Таг: Општина Штип

1 2 3 20 / 27 НАПИСИ
ВО ШТИП ТРЕТА ГОДИНА СЕ ПОЛОЖУВААТ ЦВЕЌИЊА НА ОБЕЗГЛАВЕНИ И ОСКВЕРНАВЕНИ СПОМЕН БИСТИ И ОБЕЛЕЖЈА

ВО ШТИП ТРЕТА ГОДИНА СЕ ПОЛОЖУВААТ ЦВЕЌИЊА НА ОБЕЗГЛАВЕНИ И ОСКВЕРНАВЕНИ СПОМЕН БИСТИ И ОБЕЛЕЖЈА

Веќе трета година Сојузот на борците од Штип и претставници на Општината положуваат цвеќиња на обезглавени и осквернавени спомен бисти и обележје. Нај ...
СЕ УРНА КУЌАТА ВО НОВО СЕЛО ШТО Д-Р ЖАН МИТРЕВ ЈА ПОДАРИ НА ОПШТИНА ШТИП

СЕ УРНА КУЌАТА ВО НОВО СЕЛО ШТО Д-Р ЖАН МИТРЕВ ЈА ПОДАРИ НА ОПШТИНА ШТИП

Старата руинирана куќа во штипско Ново Село, што д-р Жан Митрев пред десетина години ја купи, а подоцна ја подари на Општината Штип, попладнево се сру ...
ВО ШТИП СЕ ЗАПИШАЛЕ 200 ПРВАЧИЊА ПОМАЛКУ ОД ПЛАНИРАНОТО

ВО ШТИП СЕ ЗАПИШАЛЕ 200 ПРВАЧИЊА ПОМАЛКУ ОД ПЛАНИРАНОТО

Дури 200 првачиња помалку од очекуваното се запишани во првиот уписен рок во Штип. Во петте основни училишта според бројот на запишани деца минатите г ...
ЗА ЗАПИШУВАЊЕ ПРВООДЕЛЕНЦИ ВО ШТИП СЕ БАРААТ ДОКУМЕНТИ ЗА ВАКЦИНАЦИЈА И ОД СТОМАТОЛОГ

ЗА ЗАПИШУВАЊЕ ПРВООДЕЛЕНЦИ ВО ШТИП СЕ БАРААТ ДОКУМЕНТИ ЗА ВАКЦИНАЦИЈА И ОД СТОМАТОЛОГ

Државните ординации за детска и превентивна стоматологија и службите за имунизација во Штип од денеска се пребукирани со родители кои вадат документи ...
ВО ШТИП ГИ НОСАТ НА ВАКЦИНИРАЊЕ СО АВТОБУС

ВО ШТИП ГИ НОСАТ НА ВАКЦИНИРАЊЕ СО АВТОБУС

Центарот за јавно здравје и Општината Штип вчера и денеска организираа автобуски превоз за децата кои треба да се вакцинираат. Биле опфатени деца од п ...
ИСКРШЕНАТА СПОМЕН-ПЛОЧА НА АЦО ШОПОВ ЗАМЕНЕТА СО НОВА, ВАНДАЛИТЕ НЕОТКРИЕНИ

ИСКРШЕНАТА СПОМЕН-ПЛОЧА НА АЦО ШОПОВ ЗАМЕНЕТА СО НОВА, ВАНДАЛИТЕ НЕОТКРИЕНИ

Во таканареченото Горно маало на улицата Сане Георгиев во близина на Историскиот архив во Штип кај родната куќа на современиот македонски поет, револу ...
ШТИП ГО УКИНА ПЛАЌАЊЕТО ЗА ПАРКИРАЊЕ НА НАЈФРЕКВЕНТНИ ЛОКАЦИИ

ШТИП ГО УКИНА ПЛАЌАЊЕТО ЗА ПАРКИРАЊЕ НА НАЈФРЕКВЕНТНИ ЛОКАЦИИ

Локалната власт донесе одлука неколку фреквентни локации во Штип да имаат бесплатни паркинзи. Од денеска се укинува плаќањето паркинг на улицата Сутје ...
ШТИП ЌЕ ГРАДИ СТАЦИОНАР ЗА КУЧИЊА

ШТИП ЌЕ ГРАДИ СТАЦИОНАР ЗА КУЧИЊА

Локалните власти во Штип со невладините организации за грижа за кучиња во Општината се договорија долгодишниот проблем што градот го има со кучињата с ...
ОПШТИНАТА И ЛИКОВНАТА АКАДЕМИЈА ЌЕ ГИ РЕСТАВРИРААТ СКВЕРНАВЕНИТЕ СПОМЕНИЦИ НА БОРЦИТЕ ОД НОБ ВО ШТИП

ОПШТИНАТА И ЛИКОВНАТА АКАДЕМИЈА ЌЕ ГИ РЕСТАВРИРААТ СКВЕРНАВЕНИТЕ СПОМЕНИЦИ НА БОРЦИТЕ ОД НОБ ВО ШТИП

Општинскиот сојуз на борците од НОБ и штипската локална самоуправа се договорија за продлабочување на соработката и за меѓусебно сестрано помагање. ...
ШТИПЈАНЕЦ ГО ПРОШЕТАЛ СВЕТОТ, А СЕГА СЕ ДВИЖИ СО КОЛИЧКА ТУРКАЈЌИ ЈА НАНАЗАД

ШТИПЈАНЕЦ ГО ПРОШЕТАЛ СВЕТОТ, А СЕГА СЕ ДВИЖИ СО КОЛИЧКА ТУРКАЈЌИ ЈА НАНАЗАД

Шеесетипегодишниот штипјанец Љупчо Ристовски – Пилато го прошетал светот свирејќи по хотели и бродови, а во родниот Штип се вратил кога по долгодишнит ...
1 2 3 20 / 27 НАПИСИ