Таг: Општина Штип

1 2 327 / 27 НАПИСИ
ШТИПСКИТЕ СОВЕТНИЦИ ГИ ДОБИЈА УВЕРЕНИЈАТА, ЗАХАРИЕВ СЕ ПРОСТИ СО ВРАБОТЕНИТЕ ВО ОПШТИНАТА

ШТИПСКИТЕ СОВЕТНИЦИ ГИ ДОБИЈА УВЕРЕНИЈАТА, ЗАХАРИЕВ СЕ ПРОСТИ СО ВРАБОТЕНИТЕ ВО ОПШТИНАТА

Новите штипски советници и официјално ги добија уверенијата со кои што е верификуван нивниот мандат во наредните четири години. Од 23 советници, 12 се ...
ПО МИНИСТЕР ЗА ЕДЕН ДЕН, СЕГА И ОПШТИНСКИ СОВЕТНИК ЗА ЕДЕН ДЕН

ПО МИНИСТЕР ЗА ЕДЕН ДЕН, СЕГА И ОПШТИНСКИ СОВЕТНИК ЗА ЕДЕН ДЕН

На денешната седница на Советот на општината Штип, за нов советник беше избран Владимир Бутлев од СДСМ, кој дојде на местото на Марија Костова чија со ...
ОПШТИНАТА ШТИП САМА НАЈДЕ 12.000 ЕВРА ЗА НАГРАДИТЕ НА „МАКФЕСТ“

ОПШТИНАТА ШТИП САМА НАЈДЕ 12.000 ЕВРА ЗА НАГРАДИТЕ НА „МАКФЕСТ“

Општината Штип, како организатор на фестивалот на забавна музика „Макфест“, сама ќе ги обезбеди наградите на фестивалот наместо Министерството за култ ...
ОПШТИНА ШТИП СЕ СКАРА СО АЛАЃОЗОВСКИ ОТИ ГИ НАМАЛИ НАГРАДИТЕ ЗА „МАКФЕСТ“

ОПШТИНА ШТИП СЕ СКАРА СО АЛАЃОЗОВСКИ ОТИ ГИ НАМАЛИ НАГРАДИТЕ ЗА „МАКФЕСТ“

Општината Штип најави дека в година за фестивалот на забавна музика „Макфест“ нема да и требаат парите од Министерството за култура, и дека самата Опш ...
ТРГНА ВО ШКОЛО И ЈАШАР, ЕДИНСТВЕНОТО ПРВАЧЕ ВО СЕЛО СЕЛЦЕ

ТРГНА ВО ШКОЛО И ЈАШАР, ЕДИНСТВЕНОТО ПРВАЧЕ ВО СЕЛО СЕЛЦЕ

Новата учебна година започна и за малиот Јашар Демиров, единственото прваче во штипското село Селце. Во ова мултиетничко село со  200 жители, Македонц ...
ВМРО-ДПМНЕ ЌЕ ГИ ТЕМПИРА РЕФЕРЕНДУМИТЕ ПРОТИВ МИГРАНТИ ДА СЕ ПОКЛОПАТ СО ЛОКАЛНИТЕ ИЗБОРИ

ВМРО-ДПМНЕ ЌЕ ГИ ТЕМПИРА РЕФЕРЕНДУМИТЕ ПРОТИВ МИГРАНТИ ДА СЕ ПОКЛОПАТ СО ЛОКАЛНИТЕ ИЗБОРИ

Советот на Општина Кавадарци донесе одлука за распишување референдум против мигранти, кој што би било добро, како што кажа координаторот на советничка ...
ИСПУСТОТ НА БРАНАТА МАНТОВО ЗАТВОРЕН, ЧЕКА НОВА ВЛАДА

ИСПУСТОТ НА БРАНАТА МАНТОВО ЗАТВОРЕН, ЧЕКА НОВА ВЛАДА

Еколошка катастрофа од помор на риби и се заканува на реката Крива Лакавица, откако минатата недела целосно е затворен испустот од браната Мантово кај ...
1 2 327 / 27 НАПИСИ