Таг: топлотен бран

ПОЖАРИТЕ ШТО ГИ ОПУСТОШИЈА ТУРИСТИЧКИТЕ РЕГИОНИ ВО ТУРЦИЈА СЕ НАЈЖЕШКИ ДОСЕГА

ПОЖАРИТЕ ШТО ГИ ОПУСТОШИЈА ТУРИСТИЧКИТЕ РЕГИОНИ ВО ТУРЦИЈА СЕ НАЈЖЕШКИ ДОСЕГА

Интензитетот на жештината од шумските пожари во Турција е четири пати поголем од кога било забележано во историјата на земјата, според сателитските по ...
ТОПЛОТО ВРЕМЕ ЗА 50 ОТСТО ГО ЗГОЛЕМИ БРОЈОТ НА ПОВИЦИ И ИНТЕРВЕНЦИИ НА БРЗА ПОМОШ

ТОПЛОТО ВРЕМЕ ЗА 50 ОТСТО ГО ЗГОЛЕМИ БРОЈОТ НА ПОВИЦИ И ИНТЕРВЕНЦИИ НА БРЗА ПОМОШ

Топлото време од портокалова фаза го зголеми бројот на повици и интервенции во скопската Брза помош. Граѓаните овен што бараат медицинска помош, бараа ...
ТОПЛОТЕН БРАН, НАЈЖЕШКО ВО СКОПЈЕ И КУМАНОВО

ТОПЛОТЕН БРАН, НАЈЖЕШКО ВО СКОПЈЕ И КУМАНОВО

Топлотен бран од жолта фаза денес има во целата земја. Според информациите од Управата за хидрометеоролошки работи температурите одат од 33 до 40 степ ...
НА 075/402-856 ПРИЈАВЕТЕ РАБОТНИЦИ ШТО РАБОТАТ НА ГОРЕШТИНИТЕ, ДЕЖУРААТ 30 ТРУДОВИ ИНСПЕКТОРИ  

НА 075/402-856 ПРИЈАВЕТЕ РАБОТНИЦИ ШТО РАБОТАТ НА ГОРЕШТИНИТЕ, ДЕЖУРААТ 30 ТРУДОВИ ИНСПЕКТОРИ  

Државниот инспекторат за труд во текот на викендот работи со дежурни екипи од 30 инспектори, заради контрола на обврската за почитување на препораките ...
4 / 4 НАПИСИ