Таг: Никола Младенов

КОВИД ИЛИ ГРИП

КОВИД ИЛИ ГРИП

1 Оваа колумна ги памети сите избори во независна Македонија. Ги памети и сите историски моменти во поновата македонска историја. Многу ретко на ова м ...
ВЛАДО АПОСТОЛОВ ОД „ПРИЗМА“ ЈА ОСВОИ ПРВАТА НАГРАДА НА КОНКУРСОТ „НИКОЛА МЛАДЕНОВ“ ЗА НАЈДОБРА ИСТРАЖУВАЧКА СТОРИЈА ЗА ЗЛОУПОТРЕБИТЕ СО ИСКОП НА ЈАГЛЕН ВО РЕК БИТОЛА

ВЛАДО АПОСТОЛОВ ОД „ПРИЗМА“ ЈА ОСВОИ ПРВАТА НАГРАДА НА КОНКУРСОТ „НИКОЛА МЛАДЕНОВ“ ЗА НАЈДОБРА ИСТРАЖУВАЧКА СТОРИЈА ЗА ЗЛОУПОТРЕБИТЕ СО ИСКОП НА ЈАГЛЕН ВО РЕК БИТОЛА

Сторијата „Жив и надграден: Лукративниот бизнис-клуб околу РЕК Битола“, на новинарот Владо Апостолов, ја освои првата награда на годинешниот конкурс „ ...
МЕНЧЕ АТАНАСОВА-ТОЧИ ЈА ДОБИ НАГРАДАТА „НИКОЛА МЛАДЕНОВ“ ЗА ТЕКСТОВИТЕ ЗА ПАРАЛЕЛЕН УВОЗ НА ЛЕКОВИ

МЕНЧЕ АТАНАСОВА-ТОЧИ ЈА ДОБИ НАГРАДАТА „НИКОЛА МЛАДЕНОВ“ ЗА ТЕКСТОВИТЕ ЗА ПАРАЛЕЛЕН УВОЗ НА ЛЕКОВИ

Менче Атанасова-Точи е добитник на годинашната новинарска награда „Никола Младенов“, што ја доделува МИМ. Таа е наградена за серијалот текстови на ...
СМРТТА НА КОСТА КРПАЧ СТАНУВА МИСТЕРИЈА КАКО СМРТТА НА НИКОЛА МЛАДЕНОВ?

СМРТТА НА КОСТА КРПАЧ СТАНУВА МИСТЕРИЈА КАКО СМРТТА НА НИКОЛА МЛАДЕНОВ?

Смртта на Коста Крпач останува мистерија иако минаа цели 20 дена откако тој беше пронајден мртов во својот дом во Капиштец, пред кој сè уште стои парк ...
НЕВАЖЕЧКИ ПОЛИТИЧАР

НЕВАЖЕЧКИ ПОЛИТИЧАР

1 Кој се појавил на комеморација, кој дошол на погреб, кој испратил телеграма, кој платил некролог во весник... Целата атмосфера што се создаде околу ...
E, НАШИ ГОДИНИ

E, НАШИ ГОДИНИ

Е, наши години... Во 1979 година Никола и јас бевме глумци. Во прва година гим­на­зи­ја учевме во ист клас во гимназијата "Никола Карев" во Скопје. И ...
Е, НАШИ ГОДИНИ…

Е, НАШИ ГОДИНИ…

Е, наши години... Во 1979 година Никола и јас бевме глумци. Во прва година гимназија учевме во ист клас во гимназијата "Никола Карев" во Скопје. И се ...
7 / 7 НАПИСИ