Таг: одобрение

ВАКЦИНАТА НА „ФАЈЗЕР“ ПРВА ДОБИ ЦЕЛОСНО ОДОБРЕНИЕ ЗА УПОТРЕБА ВО САД

ВАКЦИНАТА НА „ФАЈЗЕР“ ПРВА ДОБИ ЦЕЛОСНО ОДОБРЕНИЕ ЗА УПОТРЕБА ВО САД

САД издадоа целосно одобрение за употреба на вакцината на „Фајзер“ против ковид-19, пресвртница која може да ја зголеми довербата на јавноста во вакци ...
ГЕОРГИЕСКИ ЌЕ ЈА ПОСЛУША ВЛАДАТА, ГРАДЕЊЕТО КАЈ „ПАРК“ ЌЕ СОПРЕ ДОДЕКА НЕ СЕ ВИДИ ДАЛИ ОДОБРЕНИЕТО ЗА ГРАДБА Е ВАЖЕЧКО

ГЕОРГИЕСКИ ЌЕ ЈА ПОСЛУША ВЛАДАТА, ГРАДЕЊЕТО КАЈ „ПАРК“ ЌЕ СОПРЕ ДОДЕКА НЕ СЕ ВИДИ ДАЛИ ОДОБРЕНИЕТО ЗА ГРАДБА Е ВАЖЕЧКО

Градежните активности на локацијата на поранешниот ресторан „Парк“ крај Охридското Езеро ќе сопрат, додека не се направи увид на одобрението за градењ ...
ВЛАДАТА НАРЕДИ ДА СЕ СПРЕЧИ ГРАДЕЊЕТО КАЈ „ПАРК“ ВО ОХРИД И ДА СЕ ИСПИТА ОДОБРЕНИЕТО ЗА ГРАДБА

ВЛАДАТА НАРЕДИ ДА СЕ СПРЕЧИ ГРАДЕЊЕТО КАЈ „ПАРК“ ВО ОХРИД И ДА СЕ ИСПИТА ОДОБРЕНИЕТО ЗА ГРАДБА

Владата ја задолжи Општина Охрид да спречи градежни работи на локацијата на поранешниот ресторан „Парк“, наградуван објект на архитектот Павел Балабан ...
СОБРАНИЕТО ГИ ИЗГЛАСА ЗАКОНСКИТЕ ИЗМЕНИ ЗА ПОЛЕСНО ОДОБРУВАЊЕ ВАКЦИНИ ПРОТИВ КОВИД-19

СОБРАНИЕТО ГИ ИЗГЛАСА ЗАКОНСКИТЕ ИЗМЕНИ ЗА ПОЛЕСНО ОДОБРУВАЊЕ ВАКЦИНИ ПРОТИВ КОВИД-19

Со гласа 70 гласа „за“, Собранието денеска го усвои предлог-законот за изменување и дополнување на Законот за лековите и медицинските средства, по скр ...
ВАКЦИНАЦИЈАТА ПРОТИВ КОВИД-19 ВО САД СЕ ОЧЕКУВА ДА ПОЧНЕ НА 11 ДЕКЕМВРИ

ВАКЦИНАЦИЈАТА ПРОТИВ КОВИД-19 ВО САД СЕ ОЧЕКУВА ДА ПОЧНЕ НА 11 ДЕКЕМВРИ

Првите Американци што треба да примат вакцина против ковид-19 можат да ја добијат најрано на 11 декември, според шефот на американската програма за ва ...
ИЗРАЕЛСКИОТ АМБАСАДОР ОРИЈАН ЗНАЕ ДЕКА ЕВРЕЈСКИТЕ ГРОБИШТА СЕ ПОД ЗАШТИТА И НЕ СМЕ НАДЛЕЖНИ ДА ДАДЕМЕ ОДОБРЕНИЕ ЗА ГРАДБА НА СПОМЕНИК, ВЕЛИ ОПШТИНА БИТОЛА

ИЗРАЕЛСКИОТ АМБАСАДОР ОРИЈАН ЗНАЕ ДЕКА ЕВРЕЈСКИТЕ ГРОБИШТА СЕ ПОД ЗАШТИТА И НЕ СМЕ НАДЛЕЖНИ ДА ДАДЕМЕ ОДОБРЕНИЕ ЗА ГРАДБА НА СПОМЕНИК, ВЕЛИ ОПШТИНА БИТОЛА

Општина Битола одговори дека не е надлежна да издаде одобрение за градење споменик на Еврејските гробишта во градот, откако израелскиот амбасадор во з ...
6 / 6 НАПИСИ