Таг: „Охрид СОС“

1 2 3 4 30 / 33 НАПИСИ
ТРИ ПАТИ Е ПОНИШТЕНО РЕШЕНИЕТО ЗА ГРАДБА НА ХОТЕЛОТ КАЈ ЛАГАДИН, КАЖА ОХРИДСКИОТ ГРАДОНАЧАЛНИК СТОЈАНОВСКИ ПО ПРОТЕСТОТ ПРЕД ОПШТИНАТА

ТРИ ПАТИ Е ПОНИШТЕНО РЕШЕНИЕТО ЗА ГРАДБА НА ХОТЕЛОТ КАЈ ЛАГАДИН, КАЖА ОХРИДСКИОТ ГРАДОНАЧАЛНИК СТОЈАНОВСКИ ПО ПРОТЕСТОТ ПРЕД ОПШТИНАТА

Граѓанската иницијатива Охрид СОС и здружението „Стар Лагадин“, заедно со граѓани и активисти за заштита на Охрид и охридскиот регион, денес организир ...
УТРЕ ИСТЕКУВА РОКОТ ЗА СПАС НА ОХРИД КАКО НАСЛЕДСТВО НА УНЕСКО

УТРЕ ИСТЕКУВА РОКОТ ЗА СПАС НА ОХРИД КАКО НАСЛЕДСТВО НА УНЕСКО

Македонија до утре треба да ги исполни препораките од Комитетот за светско наследство на УНЕСКО за да не биде избришан Охрид од листата на Светско нас ...
НАМЕСТО ДА ЈА УСПИЈАТ, ПРЕДОЗИРАЛЕ МЕЧКА ВО СТАПИЦА КАЈ ЉУБАНИШТА

НАМЕСТО ДА ЈА УСПИЈАТ, ПРЕДОЗИРАЛЕ МЕЧКА ВО СТАПИЦА КАЈ ЉУБАНИШТА

Од граѓанското здружение „Охрид СОС“ соопштија дека минатата сабота во реонот на селото Љубаништа била застрелана мечка со муниција за успивање, но та ...
„КАКВИ ХОТЕЛИ, КАКВИ БАКРАЧИ“ – ПРОТЕСТ СО ПЕРФОРМАНС ВО ЛАГАДИН

„КАКВИ ХОТЕЛИ, КАКВИ БАКРАЧИ“ – ПРОТЕСТ СО ПЕРФОРМАНС ВО ЛАГАДИН

„Какви хотели, какви Бакрачи“, „Смрт за хотелот, слобода за крајбрежјето“, “Гевгелија, спаси го Охрид“ беа дел од паролите на протестниот перформанс д ...
УТРЕ ИЛИНДЕНСКИ ПРОТЕСТ ПРОТИВ СПОРНИОТ ХОТЕЛ ВО ЛАГАДИН И МЕДИТЕРАНСКА ПЛАЖА НА ОХРИДСКО ЕЗЕРО

УТРЕ ИЛИНДЕНСКИ ПРОТЕСТ ПРОТИВ СПОРНИОТ ХОТЕЛ ВО ЛАГАДИН И МЕДИТЕРАНСКА ПЛАЖА НА ОХРИДСКО ЕЗЕРО

Утре точно напладне, пред градилиштето на спорниот хотел во Лагадин и во непосредна близина на планираната локација за скандалозната Медитеранска плаж ...
ЗАБРАНАТА ЗА ГРАДЕЖНИ РАБОТИ НЕ ВАЖИ ЗА ДИВИОТ ХОТЕЛ ВО ЛАГАДИН, НИКОЈ НЕ ОДГОВАРА НА ТЕЛЕФОНИТЕ ЗА ПОПЛАКИ

ЗАБРАНАТА ЗА ГРАДЕЖНИ РАБОТИ НЕ ВАЖИ ЗА ДИВИОТ ХОТЕЛ ВО ЛАГАДИН, НИКОЈ НЕ ОДГОВАРА НА ТЕЛЕФОНИТЕ ЗА ПОПЛАКИ

Охриѓани и туристите нема кому да се пожалат оти градежни работници од градилиштето на нелегалниот хотел во Лагадин ги вознемируваат. Градежниците со ...
ДИВА ДЕПОНИЈА СЕ ТРУПА ВО СРЦЕТО НА ГАЛИЧИЦА, ВЛАСТА НЕ ГЛЕДА

ДИВА ДЕПОНИЈА СЕ ТРУПА ВО СРЦЕТО НА ГАЛИЧИЦА, ВЛАСТА НЕ ГЛЕДА

Купишта ѓубре, пластика, стар мебел, градежен шут се трупа на дива депонија во срцето на националниот парк Галичица, на само стотина метри над управна ...
НОВ ОБИД ЗА ГРАДБА НА ДИВИОТ ХОТЕЛ ВО ЛАГАДИН

НОВ ОБИД ЗА ГРАДБА НА ДИВИОТ ХОТЕЛ ВО ЛАГАДИН

Инвеститорот на изградбата на фамозниот хотел во Лагадин кај Охрид на кого му е поништено одобрението за градба, повторно се обидува да  продолжи со г ...
БАКРАЧЕСКИ МОЖЕ ДА ОДИ ВО ЗАТВОР ЗА КИНЕСКИОТ ЅИД ВО ЛАГАДИН, УКАЖУВА „ОХРИД СОС“

БАКРАЧЕСКИ МОЖЕ ДА ОДИ ВО ЗАТВОР ЗА КИНЕСКИОТ ЅИД ВО ЛАГАДИН, УКАЖУВА „ОХРИД СОС“

Општина Охрид мора да постапи по барањето на Државниот инспекторат за градежништво и да ја повлече дозволата за градбата на хотелот во Лагадин, а град ...
ОДОБРЕНИЕТО ЗА  ХОТЕЛ ВО ЛАГАДИН ЌЕ СЕ ПОНИШТИ, ОХРИЃАНИ ДОБИЈА БИТКА ПРОТИВ УРБАНАТА МАФИЈА

ОДОБРЕНИЕТО ЗА  ХОТЕЛ ВО ЛАГАДИН ЌЕ СЕ ПОНИШТИ, ОХРИЃАНИ ДОБИЈА БИТКА ПРОТИВ УРБАНАТА МАФИЈА

Охриѓани ја добија неколкумесечната битка против изградба на хотел во Лагадин во заштитениот појас на Охридско езеро. Државниот инспекторат за градежн ...
1 2 3 4 30 / 33 НАПИСИ