Таг: персонален данок

СЕ УКИНУВА ПРОГРЕСИВНИОТ ПЕРСОНАЛЕН ДАНОК ШТО ТРЕБАШЕ ДА СЕ ВРАТИ ВО 2023 И НЕМА ДА СЕ ОДАНОЧУВААТ КАМАТИТЕ НА ШТЕДНИТЕ ВЛОГОВИ

СЕ УКИНУВА ПРОГРЕСИВНИОТ ПЕРСОНАЛЕН ДАНОК ШТО ТРЕБАШЕ ДА СЕ ВРАТИ ВО 2023 И НЕМА ДА СЕ ОДАНОЧУВААТ КАМАТИТЕ НА ШТЕДНИТЕ ВЛОГОВИ

Од следната година нема да се применува прогресивно оданочување како што беше планирано, односно концептот на прогресивно оданочување се укинува и про ...
НЕМА ДА СЕ ПЛАЌА ПЕРСОНАЛЕН ДАНОК ВО ИТ СЕКТОР, НАЈАВИ КОВАЧЕВСКИ

НЕМА ДА СЕ ПЛАЌА ПЕРСОНАЛЕН ДАНОК ВО ИТ СЕКТОР, НАЈАВИ КОВАЧЕВСКИ

Нема да се плаќа персонален данок во ИТ секторот од наредната година. Премиерот Димитар Ковачевски денеска најави дека до 2023 ќе се намали персонални ...
ОД 2022 ОПШТИНИТЕ ЌЕ ДОБИВААТ ПОВЕЌЕ ПАРИ ОД ДДВ И ПЕРСОНАЛЕН ДАНОК

ОД 2022 ОПШТИНИТЕ ЌЕ ДОБИВААТ ПОВЕЌЕ ПАРИ ОД ДДВ И ПЕРСОНАЛЕН ДАНОК

Општините од наредната година ќе добиваат повеќе пари од даноците кои ги собира државата. Со измените на Законот за финансирање на единиците на локалн ...
ЦЕЛ МЕСЕЦ УЈП НЕ МОЖЕ ДА ГИ ОСПОСОБИ НОВИТЕ СЕРТИФИКАТИ ЗА ИСПЛАЌАЊЕ ХОНОРАРИ

ЦЕЛ МЕСЕЦ УЈП НЕ МОЖЕ ДА ГИ ОСПОСОБИ НОВИТЕ СЕРТИФИКАТИ ЗА ИСПЛАЌАЊЕ ХОНОРАРИ

Компаниите не можат да исплаќаат хонорари преку системот на Управата за јавни приходи од средината на јуни. Станува збор за проблем со усогласувањето ...
ЗА ЗГОЛЕМУВАЊЕ ДО 100 ЕВРА НА ПЛАТИТЕ, ПРИДОНЕСИТЕ ЌЕ ГИ ПЛАЌА ДРЖАВАТА

ЗА ЗГОЛЕМУВАЊЕ ДО 100 ЕВРА НА ПЛАТИТЕ, ПРИДОНЕСИТЕ ЌЕ ГИ ПЛАЌА ДРЖАВАТА

Придонесите за пензиско и здравствено осигурување за зголемување на платите до 100 евра ќе паднат на товар на државниот буџет со мерката која треба да ...
СО ПРАГ ОД 1.000 ЕВРА ЗА ПРОГРЕСИВНА СТАПКА НА ПЕРСОНАЛЕЦОТ МАЛКУ ЛУЃЕ ЌЕ БИДАТ ПОГОДЕНИ, А СЕРИОЗНИ ПАРИ ЌЕ СОБЕРЕМЕ, РЕЧЕ ЗАЕВ

СО ПРАГ ОД 1.000 ЕВРА ЗА ПРОГРЕСИВНА СТАПКА НА ПЕРСОНАЛЕЦОТ МАЛКУ ЛУЃЕ ЌЕ БИДАТ ПОГОДЕНИ, А СЕРИОЗНИ ПАРИ ЌЕ СОБЕРЕМЕ, РЕЧЕ ЗАЕВ

Процентот на граѓани кој ќе биде зафатен со прогресивна стапка на персонален данок ако прагот е над 1.000 евра месечна плата е мал, но финансиските им ...
ДАНОКОТ НА ДОБИВКА ЗА ИТ КОМПАНИИТЕ ДА СЕ НАМАЛИ ОД 10 НА 3 ОТСТО, ДОПРВА ЌЕ ДЕБАТИРАМЕ ЗА ПРАГОТ ЗА ПЕРСОНАЛЕЦОТ, КАЖА ЗАЕВ

ДАНОКОТ НА ДОБИВКА ЗА ИТ КОМПАНИИТЕ ДА СЕ НАМАЛИ ОД 10 НА 3 ОТСТО, ДОПРВА ЌЕ ДЕБАТИРАМЕ ЗА ПРАГОТ ЗА ПЕРСОНАЛЕЦОТ, КАЖА ЗАЕВ

Владата размислува за намалување на данокот на добивка за информатичките компании, кажа премиерот Зоран Заев, за да ги мотивираат големите компании од ...
ПРОГРЕСИВЕН ДАНОК ТРЕБА ДА СЕ ВОВЕДЕ, НО НИЗОК ПРАГ МОЖЕ ДА ГИ ДЕСТИМУЛИРА МЛАДИТЕ, ВЕЛИ АНЃУШЕВ

ПРОГРЕСИВЕН ДАНОК ТРЕБА ДА СЕ ВОВЕДЕ, НО НИЗОК ПРАГ МОЖЕ ДА ГИ ДЕСТИМУЛИРА МЛАДИТЕ, ВЕЛИ АНЃУШЕВ

Владата прави анализа за придобивките од воведување прогресивна стапка на персоналниот данок, како и за тоа кој ќе биде прагот за даночна стапка од 18 ...
ПУШЕЊЕ ВО ИНКУБАТОР

ПУШЕЊЕ ВО ИНКУБАТОР

1 Значи, од понеделник да се спремаме дека конечно ќе дојде новиот живот. Во кој ќе нема живот за пешаците. За да можело да се пуши секаде. И секогаш. ...
9 / 9 НАПИСИ