Таг: Прометеј

СНЕГОТ И АЈВАРОТ

СНЕГОТ И АЈВАРОТ

1 Цел свет дојде да нѐ моли: Дојдете со нас, ајде да ве земеме и вие да бидете дел од светот.  Што уште сакате? Пари ви фалат? Еве, и пари ќе ви дадем ...
АВТОРОТ НА ПРОМЕТЕЈ АЏИЕВСКИ ЌЕ ЈА ПРЕТСТАВУВА МАКЕДОНИЈА НА ВЕНЕЦИСКОТО БИЕНАЛЕ СО БОНДОВСКА ПРИКАЗНА

АВТОРОТ НА ПРОМЕТЕЈ АЏИЕВСКИ ЌЕ ЈА ПРЕТСТАВУВА МАКЕДОНИЈА НА ВЕНЕЦИСКОТО БИЕНАЛЕ СО БОНДОВСКА ПРИКАЗНА

Уметникот Томе Аџиевски е претставникот на Македонија на претстојното Венециско биенале со проектот „Црвен карневал" (Red Carnival), поднесен од Дирек ...
ЛЕГИТИМИРАЊЕ, АПСЕЊЕ И КАЗНИ ЗА ШАРЕНАТА РЕВОЛУЦИЈА

ЛЕГИТИМИРАЊЕ, АПСЕЊЕ И КАЗНИ ЗА ШАРЕНАТА РЕВОЛУЦИЈА

Апсење, легитимирање и казни за активисти на Шарената револуција е епилогот по вчерашниот протест. Инцидентите се случија по завршување на протесто ...
ПОЛИЦИЈАТА СООПШТИ ДЕКА ИМАЛА СНИМКИ ОД ПРОТЕСТОТ НА ШАРЕНАТА РЕВОЛУЦИЈА

ПОЛИЦИЈАТА СООПШТИ ДЕКА ИМАЛА СНИМКИ ОД ПРОТЕСТОТ НА ШАРЕНАТА РЕВОЛУЦИЈА

Секторот за внатрешни работи Скопје собира видеоснимки и фото-материјали од оштетувањето на зградата на Министерството за правда и на споменикот Проме ...
ПРОМЕТЕЈ СО ГАЌИ – ОД СИМБОЛ НА ЛИЦЕМЕРИЕ ДО СИМБОЛ НА РЕВОЛУЦИЈА

ПРОМЕТЕЈ СО ГАЌИ – ОД СИМБОЛ НА ЛИЦЕМЕРИЕ ДО СИМБОЛ НА РЕВОЛУЦИЈА

Шарената револуција го одбрала споменикот на Прометеј за уривање оти бил симбол на кичот. Обидот да се урне споменикот во паркот „Жена-борец“ во понед ...
НАЈМАСОВНИОТ ПРОТЕСТ НА ШАРЕНАТА РЕВОЛУЦИЈА ЗАВРШИ СО НЕУСПЕШЕН ОБИД ДА СЕ УРНЕ ПРОМЕТЕЈ

НАЈМАСОВНИОТ ПРОТЕСТ НА ШАРЕНАТА РЕВОЛУЦИЈА ЗАВРШИ СО НЕУСПЕШЕН ОБИД ДА СЕ УРНЕ ПРОМЕТЕЈ

Споменикот на Прометеј во паркот „Жена-борец“ повеќе не е под опсада. Прво се разотидоа демонстрантите, а по нив се повлече и полицијата. Активисти ...
ПОЛИЦИЈАТА СТАВЕНА ВО СЕНДВИЧ ОД ДЕМОНСТРАНТИ ВО „ЖЕНА-ПАРК“

ПОЛИЦИЈАТА СТАВЕНА ВО СЕНДВИЧ ОД ДЕМОНСТРАНТИ ВО „ЖЕНА-ПАРК“

Полицијата во паркот „Жена-борец“ е во сендвич од демонстранти. Кордон полицајци е поставен околу споменикот на Прометеј, а пред нив, на булеварот и з ...
БРЗА ПОМОШ И ВОДЕНИ ТОПОВИ ПРЕД СОБРАНИЕ, ПОЛИЦИЈАТА ГО СПРЕЧИ УРИВАЊЕТО НА ПРОМЕТЕЈ

БРЗА ПОМОШ И ВОДЕНИ ТОПОВИ ПРЕД СОБРАНИЕ, ПОЛИЦИЈАТА ГО СПРЕЧИ УРИВАЊЕТО НА ПРОМЕТЕЈ

Полицијата ги истурка демонстрантите и го спречи нивниот обид да го урнат Прометеј. Го обиколи споменикот, а демонстрантите ги потисна да излезат на б ...
ШАРЕНАТА РЕВОЛУЦИЈА СЕ ОБИДУВА ДА ГО УРНЕ ПРОМЕТЕЈ ВО ПАРКОТ „ЖЕНА-БОРЕЦ“

ШАРЕНАТА РЕВОЛУЦИЈА СЕ ОБИДУВА ДА ГО УРНЕ ПРОМЕТЕЈ ВО ПАРКОТ „ЖЕНА-БОРЕЦ“

Активисти на Шарената револуција се обидуваат да го урнат споменикот Прометеј во паркот „Жена - борец“. Ја тргнаа мрежата со која беше заградено скеле ...
СКОПЈЕ ГОРИ ОД ШАРЕНАТА РЕВОЛУЦИЈА

СКОПЈЕ ГОРИ ОД ШАРЕНАТА РЕВОЛУЦИЈА

Шарената револуција со факели го осветли Скопје. Чад и оган имаше на улиците од МНР кон Влада. Со скаднирање „Нема правда нема мир“ и „Шутка не ти ...
10 / 10 НАПИСИ