Таг: Мојтермин

ПОЧНА ЗАКАЖУВАЊЕТО ПРЕКУ МОЈ ТЕРМИН, ПРВИТЕ ПРЕГЛЕДИ И ОПЕРАЦИИ ОД СЕПТЕМВРИ, ВЕЛИ МИНИСТЕРСТВОТО ЗА ЗДРАВСТВО

ПОЧНА ЗАКАЖУВАЊЕТО ПРЕКУ МОЈ ТЕРМИН, ПРВИТЕ ПРЕГЛЕДИ И ОПЕРАЦИИ ОД СЕПТЕМВРИ, ВЕЛИ МИНИСТЕРСТВОТО ЗА ЗДРАВСТВО

Почна закажувањето прегледи и интервенции во електронскиот систем МојТермин, а сите јавни здравствени установи веќе ги креираат термините за прегледи ...
И ПРИВАТНИТЕ АМБУЛАНТИ ШТО НЕМААТ ДОГОВОР СО ФОНДОТ ЗА ЗДРАВСТВО ЌЕ МОРА ДА СЕ ВКЛУЧАТ ВО СИСТЕМОТ МОЈ ТЕРМИН

И ПРИВАТНИТЕ АМБУЛАНТИ ШТО НЕМААТ ДОГОВОР СО ФОНДОТ ЗА ЗДРАВСТВО ЌЕ МОРА ДА СЕ ВКЛУЧАТ ВО СИСТЕМОТ МОЈ ТЕРМИН

Приватните здравствени установи кои немаат договор со Фондот за здравствено осигурување (ФЗОМ) отсега ќе имаат обврска да ги пријавуваат здравствените ...
ОТПУСНО ПИСМО ПАЦИЕНТОТ ЌЕ ДОБИВА ВО РОК ОД 24 ЧАСА ПО ПУШТАЊЕ ОД БОЛНИЦА, НОВИНИ ВО МОЈТЕРМИН

ОТПУСНО ПИСМО ПАЦИЕНТОТ ЌЕ ДОБИВА ВО РОК ОД 24 ЧАСА ПО ПУШТАЊЕ ОД БОЛНИЦА, НОВИНИ ВО МОЈТЕРМИН

Болниците и клиниките задолжително ќе издаваат отпусно писмо на денот на испишување на пациентот од здравствената установа, а најдоцна во рок од 24 ча ...
ЗА МОВЕМБЕР НЕМА СЛОБОДЕН ТЕРМИН ЗА УРОЛОГ ВО СКОПЈЕ

ЗА МОВЕМБЕР НЕМА СЛОБОДЕН ТЕРМИН ЗА УРОЛОГ ВО СКОПЈЕ

Во месецот на подигање на свеста за машкото здравје кога и глобално, а и во Македонија се одвива кампањата „Мовембер“ мажите над 45 години задолжителн ...
ПРИОРИТЕТНИОТ УПАТ ЌЕ БИДЕ СО ТОЧНА ДИЈАГНОЗА И ЌЕ ВАЖИ 24 ЧАСА, НАЈАВИ МИНИСТЕРОТ ФИЛИПЧЕ

ПРИОРИТЕТНИОТ УПАТ ЌЕ БИДЕ СО ТОЧНА ДИЈАГНОЗА И ЌЕ ВАЖИ 24 ЧАСА, НАЈАВИ МИНИСТЕРОТ ФИЛИПЧЕ

Приоритетниот упат веќе нема да важи пет дена, туку пациентот услугата ќе треба да ја добие во рок од 24 часа. Министерот за здравство Венко Филипче н ...
МАТИЧНИТЕ ЛЕКАРИ НЕ МОЖАТ ДА ИЗДАДАТ НИ РЕЦЕПТ НИ УПАТ, МОЈТЕРМИН БЛОКИРАН

МАТИЧНИТЕ ЛЕКАРИ НЕ МОЖАТ ДА ИЗДАДАТ НИ РЕЦЕПТ НИ УПАТ, МОЈТЕРМИН БЛОКИРАН

Матичните лекари реагираат дека утрово бил блокиран системот за електронско закажување МојТермин и дека не можат да издадат ниту еден рецепт, ниту упа ...
ФИЛИПЧЕ ЌЕ ГО НАДГРАДУВА МОЈ ТЕРМИН СО РЕГИСТАР НА РЕТКИ БОЛЕСТИ И СИСТЕМ ЗА СЛЕДЕЊЕ БРЕМЕНОСТ

ФИЛИПЧЕ ЌЕ ГО НАДГРАДУВА МОЈ ТЕРМИН СО РЕГИСТАР НА РЕТКИ БОЛЕСТИ И СИСТЕМ ЗА СЛЕДЕЊЕ БРЕМЕНОСТ

Министерството за здравство вчера распиша тендер за надградба на националниот електронски здравствен систем МојТермин во вредност од пет милиони денар ...
ЌЕ СЕ ЗГОЛЕМИ ВРЕМЕТО ЗА ПРЕГЛЕД НА ПАЦИЕНТИТЕ ВО МОЈТЕРМИН, НАЈАВИ ТАРАВАРИ

ЌЕ СЕ ЗГОЛЕМИ ВРЕМЕТО ЗА ПРЕГЛЕД НА ПАЦИЕНТИТЕ ВО МОЈТЕРМИН, НАЈАВИ ТАРАВАРИ

Ќе се продолжи времето за преглед на пациентите кај специјалистите во секундарно и терциерното јавно здравство. Ова е една од промените што ќе ги прет ...
МАТИЧНИТЕ ЛЕКАРИ ДОБИЈА ЗАБРАНА ОД МОЈТЕРМИН САМИ ДА СЕ ЛЕКУВААТ

МАТИЧНИТЕ ЛЕКАРИ ДОБИЈА ЗАБРАНА ОД МОЈТЕРМИН САМИ ДА СЕ ЛЕКУВААТ

Матичните лекари бараат од Министерството за здравство да ја укине забраната, која од минатата недела е ставена во системот за електронски евиденции в ...
9 / 9 НАПИСИ