Таг: пандемија

1 2 3 20 10 / 199 НАПИСИ
ПАНДЕМИЈАТА НА КОВИД-19 Е ЗАВРШЕНА, ВЕЛАТ ГЕРМАНСКИТЕ ЕКСПЕРТИ

ПАНДЕМИЈАТА НА КОВИД-19 Е ЗАВРШЕНА, ВЕЛАТ ГЕРМАНСКИТЕ ЕКСПЕРТИ

Пандемијата на коронавирусот може да се смета за завршена, а ковид-19 сега е ендемска болест, заклучи водечкиот германски вирусолог Кристијан Дростен. ...
ММФ Ѝ ОДОБРИ ЗАЕМ НА МАКЕДОНИЈА ОД 530 МИЛИОНИ ЕВРА

ММФ Ѝ ОДОБРИ ЗАЕМ НА МАКЕДОНИЈА ОД 530 МИЛИОНИ ЕВРА

Меѓународниот монетарен фонд (ММФ) објави дека на Македонија ѝ одобрил заем од 530 милиони евра за да ѝ помогне да се справи со последиците од пандеми ...
ВО ПАНДЕМИЈАТА ЗА ЧЕТИРИ ПАТИ БИЛЕ НАМАЛЕНИ ПРЕГЛЕДИТЕ НА ДОЈКА ВО БИТОЛА, СЕГА РАСТЕ БРОЈОТ НА БОЛНИ ОД РАК

ВО ПАНДЕМИЈАТА ЗА ЧЕТИРИ ПАТИ БИЛЕ НАМАЛЕНИ ПРЕГЛЕДИТЕ НА ДОЈКА ВО БИТОЛА, СЕГА РАСТЕ БРОЈОТ НА БОЛНИ ОД РАК

Дури за четири пати бил намален бројот на жени кои направиле ехо на дојка во пандемиската 2020 година во Клиничката болница Битола, регион каде ракот ...
СЕ СПРЕМА ЗАКОН ЗА АМНЕСТИЈА НА СОЦИЈАЛНИТЕ СЛУЧАИ КОИ БЕА ОСУДЕНИ ДЕКА КАКО КОВИД БОЛНИ ИЗЛЕГЛЕ ОД ИЗОЛАЦИЈА ИЛИ ПРЕКРШИЛЕ ПОЛИЦИСКИ ЧАС, КАФЕАНИТЕ И ТИЕ ШТО ИМААТ ДА ПЛАТАТ НЕМА ДА БИДАТ ОПФАТЕНИ

СЕ СПРЕМА ЗАКОН ЗА АМНЕСТИЈА НА СОЦИЈАЛНИТЕ СЛУЧАИ КОИ БЕА ОСУДЕНИ ДЕКА КАКО КОВИД БОЛНИ ИЗЛЕГЛЕ ОД ИЗОЛАЦИЈА ИЛИ ПРЕКРШИЛЕ ПОЛИЦИСКИ ЧАС, КАФЕАНИТЕ И ТИЕ ШТО ИМААТ ДА ПЛАТАТ НЕМА ДА БИДАТ ОПФАТЕНИ

Група пратеници од власта подготвија закон за амнестија на примателите на социјална помош, кои за време на најсилниот интензитет на пандемијата на кор ...
СЕ БЛИЖИ КРАЈОТ НА ПАНДЕМИЈАТА НА КОВИД-19, ВЕЛИ СЗО

СЕ БЛИЖИ КРАЈОТ НА ПАНДЕМИЈАТА НА КОВИД-19, ВЕЛИ СЗО

Крајот на пандемијата на ковид-19 е на повидок, објави Светската здравствена организација, откако неделниот број на смртни случаи во светот падна на н ...
БИВШИОТ ПРЕМИЕР НА АВСТРАЛИЈА, СКОТ МОРИСОН, ПРИЗНА ДЕКА ВО ПАНДЕМИЈАТА ТАЈНО ВОДЕЛ ПЕТ МИНИСТЕРСТВА

