Таг: Програма за ретки болести

ДОСТАПЕН НОВ ЛЕК ОД ПРОГРАМАТА ЗА РЕТКИ БОЛЕСТИ, „ЖИВОТ СО ПРЕДИЗВИЦИ“ ОЧЕКУВА И ОСТАНАТИТЕ БОЛНИ ДА НЕ ЧЕКААТ ДОЛГО

ДОСТАПЕН НОВ ЛЕК ОД ПРОГРАМАТА ЗА РЕТКИ БОЛЕСТИ, „ЖИВОТ СО ПРЕДИЗВИЦИ“ ОЧЕКУВА И ОСТАНАТИТЕ БОЛНИ ДА НЕ ЧЕКААТ ДОЛГО

Пациентите со идиопатска пулмонална фиброза (ИБФ) од денес ќе добиваат терапија преку Програмата за ретки болести на Министерството за здравство. Од З ...
10 БОЛНИ ОД РЕТКАТА БОЛЕСТ ПУЛМОНАЛНА ХИПЕРТЕНЗИЈА ЌЕ ОСТАНАТ БЕЗ ДРЖАВНИ ЛЕКОВИ, ИАКО ФИЛИПЧЕ ВЕТИ ЛЕК ЗА СИТЕ

10 БОЛНИ ОД РЕТКАТА БОЛЕСТ ПУЛМОНАЛНА ХИПЕРТЕНЗИЈА ЌЕ ОСТАНАТ БЕЗ ДРЖАВНИ ЛЕКОВИ, ИАКО ФИЛИПЧЕ ВЕТИ ЛЕК ЗА СИТЕ

Пациентите со пулмонална хипертензија (ПХ) се изненадени од програмата што ја објави Министерството за здравство за ретки болести и тврдат дека со неа ...
МИНИСТЕРСТВОТО ЗА ЗДРАВСТВО ГО ВРАБОТИ ЈОСИФ, МОМЧЕТО СО РЕТКА БОЛЕСТ НА КОЖАТА

МИНИСТЕРСТВОТО ЗА ЗДРАВСТВО ГО ВРАБОТИ ЈОСИФ, МОМЧЕТО СО РЕТКА БОЛЕСТ НА КОЖАТА

Момчето со црвена кожа, или 27-годишниот Јосиф Мишевски од Гостивар кој боледува од ретката болест на кожата ихтиоза, од денес е вработен во Министерс ...
ДЕНАР ОД СЕКОЈА КУТИЈА ЦИГАРИ ДА ОДИ ЗА РЕТКИ БОЛЕСТИ, ПОБАРАА ОД НАЦИОНАЛНАТА АЛИЈАНСА ЗА РЕТКИ БОЛЕСТИ

ДЕНАР ОД СЕКОЈА КУТИЈА ЦИГАРИ ДА ОДИ ЗА РЕТКИ БОЛЕСТИ, ПОБАРАА ОД НАЦИОНАЛНАТА АЛИЈАНСА ЗА РЕТКИ БОЛЕСТИ

Навремена и редовна терапија за сите пациентите со ретки болести, изработка на Национална стратегија и изработка на регистар според светските критериу ...
БОЛНИТЕ ОД ЦИСТИЧНА ФИБРОЗА ПОБАРАА ЛЕКОВИ ЗА БОЛЕСТА, НЕ САМО ЗА СИМПТОМИТЕ

БОЛНИТЕ ОД ЦИСТИЧНА ФИБРОЗА ПОБАРАА ЛЕКОВИ ЗА БОЛЕСТА, НЕ САМО ЗА СИМПТОМИТЕ

Болните од цистична фиброза бараат здравствените власти да обезбедат лекови кои ја лекуваат нивната болест, а не само лекови со кои се третираат симпт ...
5 / 5 НАПИСИ