Таг: Насер Нуредини

1 2 3 5 10 / 50 НАПИСИ
ВЛАДАТА ГО УСВОИ ЗАКОНОТ СО КОЈ МАТКА СТАНУВА СПОМЕНИК НА ПРИРОДАТА, ДИВИТЕ ПЛАТФОРМИ СЀ УШТЕ СТОЈАТ

ВЛАДАТА ГО УСВОИ ЗАКОНОТ СО КОЈ МАТКА СТАНУВА СПОМЕНИК НА ПРИРОДАТА, ДИВИТЕ ПЛАТФОРМИ СЀ УШТЕ СТОЈАТ

Кањонот Матка ќе биде прогласен за споменик на природата. На денешната владина седница беше усвоен Предлогот на законот за прогласување на Кањон Матка ...
ОД ПРОДАЖБАТА НА ПЛАСТИЧКИ ЌЕСИ СОБРАНИ 2 МИЛИОНИ ЕВРА, СО НИВ ЌЕ СЕ КУПАТ 5.000 КОНТЕЈНЕРИ ЗА ОПШТИНИТЕ, НАЈАВИ МИНИСТЕРОТ НУРЕДИНИ

ОД ПРОДАЖБАТА НА ПЛАСТИЧКИ ЌЕСИ СОБРАНИ 2 МИЛИОНИ ЕВРА, СО НИВ ЌЕ СЕ КУПАТ 5.000 КОНТЕЈНЕРИ ЗА ОПШТИНИТЕ, НАЈАВИ МИНИСТЕРОТ НУРЕДИНИ

За една година собрани се 2 милиона евра од продажбата на пластични ќеси. Откако лани во декември на сила стапи новиот Закон за управување со пакување ...
ПОРАДИ НЕПОЧИТУВАЊЕ НА РОКОВИТЕ РАСКИНАТ ДОГОВОРОТ СО ФРАНЦУСКАТА ФИРМА КОЈА ГИ ГРАДЕШЕ КОЛЕКТОРИТЕ ЗА ОТПАДНИ ВОДИ НА ВАРДАР

ПОРАДИ НЕПОЧИТУВАЊЕ НА РОКОВИТЕ РАСКИНАТ ДОГОВОРОТ СО ФРАНЦУСКАТА ФИРМА КОЈА ГИ ГРАДЕШЕ КОЛЕКТОРИТЕ ЗА ОТПАДНИ ВОДИ НА ВАРДАР

Министерството за животна средина го раскина договорот со француската фирма „НГЕ“ која го градеше колекторски систем за отпадни води на реката Вардар. ...
ЕВРОПСКАТА БАНКА СМЕТА ДЕКА НЕМА ПРИЧИНА АРСОВСКА ДА ГО ПОНИШТИ ТЕНДЕРОТ ЗА ПРЕЧИСТИТЕЛНА СТАНИЦА ВО СКОПЈЕ, ВЕЛИ МИНИСТЕРОТ НУРЕДИНИ

ЕВРОПСКАТА БАНКА СМЕТА ДЕКА НЕМА ПРИЧИНА АРСОВСКА ДА ГО ПОНИШТИ ТЕНДЕРОТ ЗА ПРЕЧИСТИТЕЛНА СТАНИЦА ВО СКОПЈЕ, ВЕЛИ МИНИСТЕРОТ НУРЕДИНИ

Завршена е постапката за евалуација на понудите за пречистителната станица во Скопје и сега треба само да се донесе одлука за избор на фирмата која ќе ...
ГАС ИМА И ЗАТОА ТОПЛАНИТЕ ТРЕБА ДА ПРОДОЛЖАТ ДА РАБОТАТ КАКО ДОСЕГА, А НЕ НА ДИЗЕЛ, РЕЧЕ МИНИСТЕРОТ НУРЕДИНИ