БИВШИОТ ПРЕМИЕР НА АВСТРАЛИЈА, СКОТ МОРИСОН, ПРИЗНА ДЕКА ВО ПАНДЕМИЈАТА ТАЈНО ВОДЕЛ ПЕТ МИНИСТЕРСТВА

Бившиот австралиски премиер Скот Морисон призна дека тајно се назначил за министер на пет клучни сектори за време на пандемијата на коронавирусот, сме ...
ИСКОРИСТЕНИ СЕ САМО ПОЛА ОД ВАУЧЕРИТЕ ЗА ДОМАШЕН ТУРИЗАМ, ВЛАДАТА НЕ ГО СЛЕДИ ИСПОЛНУВАЊЕТО НА АНТИКРИЗНИТЕ МЕРКИ, УТВРДИ ДРЖАВНИОТ ЗАВОД ЗА РЕВИЗИЈА

ИСКОРИСТЕНИ СЕ САМО ПОЛА ОД ВАУЧЕРИТЕ ЗА ДОМАШЕН ТУРИЗАМ, ВЛАДАТА НЕ ГО СЛЕДИ ИСПОЛНУВАЊЕТО НА АНТИКРИЗНИТЕ МЕРКИ, УТВРДИ ДРЖАВНИОТ ЗАВОД ЗА РЕВИЗИЈА

Низок степен на реализација на владините мерки во секторот туризам, констатира Државниот завод за ревизија (ДЗР) анализирајќи ја ефикасноста на презем ...
АГЕНЦИЈАТА ЗА МЕДИУМСКИ УСЛУГИ ВО ПАНДЕМИЈАТА НАБАВУВАЛА МАСКИ ПО 104 ДЕНАРИ ЗА ЕДНА, А АРМИЈАТА ЗА ИСТИТЕ ПЛАЌАЛА ПО 2,71 ДЕНАР

АГЕНЦИЈАТА ЗА МЕДИУМСКИ УСЛУГИ ВО ПАНДЕМИЈАТА НАБАВУВАЛА МАСКИ ПО 104 ДЕНАРИ ЗА ЕДНА, А АРМИЈАТА ЗА ИСТИТЕ ПЛАЌАЛА ПО 2,71 ДЕНАР

Исти производи, како на пример заштитни маски, кои биле набавени во ист временски период, биле купени со огромни разлики во цената која некаде била и ...
НАУЧНИЦИТЕ ВЕРУВААТ ДЕКА ГО ОТКРИЛЕ ПОТЕКЛОТО НА ЦРНАТА ЧУМА, КОЈА УБИЛА ДЕСЕТИЦИ МИЛИОНИ ЛУЃЕ

НАУЧНИЦИТЕ ВЕРУВААТ ДЕКА ГО ОТКРИЛЕ ПОТЕКЛОТО НА ЦРНАТА ЧУМА, КОЈА УБИЛА ДЕСЕТИЦИ МИЛИОНИ ЛУЃЕ

Научниците веруваат дека го пронашле потеклото на црната чума, повеќе од 600 години откако оваа болест убила десетици милиони луѓе во Европа, Азија и ...
МНОГУ ЗАРАЗЕНИ И ПОЧИНАТИ ОД НОВА ПОДВАРИЈАНТА НА ОМИКРОН ВО ПОРТУГАЛИЈА, ЕВРОПА ОЧЕКУВА ШЕСТИ БРАН НАЕСЕН

МНОГУ ЗАРАЗЕНИ И ПОЧИНАТИ ОД НОВА ПОДВАРИЈАНТА НА ОМИКРОН ВО ПОРТУГАЛИЈА, ЕВРОПА ОЧЕКУВА ШЕСТИ БРАН НАЕСЕН

Напливот на заразени од ковид-19 и смртни случаи во Португалија, предизвикан од подваријантата на омикрон БА.5 и покрај топлото време, ги тера главнит ...
1 2 3 20 10 / 199 НАПИСИ