Таг: настава

1 2 3 4 5 40 / 43 НАПИСИ
БИТОЛСКАТА ГИМНАЗИЈА СЛАВИ 75 ГОДИНИ НАСТАВА НА МАКЕДОНСКИ ЈАЗИК, ДАЛА 18 АКАДЕМИЦИ, 6 ГРАДОНАЧАЛНИЦИ И 3 РЕКТОРИ

БИТОЛСКАТА ГИМНАЗИЈА СЛАВИ 75 ГОДИНИ НАСТАВА НА МАКЕДОНСКИ ЈАЗИК, ДАЛА 18 АКАДЕМИЦИ, 6 ГРАДОНАЧАЛНИЦИ И 3 РЕКТОРИ

Битолската гимназија „Јосип Броз Тито“ одбележува редок јубилеј - 75 години од одржувањето на првиот час на наставен македонски јазик во средно училиш ...
ПОРАДИ ЗАГАДЕНИОТ ВОЗДУХ ВО БИТОЛА ОПШТИНАТА БАРА НАСТАВА СО СКРАТЕНИ ЧАСОВИ

ПОРАДИ ЗАГАДЕНИОТ ВОЗДУХ ВО БИТОЛА ОПШТИНАТА БАРА НАСТАВА СО СКРАТЕНИ ЧАСОВИ

На вонредна седница на Советот на Општина Битола денес беше одлучено возењето со јавниот градски превоз во Битола да биде бесплатено, како мерка за се ...
МИНИСТЕРСТВОТО ЗА ОБРАЗОВАНИЕ ОДОБРИ 37 ВРАБОТУВАЊА ЗА НАСТАВНИЦИ ПО ФИЗИЧКО ВО ПРВО ОДДЕЛЕНИЕ

МИНИСТЕРСТВОТО ЗА ОБРАЗОВАНИЕ ОДОБРИ 37 ВРАБОТУВАЊА ЗА НАСТАВНИЦИ ПО ФИЗИЧКО ВО ПРВО ОДДЕЛЕНИЕ

Министерството за образование сѐ уште ги собира податоците за тоа каде и во кои училишта ќе треба вработување на дополнителни наставници за часовите п ...
НЕ СУМ ПОМАЛКУ МАКЕДОНЕЦ ОТИ НАУЧИВ АЛБАНСКИ, ВЕЛИ ЕДИНСТВЕНИОТ ПРОФЕСОР КОЈ ДРЖИ НАСТАВА НА АЛБАНСКИ ЈАЗИК ВО ТЕТОВО

НЕ СУМ ПОМАЛКУ МАКЕДОНЕЦ ОТИ НАУЧИВ АЛБАНСКИ, ВЕЛИ ЕДИНСТВЕНИОТ ПРОФЕСОР КОЈ ДРЖИ НАСТАВА НА АЛБАНСКИ ЈАЗИК ВО ТЕТОВО

Општинското средно стручно училиште „Ѓоце Стојчески“, попознато кај тетовци како Текстилно училиште, е едно од најстарите средни училишта во градот. П ...
ПОДРАЧНИТЕ ШКОЛИ ВО СТРУМИЦА БЕЗ ОГРЕВНО ДРВО ОТИ НИКОЈ НЕ СЕ ЈАВИЛ НА ОГЛАСИТЕ

ПОДРАЧНИТЕ ШКОЛИ ВО СТРУМИЦА БЕЗ ОГРЕВНО ДРВО ОТИ НИКОЈ НЕ СЕ ЈАВИЛ НА ОГЛАСИТЕ

Дел од подрачните основни училишта во Струмица заедно со централните кои се наоѓаат по населените места во општината и понатаму се без огревно дрво. Р ...
ДЕВОЈЧЕТО СО ПОСЕБНИ ПОТРЕБИ ОД ВРАГОТУРЦЕ И ВО ВТОРО ОДДЕЛЕНИЕ ПЕШАЧИ ПО 13 КИЛОМЕТРИ ДО ШКОЛО

ДЕВОЈЧЕТО СО ПОСЕБНИ ПОТРЕБИ ОД ВРАГОТУРЦЕ И ВО ВТОРО ОДДЕЛЕНИЕ ПЕШАЧИ ПО 13 КИЛОМЕТРИ ДО ШКОЛО

Продолжува голготата со училишниот превоз на семејство Младеновски во планинското село Враготурце. И оваа учебна година малата Елеонора, дете со посеб ...
ПРЕКИНАТ Е БОЈКОТОТ НА НАСТАВАТА ВО ЛАЖАНИ, ОПШТИНАТА ДОБИ РОК ДО ПОНЕДЕЛНИК ДА ГО САНИРА ШКОЛОТО

ПРЕКИНАТ Е БОЈКОТОТ НА НАСТАВАТА ВО ЛАЖАНИ, ОПШТИНАТА ДОБИ РОК ДО ПОНЕДЕЛНИК ДА ГО САНИРА ШКОЛОТО

Прекинат е бојкотот на наставата на околу 270 ученици од основното училиште „Мирче Ацев“ во долненското село Лажани. Советот на родители одлучи да ѝ д ...
270 УЧЕНИЦИ ОД ЛАЖАНИ БОЈКОТИРААТ НАСТАВА ОТИ ШКОЛОТО СЕ РАСПАЃА

270 УЧЕНИЦИ ОД ЛАЖАНИ БОЈКОТИРААТ НАСТАВА ОТИ ШКОЛОТО СЕ РАСПАЃА

Се додека не се санира катастрофалната состојба во основното училиште „Мирче Ацев“ во долненското село Лажани, околу 270 ученици нема да следат настав ...
ТЕТОВСКИТЕ ГИМНАЗИЈАЛЦИ ДВА МЕСЕЦА УЧАТ ВО ОПШТИНСКАТА ЗГРАДА

ТЕТОВСКИТЕ ГИМНАЗИЈАЛЦИ ДВА МЕСЕЦА УЧАТ ВО ОПШТИНСКАТА ЗГРАДА

Изминаа два и пол месеци, а тетовските гимназијалци од македонските паралелки сѐ уште не седнаа во училишните клупи. Тие се решени да ја бојкотираат н ...
73 БЕГАЛЦИ ЗАГЛАВИЈА НА ТАБАНОВЦЕ НА ПАТОТ ЗА ЕВРОПА

73 БЕГАЛЦИ ЗАГЛАВИЈА НА ТАБАНОВЦЕ НА ПАТОТ ЗА ЕВРОПА

Седумдесетина бегалци од Сирија и Ирак останаа заглавени во транзитниот центар Табановце, откако се затворија патиштата кон западноевропските држави. ...
1 2 3 4 5 40 / 43 НАПИСИ