ЏЕВДЕТ ХАЈРЕДИНИ, ПОРАНЕШЕН МИНИСТЕР ЗА ФИНАНСИИ

ВЛАДАТА ВО ПЕТОК НАВЕЧЕР СО БУЏЕТ ЗА 2017 ГО СПАСУВА ОБВИНЕТОТО ЛИЦЕ НИКОЛА ГРУЕВСКИ, ВЕЛИ ЏЕВДЕТ ХАЈРЕДИНИ, ПОРАНЕШЕН МИНИСТЕР ЗА ФИНАНСИИ

Тоа што Министерството за финансии во петок навечер го испратила предлогот на буџет за идната година до Владата е тест за Никола Груевски да ги отвори ...
ДАНОЦИ СЕ ПЛАЌААТ ПОЛЕСНО АКО ЗНАЕМЕ КАДЕ СЕ ТРОШАТ ПАРИТЕ

ДАНОЦИ СЕ ПЛАЌААТ ПОЛЕСНО АКО ЗНАЕМЕ КАДЕ СЕ ТРОШАТ ПАРИТЕ

Македонската Влада, министерството за финансии и останатите министерства остануваат таинствени за трошењето на парите на граѓаните, додека во Албанија ...
И СО БЛОКИРАНИ СМЕТКИ ПОПЛАВЕНИТЕ ЌЕ ДОБИЈАТ ДРЖАВНА ПОМОШ

И СО БЛОКИРАНИ СМЕТКИ ПОПЛАВЕНИТЕ ЌЕ ДОБИЈАТ ДРЖАВНА ПОМОШ

Авансната помош за поплавените банките не може да ја корисат за покривање на старите долгови на оштетените во невремето. Дури и оние кои имаат блокира ...
НАМАЛЕН КРЕДИТНИОТ РЕЈТИНГ НА МАКЕДОНИЈА, ВЛАДАТА ГО ФАТИ ПОСЛЕДНИОТ ВОЗ ДА ИЗДАДЕ ЕВРООБВРЗНИЦА

НАМАЛЕН КРЕДИТНИОТ РЕЈТИНГ НА МАКЕДОНИЈА, ВЛАДАТА ГО ФАТИ ПОСЛЕДНИОТ ВОЗ ДА ИЗДАДЕ ЕВРООБВРЗНИЦА

Владата го фати последниот воз за издавање на еврообрзницата од 450 милиони евра, затоа што од вчера кредитниот рејтинг на Македонија според рејтинг а ...
МАКЕДОНИЈА СЕ ЗАДОЛЖИ 450 МИЛИОНИ ЕВРА СО КАМАТА ОД 5,6% НА СЕДУМ ГОДИНИ

МАКЕДОНИЈА СЕ ЗАДОЛЖИ 450 МИЛИОНИ ЕВРА СО КАМАТА ОД 5,6% НА СЕДУМ ГОДИНИ

Македонија ја издаде еврообврзницата во вредност од 450 милиони евра по купонска каматна стапка од 5.625 % годишно и рочност од 7 години, соопшти вече ...
МАКЕДОНИЈА ПОВТОРНО ЈА ИЗДАВА ЕВРООБВРЗНИЦАТА

МАКЕДОНИЈА ПОВТОРНО ЈА ИЗДАВА ЕВРООБВРЗНИЦАТА

Македонија повторно го почна процесот на издавање седумгодишна еврообврзница со камата најмногу до 5%, објави Ројтерс, повикувајќи се на Интернешнл Фа ...
МИНИСТЕРСТВОТО ЗА ФИНАНСИИ НЕ СЕ ОТКАЖУВА ОД НАМЕРАТА ЗА ЗАДОЛЖУВАЊЕ СО ЕВРООБВРЗНИЦА

МИНИСТЕРСТВОТО ЗА ФИНАНСИИ НЕ СЕ ОТКАЖУВА ОД НАМЕРАТА ЗА ЗАДОЛЖУВАЊЕ СО ЕВРООБВРЗНИЦА

Mинистерството за финансии ја обвини опозицијата за одложување на задолжувањето од 650 милиони евра преку издавање еврообврзница со тврдење дека целио ...
1 7 8 9 10 90 / 94 НАПИСИ