Таг: планинарење

1 2 10 / 13 НАПИСИ
ГО ИСКАЧИВМЕ МАТЕРХОРН ИАКО НИ СУГЕРИРАА ДЕКА Е ПРЕОПАСНО, ВЕЛИ ВЕЛЕШАНЕЦОТ СЛОБОДАН ДИМОВСКИ

ГО ИСКАЧИВМЕ МАТЕРХОРН ИАКО НИ СУГЕРИРАА ДЕКА Е ПРЕОПАСНО, ВЕЛИ ВЕЛЕШАНЕЦОТ СЛОБОДАН ДИМОВСКИ

Младиот велешанец Слободан Димовски Бобо неодамна го искачи врвот Матерхорн, висок 4.478 метри. Се наоѓа на Алпите на границата меѓу Швајцарија и Итал ...
СЕ ПОМИРИВ СО ФАКТОТ ДЕКА Е МРТОВ, ВЕЛИ БРАТОТ НА ИСЧЕЗНАТИОТ АКТЕР ЏУЛИЈАН СЕНДС

СЕ ПОМИРИВ СО ФАКТОТ ДЕКА Е МРТОВ, ВЕЛИ БРАТОТ НА ИСЧЕЗНАТИОТ АКТЕР ЏУЛИЈАН СЕНДС

Братот на исчезнатиот британски актер Џулијан Сендс изјави дека се помирил со фактот дека тој е мртов, додека калифорниската полиција кажа дека ја про ...
ЧЕТИРИГОДИШНИОТ ДЕЈАН ТРАЈКОВСКИ ОД БИТОЛА ГО ИСКАЧИ НАЈВИСОКИОТ ВРВ НА БАЛКАНОТ, МУСАЛА

ЧЕТИРИГОДИШНИОТ ДЕЈАН ТРАЈКОВСКИ ОД БИТОЛА ГО ИСКАЧИ НАЈВИСОКИОТ ВРВ НА БАЛКАНОТ, МУСАЛА

Дејан Трајковски е најмалиот член на планинарската група „Festina Lente“ (Побрзај полека) од Битола, но не и мал планинар. Тој на само четири години у ...
МАКЕДОНСКИ ПЛАНИНАРИ НА ЧЕЛО СО ВЕЛЕШАНЕЦОТ ТОДОР ГЕОРГИЕВ ЈА ИСКАЧИЈА НАЈВИСОЈКАТА ВУЛКАНСКА ПЛАНИНА ВО АЗИЈА, ДАМАВАНД ВО ИРАН

МАКЕДОНСКИ ПЛАНИНАРИ НА ЧЕЛО СО ВЕЛЕШАНЕЦОТ ТОДОР ГЕОРГИЕВ ЈА ИСКАЧИЈА НАЈВИСОЈКАТА ВУЛКАНСКА ПЛАНИНА ВО АЗИЈА, ДАМАВАНД ВО ИРАН

Шестчлена планинарска експедиција од неколку македонски града во состав Ѓорги Белевски, Димитар Марков, Денис Тасески, Горан Дамевски и Трајче Насков, ...
ТЕТОВЕЦОТ НАДИР МУРСЕЛИ ВО ЕДЕН ДЕН ГИ ИСКАЧИ ТРИТЕ НАЈВИСОКИ ВРВА НА ШАР ПЛАНИНА

ТЕТОВЕЦОТ НАДИР МУРСЕЛИ ВО ЕДЕН ДЕН ГИ ИСКАЧИ ТРИТЕ НАЈВИСОКИ ВРВА НА ШАР ПЛАНИНА

Тетовскиот алпинист Надир Мурсели постигна невообичаен подвиг: успеа за помалку од 24 часа да се искачи на трите највисоки врва на Шар Планина, Титов ...
ПЕТАР СТАВРЕВ НА 81 ГОДИНА СО ШАМПАЊ СЕ ИСКАЧИ НА ВРВОТ НА ПЕЛИСТЕР И ПРОДОЛЖИ ТРАДИЦИЈА ДОЛГА ТРИ ДЕЦЕНИИ

ПЕТАР СТАВРЕВ НА 81 ГОДИНА СО ШАМПАЊ СЕ ИСКАЧИ НА ВРВОТ НА ПЕЛИСТЕР И ПРОДОЛЖИ ТРАДИЦИЈА ДОЛГА ТРИ ДЕЦЕНИИ

Неуморниот битолски планинар, фотограф и новинар Петар Ставрев на 81 година ја продолжи ретката традиција и по 30. пат на 2 јануари со шампањ се искач ...
АЗОТ ВО СРЦЕТО НА МАКЕДОНИЈА – НЕДОПРЕНИ ПРИРОДНИ УБАВИНИ И ГОЛЕМИ МОЖНОСТИ ЗА ПЛАНИНАРСКИ И МАНАСТИРСКИ ТУРИЗАМ (ФОТО – РЕПОРТАЖА)

АЗОТ ВО СРЦЕТО НА МАКЕДОНИЈА – НЕДОПРЕНИ ПРИРОДНИ УБАВИНИ И ГОЛЕМИ МОЖНОСТИ ЗА ПЛАНИНАРСКИ И МАНАСТИРСКИ ТУРИЗАМ (ФОТО – РЕПОРТАЖА)

Регионот на Азот е околината на село Богомила и бројни други кои се наоѓаат во срцето на Македонија во еколошки чиста средина и недопрена природна уба ...
ЗАСАДЕНИ 400 САДНИЦИ ВО ЧЕСТ НА ПОЧИНАТИТЕ ПЛАНИНАРИ КАЛИНА И АЛЕКСАНДАР

ЗАСАДЕНИ 400 САДНИЦИ ВО ЧЕСТ НА ПОЧИНАТИТЕ ПЛАНИНАРИ КАЛИНА И АЛЕКСАНДАР

На површина од илјада квадратни метри се посадија садници од шумата „Калина и Александар“, која е во формирање. Таа се наоѓа на 600 метри надморска ви ...
УШТЕ ТРОЈЦА ПОЧИНАА НА МОНТ ЕВЕРЕСТ ОД ИСЦРПЕНОСТ, ВО РЕДИЦА СО ЧАСОВИ СЕ ЧЕКА ЗА КАЧУВАЊЕ НА СМРЗНУВАЧКИ ТЕМПЕРАТУРИ

УШТЕ ТРОЈЦА ПОЧИНАА НА МОНТ ЕВЕРЕСТ ОД ИСЦРПЕНОСТ, ВО РЕДИЦА СО ЧАСОВИ СЕ ЧЕКА ЗА КАЧУВАЊЕ НА СМРЗНУВАЧКИ ТЕМПЕРАТУРИ

Уште три лица починаа на Монт Еверест, вкупно седум оваа недела, откако поради голема гужва на патеката кон највисокиот врв на светот, стотици планина ...
ОХРИД ПРВ ВО ЗЕМЈАВА ВОВЕДЕ БРОЈ ЗА СОС-ПОВИЦИ ЗА ПОМОШ НА ПЛАНИНА

ОХРИД ПРВ ВО ЗЕМЈАВА ВОВЕДЕ БРОЈ ЗА СОС-ПОВИЦИ ЗА ПОМОШ НА ПЛАНИНА

Охрид прв во земјава воведе скратен број 13 112 за СОС-повици кон планинската служба за спасување. „Охрид може високо да котира на светската турист ...
1 2 10 / 13 НАПИСИ