Таг: Министерство за финансии

1 9 10 11108 / 108 НАПИСИ
НАМАЛЕН КРЕДИТНИОТ РЕЈТИНГ НА МАКЕДОНИЈА, ВЛАДАТА ГО ФАТИ ПОСЛЕДНИОТ ВОЗ ДА ИЗДАДЕ ЕВРООБВРЗНИЦА

НАМАЛЕН КРЕДИТНИОТ РЕЈТИНГ НА МАКЕДОНИЈА, ВЛАДАТА ГО ФАТИ ПОСЛЕДНИОТ ВОЗ ДА ИЗДАДЕ ЕВРООБВРЗНИЦА

Владата го фати последниот воз за издавање на еврообрзницата од 450 милиони евра, затоа што од вчера кредитниот рејтинг на Македонија според рејтинг а ...
МАКЕДОНИЈА СЕ ЗАДОЛЖИ 450 МИЛИОНИ ЕВРА СО КАМАТА ОД 5,6% НА СЕДУМ ГОДИНИ

МАКЕДОНИЈА СЕ ЗАДОЛЖИ 450 МИЛИОНИ ЕВРА СО КАМАТА ОД 5,6% НА СЕДУМ ГОДИНИ

Македонија ја издаде еврообврзницата во вредност од 450 милиони евра по купонска каматна стапка од 5.625 % годишно и рочност од 7 години, соопшти вече ...
МАКЕДОНИЈА ПОВТОРНО ЈА ИЗДАВА ЕВРООБВРЗНИЦАТА

МАКЕДОНИЈА ПОВТОРНО ЈА ИЗДАВА ЕВРООБВРЗНИЦАТА

Македонија повторно го почна процесот на издавање седумгодишна еврообврзница со камата најмногу до 5%, објави Ројтерс, повикувајќи се на Интернешнл Фа ...
МИНИСТЕРСТВОТО ЗА ФИНАНСИИ НЕ СЕ ОТКАЖУВА ОД НАМЕРАТА ЗА ЗАДОЛЖУВАЊЕ СО ЕВРООБВРЗНИЦА

МИНИСТЕРСТВОТО ЗА ФИНАНСИИ НЕ СЕ ОТКАЖУВА ОД НАМЕРАТА ЗА ЗАДОЛЖУВАЊЕ СО ЕВРООБВРЗНИЦА

Mинистерството за финансии ја обвини опозицијата за одложување на задолжувањето од 650 милиони евра преку издавање еврообврзница со тврдење дека целио ...
ОЛИВЕР СПАСОВСКИ ГО ПРОБИВА КОРДОНОТ ПОЛИЦАЈЦИ – НАПНАТО ОКОЛУ МИНИСТЕРСТВОТО ЗА ФИНАНСИИ

ОЛИВЕР СПАСОВСКИ ГО ПРОБИВА КОРДОНОТ ПОЛИЦАЈЦИ – НАПНАТО ОКОЛУ МИНИСТЕРСТВОТО ЗА ФИНАНСИИ

Воден топ и оклопно возило поставени на улица Македонија покрај градилиштата за новите барокни згради, го пресекоа патот на Шарената револуција кон Ми ...
ШАРЕНАТА РЕВОЛУЦИЈА СО МИЛИЈАРДА ПРИЧИНИ ЗА ПРОТЕСТ ТРГНА КОН МИНИСТЕРСТВО ЗА ФИНАНСИИ

ШАРЕНАТА РЕВОЛУЦИЈА СО МИЛИЈАРДА ПРИЧИНИ ЗА ПРОТЕСТ ТРГНА КОН МИНИСТЕРСТВО ЗА ФИНАНСИИ

Со пораката „1.1 милијарди причини за крај“ на централниот транспарент Шарената револуција го почна протестот. Демонстрантите морно маршираат по улица ...
НЕ СЕ ПРЕДВИДЕНИ ПАРИ ЗА ИЗБОРИ ЗА ОВАА ГОДИНА

НЕ СЕ ПРЕДВИДЕНИ ПАРИ ЗА ИЗБОРИ ЗА ОВАА ГОДИНА

Намалувањето на буџетот на ДИК е затоа што засега нема предвидено датум за одржување избори, велат од Министерството за финансии по информациите дека  ...
ПРЕМИЕРОТ ДИМИТРИЕВ ЌЕ ЈА РАЗРЕШИ ЗАМЕНИК-МИНИСТЕРКАТА ЗА НАДВОРЕШНИ РАБОТИ

ПРЕМИЕРОТ ДИМИТРИЕВ ЌЕ ЈА РАЗРЕШИ ЗАМЕНИК-МИНИСТЕРКАТА ЗА НАДВОРЕШНИ РАБОТИ

По промените во Министерството за финансии, премиерот Емил Димитриев ќе направи ротација и на позицијата заменик-министер за надворешни работи. Тој ...
1 9 10 11108 / 108 НАПИСИ