Таг: неработен ден

СРЕДА, 15 ЈУЛИ, Е НЕРАБОТЕН ДЕН, РОДИТЕЛИТЕ НА ДЕЦА ДО 10 ГОДИНИ КОИ ОДЕЛЕ ВО УЧИЛИШТЕ ДА СЕ ВРАТАТ НА РАБОТА, ОДЛУЧИ ВЛАДАТА

СРЕДА, 15 ЈУЛИ, Е НЕРАБОТЕН ДЕН, РОДИТЕЛИТЕ НА ДЕЦА ДО 10 ГОДИНИ КОИ ОДЕЛЕ ВО УЧИЛИШТЕ ДА СЕ ВРАТАТ НА РАБОТА, ОДЛУЧИ ВЛАДАТА

Среда, 15 јули, ќе биде неработен ден заради одржување на предвремените парламентрани избори. Владата на денешната седница го прогласи 15 јули за нера ...
НЕДЕЛА ДА БИДЕ НЕРАБОТЕН ДЕН ЗА СИТЕ, ВЛАДАТА НАЈАВУВА РАСПРАВА ПО БАРАЊАТА НА НАЈНИСКО ПЛАТЕНИТЕ РАБОТНИЦИ

НЕДЕЛА ДА БИДЕ НЕРАБОТЕН ДЕН ЗА СИТЕ, ВЛАДАТА НАЈАВУВА РАСПРАВА ПО БАРАЊАТА НА НАЈНИСКО ПЛАТЕНИТЕ РАБОТНИЦИ

Владата планира недела да биде прогласен за неработен ден за сите, а работниците да се плаќаат по час. Токму работењето прекувремени саати, работа на ...
В САБОТА АДМИНИСТРАТИВЦИТЕ СО ЧИСТЕЊЕ ЌЕ ГО ОДРАБОТАТ 2 ЈАНУАРИ

В САБОТА АДМИНИСТРАТИВЦИТЕ СО ЧИСТЕЊЕ ЌЕ ГО ОДРАБОТАТ 2 ЈАНУАРИ

Сабота ќе биде работен ден за вработените во јавната администрација. Со чистење административците ќе го обработуваат 2 јануари 2019, којшто беше прогл ...
В САБОТА ВО СКОПЈЕ ЌЕ СЕ ОДРАБОТУВА 7 МАЈ КОЈ БЕШЕ НЕРАБОТЕН ПОРАДИ ПОСЕТА НА ПАПАТА

В САБОТА ВО СКОПЈЕ ЌЕ СЕ ОДРАБОТУВА 7 МАЈ КОЈ БЕШЕ НЕРАБОТЕН ПОРАДИ ПОСЕТА НА ПАПАТА

На 8 јуни во сабота ќе се одработува 7 мај, кој беше прогласен за неработен ден за посетата на Папата Фрањо. Ваква одлука донесе владата на денешната ...
РАСФАТИ ЈА ДНЕВНАТА

РАСФАТИ ЈА ДНЕВНАТА

1 Ѓорге Иванов и Зоран Заев стојат еден до друг на платформата на Скопскиот аеродром. И молчат. Чекаат авионот на папата да се одвои од пистата да му ...
УТРЕ Е НЕРАБОТЕН ДЕН ЗА СКОПСКИТЕ ШКОЛИ И АДМИНИСТРАЦИЈАТА ПОРАДИ ПОСЕТАТА НА ПАПАТА, ОДЛУЧИ ВЛАДАТА

УТРЕ Е НЕРАБОТЕН ДЕН ЗА СКОПСКИТЕ ШКОЛИ И АДМИНИСТРАЦИЈАТА ПОРАДИ ПОСЕТАТА НА ПАПАТА, ОДЛУЧИ ВЛАДАТА

Училиштата и вработените во јавната и државната администрација во Скопје утре нема да работат поради посетата на папата Фрањо. Владата соопшти дека до ...
ЕПТЕН ПОМИРЕНИ

ЕПТЕН ПОМИРЕНИ

1 Дај пратениците нека ги изгласаат уставните измени и нека кршат глава. Додека Грција не го ратификува нашето членство во НАТО нека исклучат и телеви ...
НА 2 ЈАНУАРИ ГРАДИНКИТЕ ЌЕ РАБОТАТ СО ДЕЖУРСТВА, ВЛАДАТА ИМ ПРЕПОРАЧУВА НА ПРИВАТНИТЕ ФИРМИ И НА ОПШТИНИТЕ ДА ПРОГЛАСАТ НЕРАБОТЕН ДЕН

НА 2 ЈАНУАРИ ГРАДИНКИТЕ ЌЕ РАБОТАТ СО ДЕЖУРСТВА, ВЛАДАТА ИМ ПРЕПОРАЧУВА НА ПРИВАТНИТЕ ФИРМИ И НА ОПШТИНИТЕ ДА ПРОГЛАСАТ НЕРАБОТЕН ДЕН

Од Министерството за труд и социјална политика најавуваат дека градинките на втори јануари ќе работат со дежурства, по одлуката овој ден да биде нераб ...
ВЛАДАТА ПОТВРДИ ДЕКА ДЕНОТ НА ДРВОТО ЌЕ СЕ ОДРАБОТУВА СЛЕДНАТА ГОДИНА

ВЛАДАТА ПОТВРДИ ДЕКА ДЕНОТ НА ДРВОТО ЌЕ СЕ ОДРАБОТУВА СЛЕДНАТА ГОДИНА

Вчерашниот неработен ден, на кој беше спроведена акцијата „Ден на дрвото“, ќе се одработува во текот на следната година, јави агенцијата „Мета“. Ваква ...
9 / 9 НАПИСИ