ГАС ИМА И ЗАТОА ТОПЛАНИТЕ ТРЕБА ДА ПРОДОЛЖАТ ДА РАБОТАТ КАКО ДОСЕГА, А НЕ НА ДИЗЕЛ, РЕЧЕ МИНИСТЕРОТ НУРЕДИНИ

Министерот за животна средина Насер Нуредини смета дека топланите во Скопје не треба да се префрлат на дизел гориво наместо на гас, како што најавија ...
ВЛАДАТА ЌЕ ГИ РАСКИНЕ ДОГОВОРИТЕ ЗА СЕДУМ МАЛИ ХИДРОЦЕНТРАЛИ ВО НАЦИОНАЛНИОТ ПАРК ШАР ПЛАНИНА

ВЛАДАТА ЌЕ ГИ РАСКИНЕ ДОГОВОРИТЕ ЗА СЕДУМ МАЛИ ХИДРОЦЕНТРАЛИ ВО НАЦИОНАЛНИОТ ПАРК ШАР ПЛАНИНА

Владата на денешната седница ја усвои информацијата во врска со статусот на Договорите за концесија на малите хидроелектрични централи лоцирани во зон ...
ИАКО ПОМИНА ПОВЕЌЕ ОД ЕДНА ГОДИНА ОД ПРОГЛАСУВАЊЕТО, НАЦИОНАЛНИОТ ПАРК ШАР ПЛАНИНА РАБОТИ САМО СО ЕДЕН ВРАБОТЕН

ИАКО ПОМИНА ПОВЕЌЕ ОД ЕДНА ГОДИНА ОД ПРОГЛАСУВАЊЕТО, НАЦИОНАЛНИОТ ПАРК ШАР ПЛАНИНА РАБОТИ САМО СО ЕДЕН ВРАБОТЕН

Пред нешто повеќе од една година Шар Планина беше прогласена за Национален парк, но досега во оваа установа има само еден вработен, а тоа е директорот ...
СЕ ЧИСТАТ ДИВИТЕ ДЕПОНИИ ВО НАЦИОНАЛНИОТ ПАРК ШАР ПЛАНИНА

СЕ ЧИСТАТ ДИВИТЕ ДЕПОНИИ ВО НАЦИОНАЛНИОТ ПАРК ШАР ПЛАНИНА

Со механизација и работници се чистат дивите депонии во националниот парк Шар Планина. Активностите опфаќаат чистење на 16 диви депонии во Општина Тет ...
ГРАЃАНИТЕ СЕ ЖАЛАТ НА НЕПРИЈАТЕН МИРИС ПО ВЧЕРАШНИОТ ГОЛЕМ ПОЖАР ВО ТЕТОВО, МИНИСТЕРОТ НУРЕДИНИ ВЕЛИ ИМА САМО МАЛО ЗАГАДУВАЊЕ НА ВОЗДУХОТ 

ГРАЃАНИТЕ СЕ ЖАЛАТ НА НЕПРИЈАТЕН МИРИС ПО ВЧЕРАШНИОТ ГОЛЕМ ПОЖАР ВО ТЕТОВО, МИНИСТЕРОТ НУРЕДИНИ ВЕЛИ ИМА САМО МАЛО ЗАГАДУВАЊЕ НА ВОЗДУХОТ 

Ден после големиот пожар во Тетово во кој изгоре магацинскиот простор со градежен материјал и стиропор на фабриката „Пофикс“, во градот се чувствува т ...
ЗА ДЕСЕТ ПАТИ Е НАМАЛЕНА УПОТРЕБАТА НА ПЛАСТИЧНИ ЌЕСИ, ОД ПРОДАЖБАТА СОБРАНИ 235.000 ЕВРА ЗА ЕКОЛОШКИ ПРОЕКТИ

ЗА ДЕСЕТ ПАТИ Е НАМАЛЕНА УПОТРЕБАТА НА ПЛАСТИЧНИ ЌЕСИ, ОД ПРОДАЖБАТА СОБРАНИ 235.000 ЕВРА ЗА ЕКОЛОШКИ ПРОЕКТИ

За десет пати е намалена употребата на пластични ќеси откако на сила стапи законот за нивна забрана. Според новиот Закон за управување со пакување и о ...
1 2 3 5 10 / 50 НАПИСИ