Таг: музеј

1 2 3 4 10 / 33 НАПИСИ
ТРИ ИЛЈАДИ ПОСЕТИTEЛИ НА ИЗЛОЖБАТА ЗА МАКЕДОНСКИОТ ДЕНАР КОЈА 6 МЕСЕЦИ БЕШЕ ОТВОРЕНА ВО МУЗЕЈОТ НА НАРОДНА БАНКА  

ТРИ ИЛЈАДИ ПОСЕТИTEЛИ НА ИЗЛОЖБАТА ЗА МАКЕДОНСКИОТ ДЕНАР КОЈА 6 МЕСЕЦИ БЕШЕ ОТВОРЕНА ВО МУЗЕЈОТ НА НАРОДНА БАНКА  

Околу три илјади граѓани во изминативе шест месеци ја посетиле изложбата за денарот поставена во Музејот на Народната банка по повод 30-годишнината на ...
САМО 6 ПРОЦЕНТИ ОД СЛЕПИТЕ ВО ЗЕМЈАВА ГО ЗНААТ БРАЈОВОТО ПИСМО, ЗАТОА БИТОЛСКИОТ ЗАВОД И МУЗЕЈ ИМА НОВА ИЗЛОЖБА НА ТАКТИЛНИ СЛИКИ КОИ ЗБОРУВААТ

САМО 6 ПРОЦЕНТИ ОД СЛЕПИТЕ ВО ЗЕМЈАВА ГО ЗНААТ БРАЈОВОТО ПИСМО, ЗАТОА БИТОЛСКИОТ ЗАВОД И МУЗЕЈ ИМА НОВА ИЗЛОЖБА НА ТАКТИЛНИ СЛИКИ КОИ ЗБОРУВААТ

„Во Музејот во Битола се чувствувам како дома зашто често сум тука. Најголем впечаток ми оставија тактилните слики кои можат да се допрат и да се чуја ...
ЗАЛИВОТ НА КОСКИТЕ ВО ОХРИД НЕМА КУСТОС, ДИРЕКТОРОТ НА АГЕНЦИЈАТА ЗА ТУРИЗАМ ВЕЛИ ТУРИСТИТЕ ПЛАЌААТ КАРТА ЗА ДА СЕ СЛИКААТ

ЗАЛИВОТ НА КОСКИТЕ ВО ОХРИД НЕМА КУСТОС, ДИРЕКТОРОТ НА АГЕНЦИЈАТА ЗА ТУРИЗАМ ВЕЛИ ТУРИСТИТЕ ПЛАЌААТ КАРТА ЗА ДА СЕ СЛИКААТ

Музејот на вода во Заливот на коските кај Градиште, најпосетуваниот локалитет во Охрид нема кустос односно лице кое може да пренесе информации и да им ...
МУЗЕЈ ЌЕ СЕ ГРАДИ НА ПЛОШТАДОТ ВО СТРУМИЦА СО ИЗМЕНИТЕ НА ДЕТАЛНИОТ ПЛАН ЗА ЦЕНТАРОТ НА ГРАДОТ

МУЗЕЈ ЌЕ СЕ ГРАДИ НА ПЛОШТАДОТ ВО СТРУМИЦА СО ИЗМЕНИТЕ НА ДЕТАЛНИОТ ПЛАН ЗА ЦЕНТАРОТ НА ГРАДОТ

Општина Струмица со измените на Деталниот урбаниситчки план за централното градско подрачје планира да се гради музеј на плоштадот. Се превдидува да б ...
ВАНЧО МИХАЈЛОВ И ТОДОР АЛЕКСАНДРОВ СЕ ДЕЗИНФИЦИРААТ ВО МУЗЕЈОТ НА ВМРО ВО ШТИП, ЌЕ МОЖЕ ДА СЕ ВИДАТ ПО ПРОВЕТРУВАЊЕТО

ВАНЧО МИХАЈЛОВ И ТОДОР АЛЕКСАНДРОВ СЕ ДЕЗИНФИЦИРААТ ВО МУЗЕЈОТ НА ВМРО ВО ШТИП, ЌЕ МОЖЕ ДА СЕ ВИДАТ ПО ПРОВЕТРУВАЊЕТО

Историскиот Музеј на револуционерната борба за Штип и Штипско (1893-1934), отворен во декември 2014, располага со 12 восочни фигури меѓу кои и на Иван ...
ПРИВАТЕН МУЗЕЈ ЗА ЈУГОСЛАВИЈА ВО СЕМЕЈНА КУЌА ВО СТРУМИЧКО СМОЛАРЕ

ПРИВАТЕН МУЗЕЈ ЗА ЈУГОСЛАВИЈА ВО СЕМЕЈНА КУЌА ВО СТРУМИЧКО СМОЛАРЕ

Домот на Марјан Христов од Смоларе во Општина Ново Село прераснува во своевиден музеј за некогашна Југославија. Во четирите простории од неговата семе ...
СЕ САНИРААТ ИСКРШЕНИТЕ ДАСКИ НА ПАТЕКИТЕ ОД МУЗЕЈОТ НА ВОДА ВО ОХРИД

СЕ САНИРААТ ИСКРШЕНИТЕ ДАСКИ НА ПАТЕКИТЕ ОД МУЗЕЈОТ НА ВОДА ВО ОХРИД

Музеј на вода во Заливот на коските кај Градиште ќе биде безбеден за посетителите. Во тек се активностите за санација на оштетените делови, статичко з ...
ДАНСКИ МУЗЕЈ МУ ДАЛ 84 ИЛЈАДИ ДОЛАРИ НА УМЕТНИК ЗА ДЕЛО, ТОЈ ИМ ВРАТИЛ БЕЛИ ПЛАТНА НАСЛОВЕНИ „ЗЕМИ ГИ ПАРИТЕ И БЕГАЈ’

ДАНСКИ МУЗЕЈ МУ ДАЛ 84 ИЛЈАДИ ДОЛАРИ НА УМЕТНИК ЗА ДЕЛО, ТОЈ ИМ ВРАТИЛ БЕЛИ ПЛАТНА НАСЛОВЕНИ „ЗЕМИ ГИ ПАРИТЕ И БЕГАЈ’

Данскиот уметник Јенс Ханинг добил 84 илјади долари од музеј да создаде дело, и тој им дал две празни платна, насловени „Земи ги парите и бегај“. Умет ...
ПРОБИШТИП ОТВОРИ МУЗЕЈ ЗА РЕТКИ МИНЕРАЛИ ОТКАКО ДРЖАВАТА СЕ ОТКАЖА ОД ПРОЕКТОТ ЗА ГЕОПАРК ВО ИСТОЧНА МАКЕДОНИЈА

ПРОБИШТИП ОТВОРИ МУЗЕЈ ЗА РЕТКИ МИНЕРАЛИ ОТКАКО ДРЖАВАТА СЕ ОТКАЖА ОД ПРОЕКТОТ ЗА ГЕОПАРК ВО ИСТОЧНА МАКЕДОНИЈА

Ниту новоотворениот Музеј за ретки минерали во Пробиштип не може да го врати проектот за формирање геопарк долж осоговскиот масив, што уште пред некол ...
ВО ВЕВЧАНИ СЕ ОТВОРА МУЗЕЈСКИ ЦЕНТАР

ВО ВЕВЧАНИ СЕ ОТВОРА МУЗЕЈСКИ ЦЕНТАР

Вевчани ќе отвори музејско-туристички центар, мултифункционален објект на површина од 1.400 квадратни метри објект со конгресна сала, галерија, музејс ...
1 2 3 4 10 / 33 НАПИСИ