Таг: Општина Ѓорче Петров

1 2 10 / 15 НАПИСИ
ЧИЧКО ДРАГИ ОД „РЕКОРД“ САМО ЕДНАШ БАРА ПОМОШ ЗА СЕБЕ, А НЕ ЗА КУЧИЊАТА, ПОКРИВОТ НА НЕГОВИОТ ДОМ Е ВО КРИТИЧНА СОСТОЈБА

ЧИЧКО ДРАГИ ОД „РЕКОРД“ САМО ЕДНАШ БАРА ПОМОШ ЗА СЕБЕ, А НЕ ЗА КУЧИЊАТА, ПОКРИВОТ НА НЕГОВИОТ ДОМ Е ВО КРИТИЧНА СОСТОЈБА

Во строгиот центар на градот, веќе 30 години по ред, Драги Паровски, еден човек со големо срце, но и големи несреќи во животот, непрекинато се грижи з ...
ОПШТИНА ЃОРЧЕ ПЕТРОВ ДОПРВА ЌЕ ЈА ИСПИТУВА ПОЧВАТА КАДЕ ЌЕ СЕ ГРАДИ НОВИОТ КЛИНИЧКИ ЦЕНТАР

ОПШТИНА ЃОРЧЕ ПЕТРОВ ДОПРВА ЌЕ ЈА ИСПИТУВА ПОЧВАТА КАДЕ ЌЕ СЕ ГРАДИ НОВИОТ КЛИНИЧКИ ЦЕНТАР

Општина Ѓорче Петров допрва ќе прави геомеханички и геолошки испитувања на почвата во месноста Веле Поле каде треба да се гради новиот клинички центар ...
ДО МАРТ УЛИЧНОТО ОСВЕТЛУВАЊЕ ВО ОПШТИНА ЃОРЧЕ ПЕТРОВ ЌЕ БИДE СО ЛЕД СВЕТИЛКИ

ДО МАРТ УЛИЧНОТО ОСВЕТЛУВАЊЕ ВО ОПШТИНА ЃОРЧЕ ПЕТРОВ ЌЕ БИДE СО ЛЕД СВЕТИЛКИ

Општина Ѓорче Петров ќе добие ново улично осветлување со лед светилки. Од денес па во наредните 6 месеци низ целата територија на општината ќе се мену ...
ОПШТИНА ЃОРЧЕ ПЕТРОВ ЌЕ ГО ВРАЌА НЕКОГАШНОТО КОРЗО

ОПШТИНА ЃОРЧЕ ПЕТРОВ ЌЕ ГО ВРАЌА НЕКОГАШНОТО КОРЗО

Општина Ѓорче Петров почна со градежни работи за изведба на шеталиште во паркот односно враќање на некогашното корзо. Во моментов се расчистува тер ...
ЗА 4 МЕСЕЦИ КАЗНИВМЕ 237 ВОЗАЧИ ВО ЃОРЧЕ ПЕТРОВ, ОДГОВАРААТ ОД МВР НА ОБВИНУВАЊАТА ОД ГРАЃАНИТЕ

ЗА 4 МЕСЕЦИ КАЗНИВМЕ 237 ВОЗАЧИ ВО ЃОРЧЕ ПЕТРОВ, ОДГОВАРААТ ОД МВР НА ОБВИНУВАЊАТА ОД ГРАЃАНИТЕ

Од први јануари до 15 април за брзо возење на улицата Борис Сарафов во населбата Ѓорче Петров, се казнети 237 граѓани, велат од Министерството за внат ...
ОПШТИНАТА ЌЕ ПОСТАВИ СЕМАФОР НА ЦРНАТА ТОЧКА КАЈ ШКОЛОТО ВО ЃОРЧЕ ПЕТРОВ

ОПШТИНАТА ЌЕ ПОСТАВИ СЕМАФОР НА ЦРНАТА ТОЧКА КАЈ ШКОЛОТО ВО ЃОРЧЕ ПЕТРОВ

На критичното место ќе биде поставен семафор со кој очекуваме целосно да се реши проблемот со сообраќајот, брзото возење и непочитување на пешаците ко ...
СТАРИТЕ ЗГРАДИ ВО ОПШТИНА ЃОРЧЕ ПЕТРОВ ЌЕ ДОБИЈАТ ЕНЕРГЕТСКИ ЕФИКАСНИ ФАСАДИ, НАЈАВИ ГРАДОНАЧАЛНИКОТ НАУМОСКИ

СТАРИТЕ ЗГРАДИ ВО ОПШТИНА ЃОРЧЕ ПЕТРОВ ЌЕ ДОБИЈАТ ЕНЕРГЕТСКИ ЕФИКАСНИ ФАСАДИ, НАЈАВИ ГРАДОНАЧАЛНИКОТ НАУМОСКИ

Општина Ѓорче Петров ќе ги реновира старите згради со нови енергетски ефикасни фасади. Градоначалникот на општина Ѓорче Петров Александар Наумоски ...
СО ПОДАРОК ОД ЕУ ПОСТАВЕНА МОБИЛНА СТАНИЦА ЗА АЕРОЗАГАДУВАЊЕ ВО БУТЕЛ

СО ПОДАРОК ОД ЕУ ПОСТАВЕНА МОБИЛНА СТАНИЦА ЗА АЕРОЗАГАДУВАЊЕ ВО БУТЕЛ

Во скопската општина Бутел денес е пуштена во употреба новата мобилна мерна станица за квалитетот на воздухот, која е дел од националната мрежа за авт ...
ЕДНО КУЧЕ МЕ ВЛЕЧЕШЕ, ДРУГО СКОКНА ВРЗ ТРИГОДИШНИОТ СИН, РАСКАЖУВА ЖЕНА КОЈА ЈА НАПАДНАА КУЧИЊА ВО СКОПСКАТА НАСЕЛБА ХРОМ

ЕДНО КУЧЕ МЕ ВЛЕЧЕШЕ, ДРУГО СКОКНА ВРЗ ТРИГОДИШНИОТ СИН, РАСКАЖУВА ЖЕНА КОЈА ЈА НАПАДНАА КУЧИЊА ВО СКОПСКАТА НАСЕЛБА ХРОМ

Кучиња вчера нападнале жена и нејзиното тригодишно дете во скопската населба Хром, потврди полицијата. Глутница кучиња околу 14 часот почнале да трчаа ...
ВОСПИТУВАЧКИ И НЕГУВАТЕЛКИ ПРЕД НОВА ГОДИНА ИЗБРКАНИ ОД РАБОТА, НА ЦАРОВСКА НЕ Ѝ Е ЈАСНО ЗОШТО

ВОСПИТУВАЧКИ И НЕГУВАТЕЛКИ ПРЕД НОВА ГОДИНА ИЗБРКАНИ ОД РАБОТА, НА ЦАРОВСКА НЕ Ѝ Е ЈАСНО ЗОШТО

Дел од воспитувачките и негувателките, кои во детските градинки во Скопје беа ангажирани на определено време, во петокот пред Нова година останаа без ...
1 2 10 / 15 НАПИСИ